Samsung QN90A Isış Patlama Sorunu

Y Çevrimdışı

yuopo6767

Yeni Üye
20 Şub 2025
9
31
Arkadaşlar Merhaba,

3 sene önce falan Samsung QN90A aldım ama VA Panel olduğundan dolayı ışık patlaması yaşıyorum kendi logosu çıktığında yada alt yazlı bir film izlediğimde ışık patlaması aşırı göze batıyor ve seyir zevkini çok bozuyor. Bu modeli yana benzerini kullanıp bana çözüm önerebilecek birisi var mı

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,212
Yazılar etrafında haleler oluşmasına birşey yapamazsın. IPS panel olsaydı daha çok olurdu. Yerel karartma ve geniş izleme açı katmanı neden olur.
Menüde yerel karartma modları var. Sorun çektiğin sahneye getirin, düşük standart yüksek modları deneyin. Hangisinde daha az olursa o modla devam edersiniz

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
910
Dediğiniz sorunu merakımdan soruyorum bizim televizyon da VA panel, siyah ve beyaz yan yana ise beyazlar çok göze batıyor onu mu demek istiyorsunuz? Yani fazla keskin oluyor. Ben de ilk tv ekranına bakınca dikkatimi çekmişti keskinlik fazla yormuştu ilk zamanlar. Bundan önceki tv'm ıps paneldi, IPS ekranın bulutlu siyahlarından daha az gözüme batıyor şu anki hali ve gözüm bu keskinliğe alıştı açıkçası. Filmlerde hele hele karanlık filmlerde bana zevk veriyor. IPS TV'mde LGydi kaliteliydi lakin kanal değiştirirken ve filmlerdeki karanlık sahnelerde bulutlanma dikkatimi dağıtıyordu. Sizin sorunu tahmin ediyorum ışık fazla sert geliyor gözünüze.​

Görüntü ayarlarından parlaklık kontrast gibi ayarlar ile biraz o sertliği kırabilirsiniz, arka ışık ayarı varsa direkt onu da biraz kısmanı tavsiye ederim, TVlerde hazır ayarlar oluyor dinamik/Doğal/oyun/film/spor gibi. Onların içinde bizim tvde sanırım dinamik ve spor çok göz yoruyor sizin dediğiniz gibi. Doğal ve film ayarlarından gözünüze hoş geleni seçebilirsinz.

Geri
Üst Alt