seg 32" aniden kapanan (anakartı yandı)

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
Arkadaşlar bir başka tv m olan yine seg marka 32" tv
tv izlerken kapandı stanby dahil hiç ışık yok söktüm baktımki anakartta yanık var sizce sadece anakarttamıdır yoksa beslemede arızalı olabilirmi veya besleme arızalı olduğundan zarar vermiş olabilirmi kendi imkanlarımla yapacağımdan 2 ayrı kart almaktansa arızalı olanı değiştirmek istiyorum. internette farklı sitelerde anakart ve besleme 200 şer tlden satılıyor.

ad1.jpg
ad4.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ad2.jpg
ad3.jpg

Pixel Teknoloji Çevrimdışı

Pixel Teknoloji

Aktif Üye
1 Eki 2018
369
Bu arızada beslemeyi değiştirmeye gerek kalmayabilir. Anakart alacağınız kesin bu durumda öncelik anakartı alıp çalışmaz ise bir sonraki adım olarak besleme kartı alınıp denenebilir. Maddi yönden mantıklı olan bu elbette zaman anlamında dezavantaj yarattığınında farkındayım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,765
65
Kart MB82s benziyor ama bağlantı soketi sanki farklı gibi geldi bana,konuya dahil olmak için değil de elimdeki servis dosyasıyla karşılaştırmak istediğimde benzerlik göremediğim için yazdığımı belirteyim :)
Bu arada MB82S olarak, işlemcisinden dolayı öyle düşündüm,MT5820 görünce :)
Yinede voltaj çıkışlarına da bakmak lazım,boştayken .

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kart MB82s benziyor ama bağlantı soketi sanki farklı gibi geldi bana,konuya dahil olmak için değil de elimdeki servis dosyasıyla karşılaştırmak istediğimde benzerlik göremediğim için yazdığımı belirteyim :)
Bu arada MB82S olarak, işlemcisinden dolayı öyle düşündüm,MT5820 görünce :)
Yinede voltaj çıkışlarına da bakmak lazım,boştayken .

Bence de 82S kart.
Ortadaki çapraz yapıştırılmış olan sarı etiketin altında kart numarası. :deli1 :kas

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
evet anakart kodu : 17mb82s bu arada bu kartın sıfırı varmı yada 2. eli ni nereden bulabilirim yönlendirebileceğiniz bir yer var mıdır tşk edrrim
ad5.jpg

E Çevrimdışı

elektrotman

Yeni Üye
12 Eyl 2019
17
33
Vestel 10087707 diye aratirsaniz nette bulabilirsiniz.160 tl civarinda 2.el fiyatlari .yazdigim numara sizin kartinizin üstündeki seri numara ona göre aratacaksiniz.Sorun cikmamasi icin mb82s li kart olmasi ve seri numarasininda ayni olmasi gerekiyor.
Vestel 10087707 olarak aratınca çıkmıyor çıkanlar stokta yok çok seri var
17mb82s olarak herhangi birini alsam resme bakarak üzerinde malz. olarak birebir aynı olan olmaz mı?

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Donanim farkliliklari yüzünden(mesala t-con olup olmamasi durumu) veya marka farkliligi(toshiba jvc yazilimlari farkli) yüzünden kart ayni olsada bozuk görüntü alma ihtimali hep var.Mb97 ye baska bir mb97 taktigimda bozuk görüntü almistim.Eger denemek isterseniz kablo baglanti yerlerinin mutlaka ayni olmasi gerekiyor.
Hatta uyumlu kart konusunda yardimci olabilecek bir tamirci varsa daha yeni kart takma imkaninizda var,yanlis hatirlamiyorsam mb82 lerin devami olarak üretilen kart mb140 idi.Burada kablo baglantilarin ve diger donanimlarin uyumlu oldugu karti bulmak gerekiyor...

Geri
Üst Alt