SEG 32SBH720 Kırmızı ışık yanıyor ama görüntü yok.

F Çevrimdışı

Fatih4141

Yeni Üye
12 Ocak 2023
10
31
Merhaba dün gece çalışan TV (genelde hep youtube uygulamasını kullanıyoruz, uydu alıcısını kullanmıyoruz) ne olduysa kendi kendine bozuldu. Sabah TV'yi açmaya çalıştığımız da kırımızı ışığı her zamanki gibi yanıp sönüyor sonra ne görüntü var ne de bir şey. SEG yazısı gelmiyor. PC'ye taktık TV'yi HDMI kablom ile PC TV'yi gördü. Ama tabii ki görüntü yok. Yardımcı olabilir misiniz ?
IMG_4280faf11f0780ed3c8e.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
İlk açılışta kırmızı ışık her zamanki gibi yanıp sönüp bir süre sonra sönük kalıyor mu?
Sönük kalmıyor yanıp sönmeye devam ediyorsa yazılımsal arıza vardır.
Sönük kalıyorsa arka kapak havalandırma peteklerinden tv içerisine farklı bölümlere bakın az da olsa blu havalandırma ve vida delikleriden ledlerin ışığı görünüyor mu?
Görünmüyorsa led bar yada güç kartı arızası vardır.
Işık görünüyorsa hdmi portundan bilgisayar bağlı diye yazmışsınız hdmi kaynaklı ana kart arızası olabilir.

F Çevrimdışı

Fatih4141

Yeni Üye
12 Ocak 2023
10
31
İlk açılışta kırmızı ışık her zamanki gibi yanıp sönüp bir süre sonra sönük kalıyor mu?
Sönük kalmıyor yanıp sönmeye devam ediyorsa yazılımsal arıza vardır.
Sönük kalıyorsa arka kapak havalandırma peteklerinden tv içerisine farklı bölümlere bakın az da olsa blu havalandırma ve vida delikleriden ledlerin ışığı görünüyor mu?
Görünmüyorsa led bar yada güç kartı arızası vardır.
Işık görünüyorsa hdmi portundan bilgisayar bağlı diye yazmışsınız hdmi kaynaklı ana kart arızası olabilir.
1- Evet hocam açılışta yanıp sönüyor sonra sönük kalıyor hiç ışık yok yani.
2-Arka havalandırmalardan baktım hiç bir ışık göremedim.
3- Normalde pc de kullanmıyorum. TV'nin çalışıp çalışmadığını anlamak için PC'ye hdmi ile bağladım. Ve pc TV'yi gördü. O zaman görüntü vermediğinden demeniz gibi güç kartı arızası yada görüntüyle alakalı bir arıza.
Durduk yere de nasıl oluyor aklım almıyor

Geri
Üst Alt