Samsung Smart TV ile Logitech Maus Klavye Baglanti Problemi

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
baslik yeterince acik sanirim tv ye bluetooth alicisini takiyorum fakat algilamiyor elimden geldigi kadar türkceye cevirerek anlatmaya calisirsam tv nin menüden ayarlar /genel/ harici cihaz yönetimi/ giris cihazi yönetimi/bluetooth cihaz listesi bölümüne girip arama yaptiriyorum ki samsung da da böyle yapilmasi gerektigi söyleniyor ariyor ama cihaz bulamiyor
Logitech g602 maus ile denedim olmadi (500 hz alici )
Logitech K520 klavyeyi denedim o da olmadi (Unifying alici)
Logitech M310 maus ile denedim olmadi (Unifying alici ) alicisi klavye ile ayni tek tek ve klavye maus ayni anda tanitmaya calistim sonuc degismedi
yine Logitech in ismi silinmis eski bir mausu vardi o da olmadi standart bluetooth alicisi var sanirim cinsini bilmiyorum

Tv Samsung GQ55Q8D QLED 2018 versiyon: bas belasi

ayni anda 2 alici da taktim hepsini tek tek de denedim sonuc degismedi
daha önce böyle bir problemle karsilasmis ve sorunu cözen bilen duyan varmi?

ekleme: eski bir kablolu maus vardi onuda denedim o da olmadi:haha1

Sorun cözülmüstür ( En azindan benim icin ) ilgili mesaja gitmek icin Dihla :tara

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ben bizdeki Vestel'e Logitech kablosuz klavye-fare takımını usb vericisini bağladığımda gayet rahat kullanıyordum.

Siz klavye-fareyi kendi alıcısı ile bağladınız mı?
Yoksa doğrudan tv'nin bluetooth'una mı göstermeye çalışıyorsunuz? :hmm

Bir de şu ürünü deneyin isterseniz?

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Ben bizdeki Vestel'e Logitech kablosuz klavye-fare takımını usb vericisini bağladığımda gayet rahat kullanıyordum.

Siz klavye-fareyi kendi alıcısı ile bağladınız mı?
Yoksa doğrudan tv'nin bluetooth'una mı göstermeye çalışıyorsunuz? :hmm

Bir de şu ürünü deneyin isterseniz?

birden fazla cihaz ve alici kombinasyonunu denedim mesejda belirtmisdim zaten tv nin kendisi diyor aliciyi usb girisine takin vs diye yönergeleri takip ettigim halde sonuc alamadim elimde fazladan klavye maus var onlarla bi deniyim dedim su anda acil ihtiyacim yok yinede öneri icin tesekkürler tv ye alismaya calisiyorum aldigim günden beri rahat bir sekilde istediklerimi yapamiyorum sinir olmaya basladim :slap

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
birden fazla cihaz ve alici kombinasyonunu denedim mesejda belirtmisdim zaten tv nin kendisi diyor aliciyi usb girisine takin vs diye yönergeleri takip ettigim halde sonuc alamadim elimde fazladan klavye maus var onlarla bi deniyim dedim su anda acil ihtiyacim yok yinede öneri icin tesekkürler tv ye alismaya calisiyorum aldigim günden beri rahat bir sekilde istediklerimi yapamiyorum sinir olmaya basladim :slap

Taktığınız klavyenin alıcısı ne ise onu kullanın. Evrensel bir alıcı değilse diğer klavyelerle çalıştıramazsınız.
Şu da olabilir Tizen birden fazla kablosuz vericiyi tanımıyor olabilir.
Klavye mouse setlerinin yanında tek alıcı olur genelde, tek alıcılı bir set deneyin.
Tizen'de sesle yazma, sesli komut iyi çalışmıyor mu?

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Taktığınız klavyenin alıcısı ne ise onu kullanın. Evrensel bir alıcı değilse diğer klavyelerle çalıştıramazsınız.
Şu da olabilir Tizen birden fazla kablosuz vericiyi tanımıyor olabilir.
Klavye mouse setlerinin yanında tek alıcı olur genelde, tek alıcılı bir set deneyin.
Tizen'de sesle yazma, sesli komut iyi çalışmıyor mu?
her mausu ve klavyeyi kendi alicisi ile tek tek ve birlikte tanitmaya calisdim basaramadim daha farkli sekilde anlatmaya calisirsam
maus u kendi alicisi ile tek basina tanitmaya calistim olmadi
ayni aliciya sahip klavyeyi tek basina denedim olmadi maus la klavyeyi birlikte tanitmaya calistim yine olmadi elimde 2 tane maus-klavye seti var bir tane tek kablosuz maus var alicisi tamamen farkli olan bir tane de kablolu maus var hic biri olmuyor usb alicilari ayni anda yada ayri ayri da taktim o da sonucu degistirmiyor
sesle yazma olayina gelirsek onu denemedim ama kumanda dan sesle komut vermeyi denedim sorunsuz calisiyor ekran isigini azaltip cogaltabiliyorum yada sesi kisip acabiliyorum vs :bilmiyom

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
her mausu ve klavyeyi kendi alicisi ile tek tek ve birlikte tanitmaya calisdim basaramadim daha farkli sekilde anlatmaya calisirsam
maus u kendi alicisi ile tek basina tanitmaya calistim olmadi
ayni aliciya sahip klavyeyi tek basina denedim olmadi maus la klavyeyi birlikte tanitmaya calistim yine olmadi elimde 2 tane maus-klavye seti var bir tane tek kablosuz maus var alicisi tamamen farkli olan bir tane de kablolu maus var hic biri olmuyor usb alicilari ayni anda yada ayri ayri da taktim o da sonucu degistirmiyor
sesle yazma olayina gelirsek onu denemedim ama kumanda dan sesle komut vermeyi denedim sorunsuz calisiyor ekran isigini azaltip cogaltabiliyorum yada sesi kisip acabiliyorum vs :bilmiyom

O zaman klavyeleri bilgisayarınızda kontrol edin derim.
Bir de tv ye tanıtmaya çalışırken tv nin yakınında dursun.
Ayarlar ekranına girmeden direk taktığınızda tv çalıştırmıyor mu klavye ve fareyi?
Bluetooth aygıtları ayarlama ekranı kulaklık vs için olmasın?
Bizdeki Vestel'de klavye veya fareyi taktığımızda direk ekranda algılandığına dair bir animasyon çıkıyor ve kullanmaya başlıyoruz.
Tizen OS'da Linux tabanlı, driver sistemde eksik değilse tanıması lazım.
Kullanım kılavuzunda ne demişler bu konuda? :hmm

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
O zaman klavyeleri bilgisayarınızda kontrol edin derim.
Bir de tv ye tanıtmaya çalışırken tv nin yakınında dursun.
Ayarlar ekranına girmeden direk taktığınızda tv çalıştırmıyor mu klavye ve fareyi?
Bluetooth aygıtları ayarlama ekranı kulaklık vs için olmasın?
Bizdeki Vestel'de klavye veya fareyi taktığımızda direk ekranda algılandığına dair bir animasyon çıkıyor ve kullanmaya başlıyoruz.
Tizen OS'da Linux tabanlı, driver sistemde eksik değilse tanıması lazım.
Kullanım kılavuzunda ne demişler bu konuda? :hmm

Klavye ve maus bilgisayarda calisiyor su anda tv de denedigim fakat calismayan bir klavye maus setiyle yaziyorum bu yaziyi
mesafe okadar uzak degil 3 metre kadar ama zaten denerken tv nin yanindaydim usb alicilari söküp taktigim icin ister istemez yakin mesafeyide denemis oldum
Usb aliciyi direkt taktigimda tv tanimiyor hic birsey olmuyor
kullanim klavuzu usb aliciyi tv ye tak menüden bluetooth cihazi sec kullanmaya basla diyor sanirim logitech ürünleriyle ilgili bi sorun var logitechin forum sayfasi da acilmiyor dünden beri bi sorun var detayli bakamadim en kötü ihtimal oraya yazarim :slap

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Klavye ve maus bilgisayarda calisiyor su anda tv de denedigim fakat calismayan bir klavye maus setiyle yaziyorum bu yaziyi
mesafe okadar uzak degil 3 metre kadar ama zaten denerken tv nin yanindaydim usb alicilari söküp taktigim icin ister istemez yakin mesafeyide denemis oldum
Usb aliciyi direkt taktigimda tv tanimiyor hic birsey olmuyor
kullanim klavuzu usb aliciyi tv ye tak menüden bluetooth cihazi sec kullanmaya basla diyor sanirim logitech ürünleriyle ilgili bi sorun var logitechin forum sayfasi da acilmiyor dünden beri bi sorun var detayli bakamadim en kötü ihtimal oraya yazarim :slap

Bilemiyorum. Farklı bir USB portu ile deneyin.
Ya da farklı üreticinin klavye faresini deneyin.
Sistem güncellemesi var mı TV'niz için ona bakın.
Aklıma başka birşey gelmiyor.
Samsung'un TV için tavsiye ettiği bir aksesuar vs. yok mu?

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Bilemiyorum. Farklı bir USB portu ile deneyin.
Ya da farklı üreticinin klavye faresini deneyin.
Sistem güncellemesi var mı TV'niz için ona bakın.
Aklıma başka birşey gelmiyor.
Samsung'un TV için tavsiye ettiği bir aksesuar vs. yok mu?
2 tane usb portu var ikisinide denedim sistem güncellemesini otomatik yapiyor en son sürüm yazilim var simdilik cok acil bi durum degil sorunu anlamaya calisiyorum sadece baska klavye maus almaya gerek görmüyorum farkli marka klavye maus ile deneyemem sahip olduklarimin hepsi logitech marka :bilmiyom
ilgilendigin icin tesekkürler belki ayni sorunu yasayip cözüm bulan birisi yardimci olur ben arastirmaya devam ederim cözüm bulursam yazarim burda

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
2 tane usb portu var ikisinide denedim sistem güncellemesini otomatik yapiyor en son sürüm yazilim var simdilik cok acil bi durum degil sorunu anlamaya calisiyorum sadece baska klavye maus almaya gerek görmüyorum farkli marka klavye maus ile deneyemem sahip olduklarimin hepsi logitech marka :bilmiyom
ilgilendigin icin tesekkürler belki ayni sorunu yasayip cözüm bulan birisi yardimci olur ben arastirmaya devam ederim cözüm bulursam yazarim burda

Rica ederim. Tuhaf bir sorun.
Menüde başka yerlere bakmayı denediniz mi?
Kaynaklar olsun, ana sayfa olsun?
Oralarda belki birşeyler vardır?
Takılı aygıtlar arasında görünmüyor mu?

Tizen arayüzünü bilmediğim için fazla yardımcı olamıyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,803
65
tv nin menüden ayarlar /genel/ harici cihaz yönetimi/ giris cihazi yönetimi/bluetooth cihaz listesi bölümüne girip arama yaptiriyorum ki samsung da da böyle yapilmasi gerektigi söyleniyor ariyor ama cihaz bulamiyor
Sevgili Bratan,cihazın bulamama sebebi, elindekilerinin BT fare olmaması olmasın sakın,sanki onlar BT değil de wireles gibi (2.4Gz),oğlumda vardı aynısından çünkü.
Sen tvde BT cihazlarda arattığından görmüyor olabilir tv ;)
NOT:
Tabii ,kesin bilgiyle yazmıyorum,belkide hepsi BT farelerdir.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Sevgili Bratan,cihazın bulamama sebebi, elindekilerinin BT fare olmaması olmasın sakın,sanki onlar BT değil de wireles gibi (2.4Gz),oğlumda vardı aynısından çünkü.
Sen tvde BT cihazlarda arattığından görmüyor olabilir tv ;)
NOT:
Tabii ,kesin bilgiyle yazmıyorum,belkide hepsi BT farelerdir.
sanirim haklisin wireless maus olarak geciyor ilk ikisi daha eski olan birtane var o ne oluyor bilmiyorum o da bluetooth olmayabilir :slap

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,803
65
sanirim haklisin wireless maus olarak geciyor ilk ikisi daha eski olan birtane var o ne oluyor bilmiyorum o da bluetooth olmayabilir :slap
Hepsi de öyle görünüyor gibi :)
Aslında alıcı kısmı taktığında klavye veya fare çalışması lazım normalde...
Bence bir dene sevgili Bratan ;)

EK:
Mesela internete girip,klavyeyle bir şeyler yazabilirsin denemek için...

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hepsi de öyle görünüyor gibi :)
Aslında alıcı kısmı taktığında klavye veya fare çalışması lazım normalde...
Bence bir dene sevgili Bratan ;)

EK:
Mesela internete girip,klavyeyle bir şeyler yazabilirsin denemek için...

Bunu ben de demek istemiştim ama çalışmıyor deyince üstünde durmadım bu konunun. :sirit

Geri
Üst Alt