Samsung S85D için en ideal ses sistemi önerisi

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
15
33
Arkadaşlar merhaba birkaç ay önce Samsung 55S85D televizyon aldım. Bu televizyon için önerebileceğiniz en ideal ses sistemi ne olur? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,497
Sinema ağırlıklı kullanılacaksa Samsung Q serisi soundbar tavsiye ederim.
Q Symphony bazen güzel iş çıkartıyor.

Aslında bu işin ideali AVR ile bir sistem kurmaktır ama onun da maliyeti var maalesef.
Soundbar'ı da Samsung almanız kullanım kolaylığı sunacaktır.

Q800C kullanan biri olarak, film izlerken güzel iş çıkartan ama müzik söz konusu olduğunda yer yer başarılı olan bir ürün olduğunu söyleyebilirim.
Şu an Q800D de muhtemelen bunun 2024-25 versiyonudur diye tahmin ediyorum.

Subwoofer oldukça güçlü, full range merkez hoparlör oldukça başarılı, diğer kanallar da işini yapıyor diyebilirim.
Tizler keşke daha güçlü olsaymış dediğim bir model kendisi.

Diyaloglarda vs tatminkar bir sonuç çıkarır.
Subwoofer oldukça güçlü ve derin bir bas üretir.
Ama odadaki konumu oldukça önemli, onu belirteyim.

Bütçe sorunu yoksa Samsung'un Q990C & D modellerine de bakabilirsiniz.
Artısı arka hoparlörler olur.
Ayrı da satılıyor ama bulabilene aşk olsun.

Dediğim gibi bütçe sorunu yoksa işi ses olan firmalara bakacaksınız ya da avr sistem kuracaksınız.
Ama kablo ile uğraşamam, soundbar gibi kompakt bir yapı lazım diyorsanız da Samsung veya işi ses sistemi olan üreticilere bakın.
Tabi maliyet epey yükselir.

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
15
33
Öncelikle cevap verdiğiniz bu kadar uzun ve detaylı açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Kusura bakmayın ayrıntı vermemişim. Televizyonda daha çok dizi-film izleyeceğiz arada bir olursa müzik de dinleyebiliriz.

Soundbarlar ve ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Sadece bir teknoloji mağazasına gittiğimizde çalışan arkadaş Samsung Q600 ve üzerini almalısın diye tavsiyede bulundu.

Bu yüzden Avr dediğiniz sistemi anlayamadım. Bütçe olarak çok fazla yatırım yapmak istemiyorum çünkü neredeyse sadece akşamları kullanacağız, zaten sesi açabileceğimiz seviye de çok olmayacak. Dolayısıyla sesi net vermesi ve fiyat performans olması önceliğimiz.

Dediklerinizi araştıracağım, tekrar çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,497
Öncelikle cevap verdiğiniz bu kadar uzun ve detaylı açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Kusura bakmayın ayrıntı vermemişim. Televizyonda daha çok dizi-film izleyeceğiz arada bir olursa müzik de dinleyebiliriz.

Soundbarlar ve ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Sadece bir teknoloji mağazasına gittiğimizde çalışan arkadaş Samsung Q600 ve üzerini almalısın diye tavsiyede bulundu.

Bu yüzden Avr dediğiniz sistemi anlayamadım. Bütçe olarak çok fazla yatırım yapmak istemiyorum çünkü neredeyse sadece akşamları kullanacağız, zaten sesi açabileceğimiz seviye de çok olmayacak. Dolayısıyla sesi net vermesi ve fiyat performans olması önceliğimiz.

Dediklerinizi araştıracağım, tekrar çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Rica ederim.

AVR dediğim sistem amfi - kablolar ve hoparlörlerden oluşan bir set olarak düşünebilirsiniz.
AVR'nin açılımı Audio Video Receiver yanı ses görüntü alıcısı demek.
Klasik amfilerin sinema için olanı gibi düşünebilirsiniz.

Tabi amfi ayrı hoparlör ayrı bir araştırma süreci demek.
O kadar detaylı uğraşamam diyorsanız hazır bir sistem alın geçin.
Soundbar olur, hazır set olur.

Örnek mesela;

Logitech Z906 da var mesela ama o da güncel formatları desteklemez, TV'ye optik çıkış üzerinden bağlarsınız.
HDMI CEC gibi tek kumanda üzerinden kontrolü de unutun derim.

Q800C veya D'yi tavsiye eder misin derseniz, sinema için alınabilir ama beklentiyi nerede tuttuğunuz çok önemli.
Mağazada dinleyip alın desem o da biraz aldatmacalı bir konu, evdeki akustiğin aynısı olmayacak sonuçta.
Yine de dinleyerek almanızda yarar var.

Q800 pahalı gelirse onun bir altı 3.1.2 olan modeline de bakabilirsiniz;

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
15
33
Umut bey tekrar merhaba, teşekkürler ilginiz ve paylaşımlarınız için.

Evet çok fazla araştırma yapacak vaktim olmuyor malesef hazır sistemler şu an benim için daha uygun. Ürünün güncel olması da bir nebze önemli çünkü televizyona bağladığımda sorunsuz çalışsın fazla uğraşmayalım ve ek ürünler almayayım istiyorum.

Önerileriniz arasında şimdilik en makul olanı https://tavsiyeforumu.com/yonlendir...wNTBGRFhJP21hZ2F6YT1ndXJlbGxlciZ2PTEuMTkuNw== gibi duruyor benim için.

Q800C ve Dyi de takip edeceğim uygun bir fiyata bulursam alabilirim.

Bu noktada bir soru sormak istiyorum. Sistemlerde 2.1, 3.1.2 ve 5.1 gibi kanallar mevcut sizce hangisini tercih etmeliyim ve bunlar tam olarak ne anlama geliyor?

Bir de hepsiburadaya her girdiğimde
bu ürün öneri olarak çıkıyor karşıma. Siz ne dersiniz kötü bir sistem mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt