Samsung TV HDMI Sinyal Yok Sorunu

M Çevrimdışı

mustafasec

Yeni Üye
7 Kas 2022
2
39
Merhabalar,
H96 Pro+ TV Box'ı orjinal Samsung HDMI kablosu ile 49K6000AU model Samsung TV ye bağlandığımda HDMI Sinyal Yok hatası alıyorum.
Uzun süre uğraştım ve netteki bir çok yabancı kaynağı da taradım. Cihazları güç kaynağından kesip TV Power tuşuna 30 sn basılı tutup sonra bütün bağlantıları yaptığımda TVbox un loading ekranı TV ye yansıdı fakat loading bitip box anasayfası gelince çözünürlük uyuşmuyor diye hata verip yine sinyal yok ekranına döndü.
Tv de çözünürlük ayarı diye birsey yok. Herşeyi denedim, benzer durumla karsilan birisi var mı acaba? Kıymetli görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

IMG_20221107_232200.jpg
IMG_20221107_232146.jpg

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
TV box cihazı başka TV de denediniz mi

TV ye başka bir hdmi cihaz bağlandığınız da aynı sorun devam ediyor mu masaüstü pc notebook DVD player vs

Çözünürlük uyuşmuyor yazısı görmüşsünüz TV box in ilk kurulum ekranında görüntü geliyor mu cihaza hard reset yapıp kurulumda düşük bir çözünürlük ile devam ettiğiniz de görüntü gidiyor mu

Diğer harici cihazlarda aynı sorun devam ediyorsa hdmi kablo deneyin eğer yine sorun çözülmüyorsa TV de problem var diyebiliriz

HDMI kablo her ne kadar orjinal olsa bilse eski uçları yıpranmış içinde kırık olan bir kabloda bu arızaya sebep olabilir başka kablo denediniz mi

M Çevrimdışı

mustafasec

Yeni Üye
7 Kas 2022
2
39
TV box cihazı başka TV de denediniz mi

TV ye başka bir hdmi cihaz bağlandığınız da aynı sorun devam ediyor mu masaüstü pc notebook DVD player vs

Çözünürlük uyuşmuyor yazısı görmüşsünüz TV box in ilk kurulum ekranında görüntü geliyor mu cihaza hard reset yapıp kurulumda düşük bir çözünürlük ile devam ettiğiniz de görüntü gidiyor mu

Diğer harici cihazlarda aynı sorun devam ediyorsa hdmi kablo deneyin eğer yine sorun çözülmüyorsa TV de problem var diyebiliriz

HDMI kablo her ne kadar orjinal olsa bilse eski uçları yıpranmış içinde kırık olan bir kabloda bu arızaya sebep olabilir başka kablo denediniz mi
öncelikle alakanızdan ötürü teşekkürler.
Cihazı bir akrabamın düşük bütçeli TVsine bağlayarak çözünürlüğü düşürüp benim TV ye bağladığımda sorun ortadan kalktı. Sonrasında tekrar eski ayarına getirdim, halen görüntü geliyor. Sorun ortadan kalktı. Sağlıklı günler.

O Çevrimdışı

Ozzytaste

Aktif Üye
2 Nis 2023
276
54
Sonunda tekrar monitora taktım ve en düşük çözünürlüge getirdim. Taktım TVye ve gördü. Ordan teker teker çözünürlüğü yükselttim şu an 1080i de duruyor. Nasıl birşeymiş ya walla deli etti beni ama sonunda görüntü geldi. Herkezin emeğine teşekkürler.

Geri
Üst Alt