Siemens Çamaşır Makinesi Paslanma

H Çevrimiçi

haktanbozer 

Aktif Üye
26 Nis 2019
126
24
Merhablar,

2023 yılının Aralık ayında olması lazım Siemens iQ300 9KG WG42A1X2TR modelli çamaşır makinesini aldık. Severek kullanıyoruz, gayet işimizi görüyor. Yeni fark ettim ki deterjan çekmecesinin sağ tarafında bulunan vidalar pas içinde. Kullanım kılavuzunda yer alan kullanım talimatları haricinde bir kullanım yapmadık. Bu durum normal midir? İlerleyen süreçte başımıza dert açar mı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Fotoğraflar

1a4d43500679e9da4.jpg

2d2b2d1a4e92ae6c9.jpg

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,084
Ç. makinası duş yanına yakın olmamalı . ( nemli yerden uzakta )
Ortam nemli olmalı banyoyu havalandırma yapmanız .
Çekmeyceyi yarım açık bırakmanız .
Çekmeyi kurulamanız .
İsterseniz saç kurutma makinesi ile kurulama ( kafayı takanlar için )
Vidalarını değiştirebilirsiniz . ( değiştirme göz boyamak olur . )
Diğer yerler pas olmasın . ( önlem ortak neminden uzak tutmak , havalandırma varsa nem alma makinası kullanmak )
Çekmecede aşırı temizleyiciler kullanmayınız .
Paslanma olmassa dahi iyi olur ama benim açımdan başka bir problem çıkarmasın yeter .

Önlemleri aldıktan sonra kafayı takmaya deymez ( hiç bir canlı ve cansız kalıcı değildir )
Zaman ve yıpranma polikası .

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
824
Siemens çamaşır makinelerinde ki en büyük şikayet 90 derece yıkamada deterjan çekmecesinden buhar çıkıyor ve su akıyor.
Tambur temizleme programında da bu sorun oluşuyor.
Bu sorunu şöyle çözdüm diye bir hanımefendi video paylaştı.
Eğer uyarsanız sorun olmuyor.
Videoyu buraya bırakıyorum.

H Çevrimiçi

haktanbozer 

Aktif Üye
26 Nis 2019
126
24
Herkese ilgisi için çok teşekkür ederim. Topluca cevap vereyim.

Makine banyoda değil mutfakta. Yani neme yoğun maruz kalan bir ortamda değil.

Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra, kullanım kılavuzunda da belirtildiği gibi kapağını ve deterjan kapağını bir süre açık bırkıyoruz.

Sıvı deterjan kullanıyoruz, yumuşatıcıyı nadiren kullanıyoruz. Deterjanı da deterjan üreticisinin vermiş olduğu ölçüler ile koyuyoruz. Bol deterjan kullanımı söz konusu değil. Genelde 30-40 derecede yıkıyoruz.

Su sayacının çıkışında basınç düşürücü mevcut. Su basıncı ile ilgili de sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Şikayetvar gibi platformları incelediğimde deterjan çekmecesinin hemen altından paslanma yapan kronik sorunlu modeller olduğunu gördüm. 7 yıl içinde sorun yaparsa değişim yapıyorlarmış. Umarım bizde de pas yapmaz. Servis ile görüşmeyi düşünüyorum, bakalım nasıl olacak.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,506
Herkese ilgisi için çok teşekkür ederim. Topluca cevap vereyim.

Makine banyoda değil mutfakta. Yani neme yoğun maruz kalan bir ortamda değil.

Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra, kullanım kılavuzunda da belirtildiği gibi kapağını ve deterjan kapağını bir süre açık bırkıyoruz.

Sıvı deterjan kullanıyoruz, yumuşatıcıyı nadiren kullanıyoruz. Deterjanı da deterjan üreticisinin vermiş olduğu ölçüler ile koyuyoruz. Bol deterjan kullanımı söz konusu değil. Genelde 30-40 derecede yıkıyoruz.

Su sayacının çıkışında basınç düşürücü mevcut. Su basıncı ile ilgili de sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

Şikayetvar gibi platformları incelediğimde deterjan çekmecesinin hemen altından paslanma yapan kronik sorunlu modeller olduğunu gördüm. 7 yıl içinde sorun yaparsa değişim yapıyorlarmış. Umarım bizde de pas yapmaz. Servis ile görüşmeyi düşünüyorum, bakalım nasıl olacak.
Garanti varsa görüşün tabi ki.
Olay bence mühendislik kusuru olabilir.

Geri
Üst Alt