Sizce bulutlanma veya ışık sızması var mı?

A Çevrimdışı

Aksoy601

Yeni Üye
11 Kas 2018
27
33
Fotoğraflar normalden daha abartılı çıkmasına sebep oldu aslında bundan daha az bir seviyede

6AE8587C-28E2-465F-AB8F-29E0D6756BD0.jpg
DADD676B-26B0-48EA-9018-827AAA39ED34.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A Aksoy601, Adem Helvacı Ado üstadım bakar mısın müsaitsen

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bir miktar orta bölgelerde var gibi.

Bilgisayarınız varsa, şu linki tarayıcıda tam ekran yapıp deneyebilir misiniz?

A Çevrimdışı

Aksoy601

Yeni Üye
11 Kas 2018
27
33
Bir miktar orta bölgelerde var gibi.

Bilgisayarınız varsa, şu linki tarayıcıda tam ekran yapıp deneyebilir misiniz?

Hocam piksel testi yaptım bir sorun yok yalnız benim kafama bir şey takıldı arkadaş bana ritings sitesinin linkini atmıştı foruma ben önizlemeden kaydedince bu üstteki fotoğrafı aldım , şimdi kendi sitesinden resmi
İndirip bakınca durum böyle ekran simsiyah sorun yok, arada kaldım bana orjinal fotoğraf varsa elinizde atabilir misiniz?

6A5E8E09-498A-4008-B42A-7FEDA89A1D45.jpg
2327296D-FD97-49B4-85DE-C4781779EBCF.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam piksel testi yaptım bir sorun yok yalnız benim kafama bir şey takıldı arkadaş bana ritings sitesinin linkini atmıştı foruma ben önizlemeden kaydedince bu üstteki fotoğrafı aldım , şimdi kendi sitesinden resmi
İndirip bakınca durum böyle ekran simsiyah sorun yok, arada kaldım bana orjinal fotoğraf varsa elinizde atabilir misiniz?

6A5E8E09-498A-4008-B42A-7FEDA89A1D45.jpg
2327296D-FD97-49B4-85DE-C4781779EBCF.jpg

Dediğiniz siteyi bilmiyorum.
Siyah görüntü siyahtır. O foto veya bu foto fark etmez.
Niyetiniz bölgesel aydınlatmayı test etmekse birşey diyemem o konuya.
Ama LCD yapısı gereği tamamen sızdırmasız olma ihtimali yoktur.

Foto gayet siyah görünüyor.
Bence siz de fazla takılmayın, aşırı beyazlık görmüyorsanız sorun yok.
Griye çalması normal kabul edilir. Önemli olan grinin beyaza dönüşmemesi.

A Çevrimdışı

Aksoy601

Yeni Üye
11 Kas 2018
27
33
Hocam valla öyleyse dediğim gibi ikinci olarak aldığım siyah tekdüzelik test fotoğrafını tv ye atıp baktım simsiyah ilkinde dediğim gibi orjinal siteye girmeden aracı site ön yüklemesini indirdim sanırım o da fotoğrafı olduğu boyutundan çok büyük yapınca yukarıdaki ilk attığım fotoğraflar ortaya çıktı, son attığım normal fotoğraf boyutu ile çektiğim. Hocan sonuç olarak attığım her iki durumda da herhangi bir sorun teşkil edip bana sıkıntı çıkartacak bir durum var mı acaba?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam valla öyleyse dediğim gibi ikinci olarak aldığım siyah tekdüzelik test fotoğrafını tv ye atıp baktım simsiyah ilkinde dediğim gibi orjinal siteye girmeden aracı site ön yüklemesini indirdim sanırım o da fotoğrafı olduğu boyutundan çok büyük yapınca yukarıdaki ilk attığım fotoğraflar ortaya çıktı, son attığım normal fotoğraf boyutu ile çektiğim. Hocan sonuç olarak attığım her iki durumda da herhangi bir sorun teşkil edip bana sıkıntı çıkartacak bir durum var mı acaba?

Dediğim siteden test ettiyseniz ve sonuç siyahsa sorun yok. Foto konusu biraz kafamı karıştırdı bu saatte.
İlk indirdiğiniz fotonun çözünürlüğü düşükse ondan olmuş olabilir.
Bir de arka aydınlatma seviyesi otomatik veya bölgesel ise ondan da yapmış olabilir.

Yeni alınmış ürünse ve aşırı sızma çıksaydı üretici değişim yoluna giderdi.

Televizyonunuz LED arka aydınlatmaya sahipse yıllar sonra ışık sızma sorunu baş gösterebilir zaten.
Onun da çaresi genelde arka aydınlatmadaki led çubukların değişimi ile hallediliyor.

Bir de led çubuklar ile kristal panel arasındaki ışık yayıcı katmanlar, bunlar kağıda benzer ve plexiglass gibi materyallerden oluşur, zamanla tozlanabilir bu da renklerin solgunlaşması ile kendini belli edebilir. O da iç temizlik yapılarak aşılabılir.

Dediğim web sayfası veya yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafta siyahlar aşırı gri değilse ve beyazlık yoksa ciddi anlamda sızma yoktur.

A Çevrimdışı

Aksoy601

Yeni Üye
11 Kas 2018
27
33
Hocam dediğiniz sitenin siyahını denedim yok denecek kadar küçük grilikler var onlar da inanın siyah gibi şöyle diyeyim ben sanırım yanlışlıkla ilk başta bilgisayar monitörü için olanı tvye atmışım test fotoğrafı olarak, yukarıda bakarsanız çok büyük bir artı ve çok aşırı parlak , sizin dediğiniz de onun gibi bir ekran almadım

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam dediğiniz sitenin siyahını denedim yok denecek kadar küçük grilikler var onlar da inanın siyah gibi şöyle diyeyim ben sanırım yanlışlıkla ilk başta bilgisayar monitörü için olanı tvye atmışım test fotoğrafı olarak, yukarıda bakarsanız çok büyük bir artı ve çok aşırı parlak , sizin dediğiniz de onun gibi bir ekran almadım

O zaman sorun yok.

Geri
Üst Alt