Sizce ideal bir vestel Tv Hangi özellik olmalı?

E Çevrimdışı

eminbim

Yeni Üye
26 Ocak 2018
46
Forumda üretilen modeller arasında karlaştırma var bize imkan verildi diyelim  nasıl bir TV üretirdiniz ?  Misal vestel  markasının üretilen tv   parçalarını kullanarak nasıl bir tv yaparsınız?

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
Mb120 bi anakart ile auo panel isterdim. Birde artik gunumuzde tv ile internet birlesince hem tv hemde eglence ile birlesince sesli komut,  hareket komutlari ile calismasi v.b :) birde tv arkasina bir led olabilir. Ben kendim bir calisma yapdim rgb led ile 24 kanal kumandali. Gercekden cok guzel bi hava katti

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hayalimdeki televizyonun içinde

X64 AMD APU olsun, SATA HDD / SSD için yuvası olsun, yazılım yönünden yeterli olsun, LG veya AUO panel olsun yeter.
4K'ye gerek yok, FHD bana yeter.
Smart TV için ARM işlemci nafile bir çaba bence.

Daha gerçekçi olursak;

Piyasadaki en güçlü ARM işlemci
Piyasadaki en iyi video işlemci (Pixellence vb için)

4 veya 6 GB RAM
16 veya 32 GB EMMC depolama
4 x HDMI 2.1 (HDMI ARC, CEC, ETHERNET işlevleri dahil)
4 X USB 3.1
Wi-Fi AC / Bluetooth 4.1 / 5.0 (Dahili)
Gigabit Ethernet

Konnektörlerde yıldırım koruması ( Özellikle LNB katında)
Scart, Composite Video, YPbPr girişleri olmayacak
Dahili hoparlör kesinlikle olmayacak (böylece en ince kasa elde edilebilecek)

Ultra thin bezel
LG veya AUO panel
FALD Aydınlatma (Full Array Local Dimming)

Bu TV gamına ek olarak Çin'den Soundbar ithal etmektense, kendim imal eder daha kaliteli ses veren ürünler tasarlarım.
Sürücüyü yine hazır alırsın.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
gurkan' Alıntı:
Mb120 bi anakart ile auo panel isterdim. Birde artik gunumuzde tv ile internet birlesince hem tv hemde eglence ile birlesince sesli komut,  hareket komutlari ile calismasi v.b :) birde tv arkasina bir led olabilir. Ben kendim bir calisma yapdim rgb led ile 24 kanal kumandali. Gercekden cok guzel bi hava katti

Kabloları kanalla gizlerseniz daha güzel olur.

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
Cvp: Sizce ideal bir vestel Tv Hangi özellik olmalı?

Umut Barış' Alıntı:
gurkan' Alıntı:

Kabloları kanalla gizlerseniz daha güzel olur.
Aslinda sira onda ama bir acayip useniyorumki sormayin :) cok kotu huyumdur bu aslinda :)

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

gurkan' Alıntı:

Televizyon/monitör arkasını aydınlatmayı yıllar önce Philips patentledi. :bilmiyom:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
unreleased' Alıntı:
gurkan' Alıntı:

Televizyon/monitör arkasını aydınlatmayı yıllar önce Philips patentledi. :bilmiyom:

Onu bile bütçeye göre sınıflandırıyor. Bana kalırsa gereksiz bir özellik.
Boşa ar-ge masrafı.
Önce televizyonlarındaki yazılımı adam etsinler. Çin'li NXP'ye satarlen iyiydi.

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

Umut Barış' Alıntı:
unreleased' Alıntı:

Onu bile bütçeye göre sınıflandırıyor. Bana kalırsa gereksiz bir özellik.
Boşa ar-ge masrafı.
Önce televizyonlarındaki yazılımı adam etsinler. Çin'li NXP'ye satarlen iyiydi.

Kesinlikle olmazsa olmaz denebilecek yada satın alma kriteri sayılabilecek bir özellik değil ancak hoş bir ambiyans oluşturmasına ek olarak izlemesi oldukça keyifli. :kıskıs:

Geri
Üst Alt