Samsung UE32F5570SS ses var görüntü yok. Led barlar sağlam

S Çevrimdışı

samet90

Yeni Üye
1 Şub 2025
10
35
Merhaba,
Samsung UE32F5570SS 32 inch TV'de çalışırken birden çat sesi geldi ve TV kapandı.
Hiçbir şekilde standby vs ışık yanmıyordu.
Güç kartı üzerinde 3A'lik sigorta atıktı.
Kartla uğraşmak istemedim.
TV malzemesi satan tanıdık bir yerden birebir aynı güç kartı aldım. (BN44-00607A)
Kartı taktım. Besleme geldi, standby yandı. TV açıldı. Ses var görüntü yoktu.
Led barlardan şüphelendim. Led barlara kadar TV'yi söktüm.
Led bar ölçüm cihazı ile 5 sıra led barı ayrı ayrı denedim.
Ledlerin hepsi yanıyor. Yanmayan led yok.
Problem başka ne olabilir.
TV'ye direk besleme verdiğimde ise panel sökük sadece led barlar görünür şekilde kontrol ettiğimde, led barlar çok sönük nokta şeklinde yanıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

BN44-00607A.jpg

Arızalı sigorta buydu.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
Yeni besleme ile de ledler nokta gibi yanıyorsa ilk aklıma gelen onlar olurdu,tek tek yanabilirler ama , acaba diyorum :alala

5 Çevrimdışı

5ezer

Yeni Üye
23 Nis 2024
10
24
ledlerin besleme voltajına baktın mı...
ledlerin sağlam olması tv nin hata vermesine engel değil, ledlerin sağlıkları bozulmuşsa kart kendini korumaya alabiliyor...
sony tv de yeni başıma geldi, ledler 6 saniye yandıktan sonra tv kendini korumaya alıyordu...ledlerini bulamadığımdan dolayı, blink kablosunu iptal edip öyle çözmüştüm..

S Çevrimdışı

samet90

Yeni Üye
1 Şub 2025
10
35
Yeni besleme ile de ledler nokta gibi yanıyorsa ilk aklıma gelen onlar olurdu,tek tek yanabilirler ama , acaba diyorum :alala
İlk arıza güç kartı bozulmasıydı.
Yeni güç kartını takınca ledler nokta şeklinde yandığı için benimde aklıma acaba aldığım güç kartında mı problem var? sorusu geldi.

ledlerin besleme voltajına baktın mı...
ledlerin sağlam olması tv nin hata vermesine engel değil, ledlerin sağlıkları bozulmuşsa kart kendini korumaya alabiliyor...
sony tv de yeni başıma geldi, ledler 6 saniye yandıktan sonra tv kendini korumaya alıyordu...ledlerini bulamadığımdan dolayı, blink kablosunu iptal edip öyle çözmüştüm..
Ledlerin besleme voltajını ölçmedim.
Bir de onu deneyeyim.
İlk arızam aslında güç kartı bozulmasıydı.
Güç kartında da resimdeki sigorta yanında bulunan D2011K entegresi bozuk çıktı.
Sanırım bu entegre güç kaynağı sürücüsü olarak geçiyor

Son düzenleme:
5 Çevrimdışı

5ezer

Yeni Üye
23 Nis 2024
10
24
besleme ve ana kart fotolarını atsana bi bakalım...bir de tv açıkken güçlü bir ışıkla panelde görüntü varmı kontrol et...

S Çevrimdışı

samet90

Yeni Üye
1 Şub 2025
10
35
besleme ve ana kart fotolarını atsana bi bakalım...bir de tv açıkken güçlü bir ışıkla panelde görüntü varmı kontrol et.

IMG_4200d4ea5c7cedfcedc5.jpg
IMG_4201899af6af9a0c0ebb.jpg
IMG_2772.jpg
IMG_2774a4cf542fe189cdab.jpg

Led ölçüm cihazı ile ledlerin durumu ve tv kendi besleme kartı ile ledlerin durumu aşağıdaki gibi.
Her led barı tek tek ölçtüm 23.9V çekiyor.

IMG_4199.jpg
IMG_4204.jpg

5 Çevrimdışı

5ezer

Yeni Üye
23 Nis 2024
10
24
tv açıkken ses geliyorken işaretlediğim kondansatörden ölçüm yap 120 volt üzeri ölçüm yapman lazım...
tv açıkken ses varken panelde görüntü varmı kontrol et güçlü bir fener ile veya telefonun ışığı ile...
120 volt üzeri alıyorsan ve panelde görüntü varsa ledler bitmiş, besleme kartı kendini korumaya alıyor...
eğer ışık tuttuğunda görüntü alamıyorsan panel besleme kartın da sıkıntı var...

IMG_27722.jpg

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

samet90

Yeni Üye
1 Şub 2025
10
35
tv açıkken ses geliyorken işaretlediğim kondansatörden ölçüm yap 120 volt üzeri ölçüm yapman lazım...
tv açıkken ses varken panelde görüntü varmı kontrol et güçlü bir fener ile veya telefonun ışığı ile...
120 volt üzeri alıyorsan ve panelde görüntü varsa ledler bitmiş, besleme kartı kendini korumaya alıyor...

IMG_27722.jpg

Tamamdır bu işlem adımını deneyeceğim.
Teşekkürler desteğiniz için.
Geri bildirimde bulunurum.

S Çevrimdışı

samet90

Yeni Üye
1 Şub 2025
10
35

IMG_27722.jpg

Göstermiş olduğun kondansatörden ölçüm yaptım 125 V geliyor.
Paneli topladım tv’yi açtım.
Işık tuttuğumda arka planda yani panelde görüntü var.
Bu durumda benim led barlarım da arızalı oluyor sanırım 😔

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,824
40
Göstermiş olduğun kondansatörden ölçüm yaptım 125 V geliyor.
Paneli topladım tv’yi açtım.
Işık tuttuğumda arka planda yani panelde görüntü var.
Bu durumda benim led barlarım da arızalı oluyor sanırım 😔
En azından led bar değişimi çok pahalı ve zor bir işlem değil özellikle 32'' gibi küçük bir ebat için. İşinin ehli bir usta kolaylıkla halleder.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
Kırmızı ile işaretlediğim bağlantı noktalarını kontrol et, gerekirse sök yeniden tak, oksitlenme varsa sıfır zımpara ile temizle bakalım :ok

leds1.jpg

S Çevrimdışı

samet90

Yeni Üye
1 Şub 2025
10
35
Kırmızı ile işaretlediğim bağlantı noktalarını kontrol et, gerekirse sök yeniden tak, oksitlenme varsa sıfır zımpara ile temizle bakalım :ok

leds1.jpg

Ledleri test ederken birkaç kez sök tak yapmıştım her bir sırayı.
Oksitlenmeye rastlamadım hiç.
İlk başta yaşadığım Güç kartı arızası ledleri bozmuş olabilir mi?

Geri
Üst Alt