Seg 9100 tahliye pompasi ariza

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
143
23
Merhabalar evdeki beyaz eşyaların derdi bitmiyor ama suçlusu benim tahliye kapağının oradan takır tukur ses gelince başta önemsemedim ama makine arızaya geçti sonra çıkardım fabrika da kullandığım falcata bıçak ucu çıktı kırılmış çürümüş ama sorun düzelmedi pompa dönüyor ama dur kalkta sıkıştırıyor kendini dönemeyince arızaya geçiyor pompa değişmesi mi gerekiyor tamiri olur mu bide bu pompayi nereden alabilirim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,549
İnternetten de alabilirsiniz, beyaz eşya tamircileri veya yedek parçacılarından da alabilirsiniz. Pompanın fotoğrafını çekip atarsanız belki yardımcı olabiliriz. Muhtemelen pompada mekanik veya motor kaynaklı bir arıza var. Sağlam bir pompa alıp test etmeniz daha net sonuç verecektir. By_Trol By_Trol

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
143
23
İnternetten de alabilirsiniz, beyaz eşya tamircileri veya yedek parçacılarından da alabilirsiniz. Pompanın fotoğrafını çekip atarsanız belki yardımcı olabiliriz. Muhtemelen pompada mekanik veya motor kaynaklı bir arıza var. Sağlam bir pompa alıp test etmeniz daha net sonuç verecektir. By_Trol By_Trol
Pompa tamir videolarına bakıyorum da öyle bıçakla falan bozulacak bir sey degil ya en fazla sıkıştırır bıçak çıkarttığım da devam etmesi lazım ama motor dan vınn sesi geliyor dönmüyor tornavida ile az çeviriyorum rahatlayip dönüyor ayrica makinenin içinden su nereden geçiyor koskoca bıçağın geçmesini engelleyecek filtre gibi bir sey yok mu kalsın tamburun içinde

Bu ses normal mi mesela eski sesini hiç hatırlamıyorum

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
143
23
Makinesi kafayı yemiş durumda şuanda 1 saniye aralıklarla tahliye pompasini ve musluğu ac kapa yapiyor ondan önce calisiyor mu diye denemek istedim baya bi yıkamada çalıştı süre tutmadım ama kapatmak istedim program düğmesini iptal edin getirdim geri yıkamaya götürdüm içinde camın yarısına kadar su olmasına rağmen su almaya başladı her program değişiminde su aliyor tahliye etmiyor internetten resetlemeye baktım denedim tahliye çalıştı ama simdi de kesik kesik çek bırak yapiyor musluğa da aynısını yapiyor

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,549
Makinesi kafayı yemiş durumda şuanda 1 saniye aralıklarla tahliye pompasini ve musluğu ac kapa yapiyor ondan önce calisiyor mu diye denemek istedim baya bi yıkamada çalıştı süre tutmadım ama kapatmak istedim program düğmesini iptal edin getirdim geri yıkamaya götürdüm içinde camın yarısına kadar su olmasına rağmen su almaya başladı her program değişiminde su aliyor tahliye etmiyor internetten resetlemeye baktım denedim tahliye çalıştı ama simdi de kesik kesik çek bırak yapiyor musluğa da aynısını yapiyor
Anakartta bir problem olabilir.
Tamirci veya servis çağırın bence.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,549
Pompa tamir videolarına bakıyorum da öyle bıçakla falan bozulacak bir sey degil ya en fazla sıkıştırır bıçak çıkarttığım da devam etmesi lazım ama motor dan vınn sesi geliyor dönmüyor tornavida ile az çeviriyorum rahatlayip dönüyor ayrica makinenin içinden su nereden geçiyor koskoca bıçağın geçmesini engelleyecek filtre gibi bir sey yok mu kalsın tamburun içinde
Pompada mekanik bir sorun var belli ki.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,138

Bu ses normal mi mesela eski sesini hiç hatırlamıyorum

Pompa pervanesi ile mil arasında iğlik ve yün tarzı partikül birikmiştir.

Geri
Üst Alt