Samsung tv 50NU7400 hdmi sorunu...

J Çevrimdışı

jakabo53

Aktif Üye
27 Eyl 2018
56
35
Hd uydu alıcısı ile normalde izliyordum...şuan hiç bir hdmi görmüyor.. 3 adet hdmi girişi var..hepsini tek tek denedim algılayamıyor...2 adet hdmi kablom var..onları da tek tek denedim.(kablolarda problem yok)..hd uydu alıcısında da problem yok...çünkü hd uydu alıcını aynı kabloyla başka samsung tv de denedim,çalışıyor...böyle sorunla karşılaşan var mı?çözümü nedir?...Biraz araştırdım..bazıları şöyle yazmış ;
"HDMI" sistem,bir çalışma protokolüne göre,"MB" üzerinden çalışmaktadır(yani diğer portlar gibi bağımsız değildir!) dolayısıyla duruma göre bu tip sıkıntılar panelin SW sistemiyle alakalı olup ve belli ki bir şekilde aktif olamıyor,cihazlar dan sinyal geliyor olsa bile!(örneğin Component/Scart/SVHS/Composite v.s gibi bir çalışma yapamazlar ve bunlar direk görür cihazları ama HDMI için hem kendi sistemi hem de ona uyumlu HDMI ı çalıştıran bir işletim durumu söz konusudur! Dolayısıyla bir görür bir görmez veya port.noları şaşar ve hiç bir süre hiç görmez v.s

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
HDMI ile ilgili bir entegrede arıza vs meydana gelmemişse, TV'yi kapatın fişten çekin. :bilmiyom

TV'ye güç gelmiyorken HDMI kablosunu bağlayın, sonra harici cihazınızı ve TV'yi aynı anda prize takın bakalım ne olacak.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bu yazılanın bden de aynısını daha farklı olarak çok yazdım,belki bu da benden alıntı olabilir!

1-bunun adına kısaca "Hand-shake" sorunu nedir;kısaca iki cihazın HDMI üzerinden bir şekilde buluşamaması durumudur!

2-HDMI portların(3 adet) yanmasıdır! ama bu olasılık bence çok azdır,zira hepsi birden yanmaz ama 1 tanesi yanabilir!

kısaca yanmışsa MB değişimi gerekiyor,tamir edilebilir olsa bile servis bunu yapmaz,direk MB yi değiştirir!

Ancak sendeki durum bunlardan biraz farklı gibi görünüyor bana

4-HDMI kablolama,diğer şak diye bağladığımız(örneğin Scart/Component/SVHS v.s gibi)kablolar gibi olmamalıdır!
tüm cihazlar OFF hatta güç kablosu bile çıkık vaziyet de olup,bu şekilde takıp cihazları açmak gerekiyor!

5-Kablo yu tanıma sıralaması ise şöyledir;HAND-SHAKE uyumu için>>önce panel açılıyor(ON)>>kumanda dan hangi port ise
açmak istediğiniz onu seçip atıyorsunuz(bu sırada resim gelmiyor) şimdi diğer ext.cihazı açıyorsunuz;doğru sıralama budur
ancak bazen inat edip de tanımama sorunu çıkıyor! o zaman,bu ilk sıralamanın tam tersini yapıp cihazları kapatıyorsunuz
yani önce ext.cihaz OFF sonra panel OFF

6-Panelin güç kablosunu prizden çıkarın(önce panelin varsa On/Off tuşu onu kapatın!) bir süre bekleyin,genel de 30/40sn
veya 1 dk.denir ama benim tavsiyem min.10dk.bekleyin,tekrar prize takın yine deneyin o açılış sıralamasına göre

diyelim ki hala tanıyamıyor o zaman paneli bir kere RESET leyin(Factory-Default yapın) yine deneyin,baktınız yine olmadı
o zaman uğraşmayın Servis halletsin

Not;o bahsettiğiniz uydu cihazını da verin Servise! ellerin de bulunsun

Not;Sony gibi bazı paneller de ise Reset lemek bazı programların(genel de Android kaynaklı Smart sistemler de)çalışmamasına
veya eksik çalışmasına veya tamamen silinmesine sebeb olur!!

"Factory Reset" yaparken şayet ekrana bazı uyarılar gelirse kafadan hepsine YES filan demeyin! herhangi bir uyarı gelmiyorsa
zaten yapacağınız bir şey olmaz ve Resetlersiniz

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bu yazılanın bden de aynısını daha farklı olarak çok yazdım,belki bu da benden alıntı olabilir!

1-bunun adına kısaca "Hand-shake" sorunu nedir;kısaca iki cihazın HDMI üzerinden bir şekilde buluşamaması durumudur!

2-HDMI portların(3 adet) yanmasıdır! ama bu olasılık bence çok azdır,zira hepsi birden yanmaz ama 1 tanesi yanabilir!

kısaca yanmışsa MB değişimi gerekiyor,tamir edilebilir olsa bile servis bunu yapmaz,direk MB yi değiştirir!

Ancak sendeki durum bunlardan biraz farklı gibi görünüyor bana

4-HDMI kablolama,diğer şak diye bağladığımız(örneğin Scart/Component/SVHS v.s gibi)kablolar gibi olmamalıdır!
tüm cihazlar OFF hatta güç kablosu bile çıkık vaziyet de olup,bu şekilde takıp cihazları açmak gerekiyor!

5-Kablo yu tanıma sıralaması ise şöyledir;HAND-SHAKE uyumu için>>önce panel açılıyor(ON)>>kumanda dan hangi port ise
açmak istediğiniz onu seçip atıyorsunuz(bu sırada resim gelmiyor) şimdi diğer ext.cihazı açıyorsunuz;doğru sıralama budur
ancak bazen inat edip de tanımama sorunu çıkıyor! o zaman,bu ilk sıralamanın tam tersini yapıp cihazları kapatıyorsunuz
yani önce ext.cihaz OFF sonra panel OFF

6-Panelin güç kablosunu prizden çıkarın(önce panelin varsa On/Off tuşu onu kapatın!) bir süre bekleyin,genel de 30/40sn
veya 1 dk.denir ama benim tavsiyem min.10dk.bekleyin,tekrar prize takın yine deneyin o açılış sıralamasına göre

diyelim ki hala tanıyamıyor o zaman paneli bir kere RESET leyin(Factory-Default yapın) yine deneyin,baktınız yine olmadı
o zaman uğraşmayın Servis halletsin

Not;o bahsettiğiniz uydu cihazını da verin Servise! ellerin de bulunsun

Not;Sony gibi bazı paneller de ise Reset lemek bazı programların(genel de Android kaynaklı Smart sistemler de)çalışmamasına
veya eksik çalışmasına veya tamamen silinmesine sebeb olur!!

"Factory Reset" yaparken şayet ekrana bazı uyarılar gelirse kafadan hepsine YES filan demeyin! herhangi bir uyarı gelmiyorsa
zaten yapacağınız bir şey olmaz ve Resetlersiniz

Abi peki monitörlerin HDMI sinyalini şak diye algılamasının sebebi nedir?
Yani TV'de buna engel olan şey nedir? :hmm

J Çevrimdışı

jakabo53

Aktif Üye
27 Eyl 2018
56
35
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler...dediğiniz şeylerini hepsini yaptım...reset hariç..resetliycektim ben de fakat; samsung servisi bizim burda oturuyor..ona telde danıştım,abi fabrika ayarlarına döndüreyim mi dedim..hayır o öyle düzelmez dedi..servis menüsünden yapcaz dedi..servis menüsünden formatlıycak sanırım...gelmesini bekliyorum..gelişmelerden haberdar etcem sizi..herkes faydalanması açısından...

Najaz Çevrimdışı

Najaz

Aktif Üye
7 Ağu 2019
84
46

Bildiğim kadarıyla HDMI spesifikasyonuna göre HDMI cihazlar ve kablolar hot-plug özelligine sahip. Yani cihazlar çalışır durumdayken kablo bağlantıları yapılabilir. Çok ucuza kaçmadan satın alınmış bir HDMI kablonun bağlantı yapılan cihazlara zarar verme olasılığı çok çok düşük.

"The HPD (Hot-Plug-Detect) feature is a communication mechanism between a source and a sink device that makes the source device aware that it has been connected/disconnected to/from the sink device. When an HDMI cable is inserted between the two devices, the resulting hot-plug detection instantiates a start-up communication sequence."

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bildiğim kadarıyla HDMI spesifikasyonuna göre HDMI cihazlar ve kablolar hot-plug özelligine sahip. Yani cihazlar çalışır durumdayken kablo bağlantıları yapılabilir. Çok ucuza kaçmadan satın alınmış bir HDMI kablonun bağlantı yapılan cihazlara zarar verme olasılığı çok çok düşük.

"The HPD (Hot-Plug-Detect) feature is a communication mechanism between a source and a sink device that makes the source device aware that it has been connected/disconnected to/from the sink device. When an HDMI cable is inserted between the two devices, the resulting hot-plug detection instantiates a start-up communication sequence."

öyle olmuyor işte!

onun için uzun uzun anlattım

o dedikleri gibi olsaydı bu kadar Hand-shake sorunu çıkmazdı,ama cihazlara zarar verme konusun da olasılık düşük tabi ki
bu biraz da şansa kalıyor!

Hot-Plug olayı biraz başkadır,örneğin panel de ciddi bir Hand-Shake sorunu varsa zaten kolay kolay bağlanmaz ve yakmaz MB yi
veya yakar yine tanışamaz!

Sonuç da MB değişimi ile gideriyorlar serviste

ServiceMenu dan yapacağız derken,Samy ler de bu durum biraz değişik dir,daha fazla seçenekli ve daha kolay erişebilir alt menüler de vardır
şayet oradan olursa ne ala,zira bu panel de o cihaz zaten başlarda eşlemiş ve şimdi eşleşmiyor;basit anlamıyla ilgili alt menüden
on/off veya benzer bir seçenek olup da bu tam tersine dönmüşse tabiki oradan ayarlanır,onu servis söyleyecek artık

Hot-Plug olayını basit olarak HDMI için değerlendirirsek bu yanlış olacaktır

HDMI çıktığından beri bu sorunlar hala bitmemiştir>>Hand-Shake

J Çevrimdışı

jakabo53

Aktif Üye
27 Eyl 2018
56
35
samsung servisi abimiz geldi...ayarlar mayarlar yaptı servis menüsünden factory reset falan yaptı düzelmedi... daha sonra o zaman normal kendinden uydusunu kullanalım dedim..taktik kabloyu o da çalışmadı...Allah'tan garantisi devam ediyordu tvnin...anakart siparişi vercek,yarın gelir takarız dedi... inş. yarın düzelir :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
söyledim sana kardeşim

çok büyük ihtimalle de tüm portların yanma olasılığı düşük bile olsa,burada HDMI portlarla ilgili bir yazılım sorunu
bir ihtimal de H/W sorunu olduğu kesin,MB değişimi en uğraştırmasız çözüm bence de+

J Çevrimdışı

jakabo53

Aktif Üye
27 Eyl 2018
56
35
söyledim sana kardeşim

çok büyük ihtimalle de tüm portların yanma olasılığı düşük bile olsa,burada HDMI portlarla ilgili bir yazılım sorunu
bir ihtimal de H/W sorunu olduğu kesin,MB değişimi en uğraştırmasız çözüm bence de+
evet aynen dediğiniz gibi bir yazılım sorunu...son güncelleme biraz sıkıntılıymış keşke yüklemeseydin dedi bana servisci abi...yani dediğiniz gibi mb değişimi en mantıklısı ve basit çözümü...+ ilk mesajda yazdığım alıntı da sizindi..şimdi nickinizden fark ettim....başka forumdaki nickle aynı :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Samsung&Sony yazılımları seneler dir hep böyle dir! tam stabil ve her TV ye uyumlu olmuyor çoğu zaman!
birisi memnunken bir diğeri bozuldu diyebiliyor!

Benim eskiden beri hep tavsiyem bu iki marka için,önce bekleyin,sonra net de gezinin kim neler neler yazmış...
balıklama yazılıma atlamayın!

Özellikle Samsung bu işi ne hikmetse en kötü yapanı yaw,en çok yazılım sonrası şikayetler Samsung dan çıkıyor!
ayrıca her yazılım iyidir veya daha iyiye gider kuralı da pek işlemez,öyle olsa herkesde sorun sıfır olurdu kimse
yazılım sonrası şikayetler etmezdi,kimileri de her yazılım daha iyiye gitmesi için derler(bu da kısmen doğrudur zaten
sorun olmasa yazlım da çıkmaz ki,ama kimse bunu düşünmüyor!

J Çevrimdışı

jakabo53

Aktif Üye
27 Eyl 2018
56
35
evet haklısınız hocam...şimdi artık yazılım güncellemeye korkar oldum..ne güzel air play özelliği de gelmişti...apple ,mac,iphone vs için...şimdi artık bir daha yazılım çıkmasını bekliycem...çok yakında çıkcak dedi servisci ama bilemiyorum ne zaman çıkar..inş onda sıkıntı çıkmaz yazılımda..

B Çevrimdışı

Berkhan

Yeni Üye
13 Ara 2020
1
53
Merhaba, aynı şey benim de başıma geldi. Yukarıda yazılanları okudum. Fabrika ayarlarına geri dön menüsünü aradım, bulamadım. Ancak Any net+HDMI diye bir menüye rastladım. Onu off yaptım ve çalışmaya başladı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Az önce yaptığım yorumda TV modelimin değişik olma ihtimali var. Samsung ama modeli aklımda değil. Başlıkta geçen modelde olmayabilir bu menü adımı. Yanıltmış olmayım kimseyi, kusura bakmayın.

Geri
Üst Alt