Ses yalıtımı

oXyGeN Çevrimiçi

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
365
Herkese Merhaba;
Arkadaşlar evim cadde üzerinde ve ciddi bir ses sorunum var. özellikle lastik sesi çok ciddi şekilde evin içinde maalesef.
evde markasız bir pvc pencere var. Kendimce araştırmalarım dayanarak camları 16mm lamine olanlarla değiştirdim. Fakat lamine camdan çok anlayan olmayıp yol gösterende olmayınca doğru cam kombinasyonu olmadı sanırım ve ses konusunda hemen hemen hiçbir düzelme olmadı.
Tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiyeye ihtiyacım var.
Pvc yi değiştirmelimiyim?
Cam kombinasyonu nasıl.olmalı?
Duvara bariyerli bondex uygulaması da gerekir mi?

S Çevrimiçi

serkanguzel

Yeni Üye
8 Kas 2025
12
64
Merhaba, yol tarafındaki duvarların tamamını, içten bondex malzeme kaplatmalısınız. Köşe dönüşleri ve pervazlar dahil.... Bariyerli olursa, daha iyi ses yalıtımı sağlayacaktır. ( Dış cephenin görünümünü bozmamamak için mecburen içten kaplatmalısınız... )

Çift camlı pencereleri de, çift doğrama( iki doğrama) olarak taktırmak gerekir. Doğramalar arasında 10 cm boşluk olmalı...

Duvarlara yapılan ses yalıtımı, aynı zamanda ısı ve hem yalıtımı da sağlayacaktır.

Geçmişte ben de aynı durumdan muzdariptim. Malzemeleri temin edip, kendi el işçiliğim ile yavaş yavaş kaplamıştım. Yani faydası çok oluyor. Ama malzemeler epeyce pahalı...

İşin mantığı, yoğunlaştırılmış( sıkıştırılmış ) kırpık kauçuk sünger ve arabaların tabanına da içten yapıştırılarak ses yalıtımı sağlayan plaka şeklinde hazırlanmış ziftli bariyer malzemesi...

Bu malzemeleri duvara uyguladıktan sonra, alçıpan kaplama yaptırıp, odanın/odaların boyasını yaptırarak işlemi tamamlamanız gerekiyor.

Kendiniz yaparsanız, işçilik gider lerinden tasarruf sağlarsınız.

Geri
Üst Alt