Ses var ledler calisiyor , görüntü 1 sn de kayboluyor

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Merhabalar ,tv acildigi zaman görüntü 1 sn lik zaman icinde ekranda görünüp kayboluyor,daha sonra Panel mavi renge geciyor ,ses var ve tv kumandaya tepki veriyor.

Iki ayri anakart ve iki ayri besleme karti ile yapilan denemede ,anakartlarda ayni sonuc cikiyor ,besleme kartlarinda ise birisinde ledlerin calisdigini arka kapaktan görüyorum,ekran mavi renkli oluyor ,digerinde yanmiyor ,ikisinde de görüntü kisa bir süre icinde kayboluyor.

-Anakartlar saglam farkli tvde denendi.
-Tv scartla baska bir tv ye baglandiginda sadece ses aktarimi oluyor ,görüntü aktarimi yok.
-Lamba ile tv ye bakildigi zaman yukarda ki denemelerin hepsinde herhangi bir görüntü veya hareket belli olmuyor.
-Tv de t con karti mevcut degil.

Sorun nereden kaynaklaniyor olabilir?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar ,tv acildigi zaman görüntü 1 sn lik zaman icinde ekranda görünüp kayboluyor,daha sonra Panel mavi renge geciyor ,ses var ve tv kumandaya tepki veriyor.

Iki ayri anakart ve iki ayri besleme karti ile yapilan denemede ,anakartlarda ayni sonuc cikiyor ,besleme kartlarinda ise birisinde ledlerin calisdigini arka kapaktan görüyorum,ekran mavi renkli oluyor ,digerinde yanmiyor ,ikisinde de görüntü kisa bir süre icinde kayboluyor.

-Tv scartla baska bir tv ye baglandiginda sadece ses aktarimi oluyor ,görüntü aktarimi yok.
-Lamba ile tv ye bakildigi zaman yukarda ki denemelerin hepsinde herhangi bir görüntü veya hareket belli olmuyor.

saydıklarınıza göre panelde sorun :) zaten herşey yapılmış panel kalmış

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Selamlar, Cofboard üzerindeki chip kaynaklı olması muhtemel bir arıza.

Aynı marka modelde panel üreticisine ait elinizde kırık panel varmıdır veya bulma olanağı varmıdır acaba? :alala

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Anakart aynıdır ancak PNLID aynı değildir.

bahsettiginiz chip bu resimdekiler ise sorunlu tv deki anormal görünüyor ;sanki tutkalla yapistirilmis gibi, digeri normal

20190308_151126.jpg

20190308_151112.jpg

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla sevgili hosbulduk,sonunda yeni bir tv yapacaksın gibime geliyor,şimdi yanında olmak vardı :clap2

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
yeni bir tv yapacaksın gibime geliyor
Bu ikinci tv birlestirme denemem. 1. bitmisti yanlis yazilim yükleyince kart uctu.Ilginc olan anakart mb91 Youtube sorunsuz calisiyordu ve Netflix üyelik sayfasi aciliyordu üyelik olmadigi icin gerisini deneyemedim versiyonu thorium v3.7.5d .Sizdeki mb91 de de ayni durum mevcutsa ve Netflix üyelik sayfasindan sonra acilmiyorsa kart cöp ugrasmayacagim, yoksa jtag r232 ile orjinal program yüklemeyi düsünebilirim.Tera term isimli bir program buldum sanirim isimi görür.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu ikinci tv birlestirme denemem. 1. bitmisti yanlis yazilim yükleyince kart uctu.Ilginc olan anakart mb91 Youtube sorunsuz calisiyordu ve Netflix üyelik sayfasi aciliyordu üyelik olmadigi icin gerisini deneyemedim versiyonu thorium v3.7.5d .Sizdeki mb91 de de ayni durum mevcutsa ve Netflix üyelik sayfasindan sonra acilmiyorsa kart cöp ugrasmayacagim, yoksa jtag r232 ile orjinal program yüklemeyi düsünebilirim.Tera term isimli bir program buldum sanirim isimi görür.
Bende açılmadı,üyelik girişi yapılıyor,ekran geliyor,filmler diziler v.s geliyor ama tıklayınca açılmıyor ama kartın versiyonu tuhafıma gitti,v375d ,hani tvnin bu kart,yani menü+4725 ile resim varmı elinde,merak ettim

Geri
Üst Alt