Samsung QE85Q60DAUXTK 85" 216 Ekran 4K QLED Smart TV Nasıl alınır mı ?

D Çevrimdışı

Donjuan

Yeni Üye
21 Haz 2024
27
24
Ben özelliklerini anlıyorum ama paneli osu busu çok fikrim yok neden giriş seviyesi?
Giriş seviyesi neden bu kadar pahalı ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
Ben özelliklerini anlıyorum ama paneli osu busu çok fikrim yok neden giriş seviyesi?
Giriş seviyesi neden bu kadar pahalı ?
Samsung olduğu için pahalı, markadan kaynaklı olarak.

Yanlış anlamayın biz sizin iyiliğiniz için öneride bulunuyoruz. Led tv'ler temel olarak aydınlatma grubuna göre iki gruba ayrılır. Aslında 3'e ayrılır fakat bence ilk ikisinin birbirinden kalite olarak farkı yok.
1) Giriş seviyesi/ucuz olanlar: Bunlar da iki gruba ayrılır ve ikisi arasında bence kalite olarak bir fark bulunmaz,
A) Kenardan aydınlatmalı olanlar (Edge Lit): Televizyonun aydınlatması sadece tek bir kenar veya 2 kenarında dizilen led barlar ile yapılır. Bu da ekranın tamamını aydınlattığı için koyu renklerin tonlarını açar ve kontrastı düşürür.

B) Doğrudan televizyonun arka tarafından aydınlatılanlar (Direct Led): Bütün ekranı kaplayacak şekilde ledler yerleştirilir. Fakat aşağıdaki resimde gösterilen kadar fazla led kullanılmaz gerçek hayatta. Kenar aydınlatmaya göre daha iyi dense de bence arada pek fark olmuyor.

2) Gerçek siyah ve kontrast verebilen Full Array Local Dimming Cihazlar: Led'lerin yerleşimi yukarıda bahsettiğim Direct Led sisteme benzer ama çok daha fazla sayıda led kullanılır. Ama asıl olay şimdi başlıyor, bu ledleri bölgesel olarak kontrol edebilecek sistem de kurulur adına da Local Dimming yani Bölgesel Karartma denir. Görüntüde asıl farkı yaratan budur. Örneğin sadece Ay ışığı resmi göstermeniz için bütün ekranı aydınlatmak zorunda kalmazsınız, sadece Ay'ın olduğu bölgedeki led'leri açık bırakır gerisini kapatırsınız. Böylece aydınlanması gereken alanlar dışında tüm ekranı siyah yaparsınız. Karanlık kalması gereken alanlar gerçekten karanlık olduğu için aydınlık olması gereken alanlar da daha aydınlık durur yani vurguyu arttırmış olursunuz. Zaten kontrastın anlamı zıtlık demektir. Siyah ne kadar derin olursa beyaz da o kadar parlak görünür. Ayrıca ışık tüm ekrana vurmadığı için ekran bulutlu görünmez. Çünkü kenar aydınlatmada bölgesel karartma yapamadığınız için bütün ekranın ışığını açıp kapamak zorunda kalırsınız. Işık ekranın tamamına vurduğu için bulutlu bir görünüm ortaya çıkarır.

backlighta6fa962ac74c37b2.jpg

backlight_types9ff9a5dbe1bd0b79.jpg

hq720.jpg

3826-moon-dimmingv5.jpg

Q60D kenardan aydınlatmalı bir modeldir. Aynı paraya Full Array Local Dimming bir cihaz alma imkanı varken gidip de Edge Lit bir tv almak mantıklı olmaz. Q60D'nin pahalı olmasının sebebi büyük ihtimalle markadan kaynaklı.

Eğer boyutu 75'e düşürürseniz Q60D yerine Samsung 75Q80D almanızı öneririm,

D Çevrimdışı

Donjuan

Yeni Üye
21 Haz 2024
27
24
Sizin önerdiğiniz o fiyatlarda en iyisi mi ?
Samsung 75Q80D 75" 190 Ekran Dahili Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart QLED TV
Bu oluyor galiba bunun 85 liği yok mu ?

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
Sizin önerdiğiniz o fiyatlarda en iyisi mi ?
Samsung 75Q80D 75" 190 Ekran Dahili Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart QLED TV
Bu oluyor galiba bunun 85 liği yok mu ?
Samsung'un Türkiye'de satılan en iyi led televizyonlarını sırasıyla yazayım size;
1) QN90D (55'', 65'', 75'', 85'', 98'')
2) QN85D (55'', 65'', 75'', 85'')
3) Q80D (55'', 65'', 75'')

İlk 2 seçenek sizi fiyat olarak çok aşar çünkü Samsung bu modellerin karşılığında bir adet böbrek istiyor. Fakat 3. seçenek yani Q80D radarınıza girebilir.

TCL'den tavsiye ettiğim C755 modeli Samsung Q80D ile eşdeğer sayılır. C855 ise QN85D ile eşdeğer diyebiliriz.

Q80D'nin 85 ebadı üretilmiyor daha doğrusu üretiliyor ama Türkiye'ye getirilmemiş sanırım. 75'' bana yeter derseniz Q80D alabilirsiniz.

Bana göre sizin için en mantıklı 2 seçenek şu;
75'' Samsung Q80D veya 85'' TCL C755.

3. seçenek de TCL 75C855 olur.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,940
Bence de iyi seri, daha küçük panel boyutu derim.
75 ve üstü panellerde görüntüdeki kusurlar daha belirgin olabilir.
İyi seri aldığınızda görüntü kusurları da daha az görünür.

Geri
Üst Alt