Sevgili
A
Alperentoy,
Ben de ne dediğini anlıyorum. Dikkat ederseniz ne “Yapmak” istediğinizi anlamıyorum diyorum. Yani yapmaya çalıştığınız şeyin oluru yok diyorum. Cahil olabilir. Herkes her konuyu bilemez elbet. Önemli olan ortada olan gerçeği, göz önünde olanı, yapılan yanlışı ki anlatıldığı halde inatla görmemesi, görmek istememesidir.
Ayrıca anlayacağı dilden anlatmaktan bahsedip, si, gecikmeli, yıldırımdan etkilenmeyen diyerek daha da kafasını karıştırıyorsunuz. Yoksa yüksek, orta, alçak gerilim, B,C,D,kombine parafudrlardan, 30mA in hayat koruma, 300mA in yangın koruma rölesi olduğundan, B,C,D, otomatik sigortalardan bahsedip kafasını iyice curcunaya biz de çevirirdik.
Arkadaşın bilmesi gereken KAKR ın Sigorta nın Voltaj ve akım koruyucunun birbirinden tamamen farklı cihazlar olduğudur.
Ana kural; giren akım çıkar. Kakr yani kaçak akım koruma rölesi giren akımla çıkan akım arasında fark olduğunu görürse devreyi kapatır. Hayatınızı kurtarır. Sigorta ise üstünde yazan akımın üzerinde akım çekilirse devreyi kapatır. Hattı ve hatta olan cihazları kurtarır. Yani sigortayı çıkarıp, yerine kakr konulmaz. İşin özü, arkadaşın sorduğunun cevabı budur. Saygılar.
Sistemde 4 sigorta olması demek, 4 ayrı hat üzerinden evin, dükkanın elektrik sistemi kurulmuş demektir. Biri diğerinin ikamesi değildir Sevgili
zyadas,