Samsung RT46k6000 donduruyor

Y Çevrimdışı

yuxel 

Aktif Üye
16 Nis 2019
52
51
Selam arkadaşlar. Kayınpederin Samsung Rt46k6000 serisi buzdolabı alt soğutucu kısımdaki yiyecekleri donduruyor. Bi tamirci gelip bakmış, sensör grubu değişecek deyip 4500tl istemiş. Bana çok fahiş geldi istenen ücret. Ben internetten baktım sensör fiyatları 300tl civarında. Samsunglarda bu sorun sık karşılaşılan bir durummuş sanırım. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyız. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
Aynı sorunu biz aynı dolapta ilk aldığımızda yaşadık, 1 sene geçmeden alt kısmı buzlanmaya başladı servis alt kısımda gözüken arka ortadaki plastiği ve kartı değiştirdi sorun düzeldi.

Bu fotoğraftaki parçayı komple değiştirdi bir de ek olarak kartı değiştirdi ama kartı değiştirme sebebi sanırım bizim sorun kaynaklı değil de prosedür gereği olabilir.

O parçayı komple almaya gerek yok sanırım arkasında sensörler filan takılı onlar ayrı değişiyordur

Y Çevrimdışı

yuxel 

Aktif Üye
16 Nis 2019
52
51
cihazın garantisi yok mu.? yada uzatmadınız mı.?
Garanti yok sanırım.

Aynı sorunu biz aynı dolapta ilk aldığımızda yaşadık, 1 sene geçmeden alt kısmı buzlanmaya başladı servis alt kısımda gözüken arka ortadaki plastiği ve kartı değiştirdi sorun düzeldi.

Bu fotoğraftaki parçayı komple değiştirdi bir de ek olarak kartı değiştirdi ama kartı değiştirme sebebi sanırım bizim sorun kaynaklı değil de prosedür gereği olabilir.

O parçayı komple almaya gerek yok sanırım arkasında sensörler filan takılı onlar ayrı değişiyordur
Sanırım gelen tamircinin değiştirmek istediği parça bu, bunu komple değiştirmek yerine sadece sensörler değişilse olmuyor mu? Fiyat olarak arada çok fark var.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
Garanti yok sanırım.

Sanırım gelen tamircinin değiştirmek istediği parça bu, bunu komple değiştirmek yerine sadece sensörler değişilse olmuyor mu? Fiyat olarak arada çok fark var.
Bilmiyorum, arkasında 2 3 soket ve fan vardı sanırım tek hatırladığım bu 5 6 sene geçti, en son bir de derece ayar düğmesini söküp temizlemiştim ıslandığı için sapıtıyordu, model numarasını internete yazdım almak için internette yurtdışında bile yoktu o zamanlar

Geri
Üst Alt