Görüntüyü vestel tv 'den izliyorsan katılıyorum ama diğer bilindik markalarda izlenmiyecek gibi değil gayetde güzel, geçenlerde grundig alt seviye bir tv gözüme çarptı, va panel vardı ve gayet iyiydi, bence vestelin üst seviye tv leri bile onun kadar iyi değil,
50" ve üzeri uhd tvlerin büyük çoğunluğunda VA panel tercih ediliyor. bahsettiğiniz sorun bu tvlerin Türkiye'ye uyumsuz olduğu için değil kullanıcının bilinçsiz olmasından kaynaklıdır.
televizyonların ekran ebatlarına göre izleme mesafeleri vardır. Türkiye'de oturma düzeni, oda şekilleri, insanların büyük ekran takıntısı vs... televizyonu sorunlu gibi gösteriyor ama öyle bir sorun yok. siz kendinize uygun tv almadığınız için mis gibi televizyonlara panellere sorunlu diyorsunuz. peki ips panelde ekrana en ufak bir ışık vurduğunda o panelin ışığı yansıtıp izlenemez hale geldiğini biliyor musunuz, yada ips panelin gerçeklikten uzak renklerin daha yapay olduğundan haberiniz var mı ?
her panelin kullanım şekline göre iyi kötü özellikleri vardır. bana göre va panel muazzamdır ama ips kötü diyemem, sizde bunu takıntı yapmak yerine elinizdeki tvyi satıp ips panel bir tv alarak çözebilirsiniz.
bu şekilde insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
örnek bir tablo ;
Tv'yi 30 derece açı ile izlemek için aldıysanız yanlış yapmışsınız. Ben de ips panellerin banding, ghosting sorunlarını sevmiyorum. Maç izlerken topun arkasında iz kalmasını istemiyorum. O zaman ips panellerin maç performansı kötü Türkiye'ye uygun değildir demem mi gerekir.
Bana kalırsa karanlık odada ve karşıdan izlemek için çok uygun panellerdir.
Teknoloji geriye değil ileriye doğru gider.
Panel geliştirilmeden piyasaya sunulmuştur.
Şu görüntü sizce normal mi?
hocam arkadanda çekseydin izlenmiyor diye. eşek kadar televizyonu 5 m2 odaya koyup 1 metreden izlemeye kalkarsan böyle olur . Allah'tan görselle desteklemişsin konuyu yoksa millet gerçektende va paneli kötü sanacaktı
hocam fotoyu çektiğimiz yer yan çekyatta oturulan bir nokta.
Amacım bir markayı kötüleyip diğerini yüceltmek olsa, gidin şunu-bunu alın derim.
Forum tartışma yeridir. Unutmayalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Internetten sadece birkaç yorum:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.