seg 42 sd 6100 ekran sorunu

S Çevrimdışı

safeline

Yeni Üye
8 Şub 2019
11
48
Arkadaşlar öncelikle foruma yeni üye oldum ilk defa konu açıyorum yanlışım varsa affola.
sorunum şu: seg 42 sd 6100 televizyonum açıldıktan 5- 10 dk sonra led aydınlatması tamamen gidiyor. panele baktım görüntü var. ses var kumanda fonksiyonları çalışıyor. aydınlatması gidince kapatıp açıyorum 5 dk sonra tekrar gidiyor. ledleri patlak olsaydı ilk açılmada aydınlatmazdı diye düşünüyorum. Buradan ADO üstad başta olmak üzere yardımınızı talep ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hoşgeldin forumumuza değerli kardeşim :ok

%99.9 led bar arızan mevcut.

Önce yanıp sonra sönme meselesi ise dengesiz akım algılayan sistemin protection mod protokolünü devreye sokmasından kaynaklanır :ok

TV seri numarası paylaşabilirsen daha detaylı da bilgi paylaşabiliriz :ok

S Çevrimdışı

safeline

Yeni Üye
8 Şub 2019
11
48
Hoşgeldin forumumuza değerli kardeşim :ok

%99.9 led bar arızan mevcut.

Önce yanıp sonra sönme meselesi ise dengesiz akım algılayan sistemin protection mod protokolünü devreye sokmasından kaynaklanır :ok

TV seri numarası paylaşabilirsen daha detaylı da bilgi paylaşabiliriz :ok
Teşekkürler hocam eve geçince seri numarasını da atarım. bundan yaklaşık 1 ay önce evde voltaj yükselmesi olmuş çamaşır makinesinin kartı yanmıştı masrafı enerjisa dan tahsil etmiştik. tv deki bu sorun da voltajdan kaynaklanmış olup sonradan ortaya çıkmış olabilir mi acaba?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Teşekkürler hocam eve geçince seri numarasını da atarım. bundan yaklaşık 1 ay önce evde voltaj yükselmesi olmuş çamaşır makinesinin kartı yanmıştı masrafı enerjisa dan tahsil etmiştik. tv deki bu sorun da voltajdan kaynaklanmış olup sonradan ortaya çıkmış olabilir mi acaba?

Hayır değerli kardeşim zira SMPS üniteleri çift mantık ile çalışır. Primer ünite şebeke tarafı, Seconder ünite ise cihaz tarafıdır. Şebeke kaynaklı arızalarda primer ünite hasar görür ancak çok istisnai durumlar dışında seconder üniteye sirayet etmez.

O istisnai durum olur ve seconder üniteye de sorun sirayet ederse bu da bekleme yapmaz hemen tepki verir ki bu durumda zaten sadece powerboard değil mainboard da hasar görür yani bilinenden çok daha büyük ama çok nadir görülen bir durum vuku bulmuş olur :ok

S Çevrimdışı

safeline

Yeni Üye
8 Şub 2019
11
48
Çok teşekkür ederim hocam seri numarasını akşam atarım inşallah o zaman tekrar rahatsız ederiz :ok

S Çevrimdışı

safeline

Yeni Üye
8 Şub 2019
11
48
Hocam benim tvnin seri numarası: SN:7435153 500623 model no: 42sd6100
Ayrıca bugün bi arkadaşım resimde seri numarasını verdiğim seg tvsinin paneli çatladığı için boşa çıkarmış olduğunu öğrendim bu TV nin LED barları benimki ile uyumlu ise el becerim olduğu için kendim değişiminin yapmak istiyorum tekrardan teşekkürler

15498064696061650001502.jpg
@Ado,

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

safeline

Yeni Üye
8 Şub 2019
11
48
Derken televizyonların ikisini de söktüm malesef benim TV'nin led barları dikey 6 lı onun ise yatay 4 lü olduğunu gördüm :ara
Fişe takıp denediğimde bir ledin yanmış olduğunu gördüm şimdi bunu nereden temin edebilirim Ankara da tavsiye edebileceğiniz yer var mıdır barın görselini ekliyorum

1549812242122546085393.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Ado ,

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt