Samsung LE40B530P7WXZG Tamiri

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Selam ahali eski tv yi söktüm actim ekranda bir bölgede kontrast farki vardi Adem Helvacı Ado nun anlattigi seylerden yola cikarak biraz kurcaladim ve sonuc olarak COF denilen kabloda sorun oldugunu gördüm sanirim cocuk ekrana sivi bisey atmis ne yapmis yada neden olmus bilmiyorum temizleyerek filan düzeltilirmi bu yoksa cöpe mi atayim :hmm

kestane kebap acele cevap :durt

1480e77cd3b64764b.jpg

2e1cf329c25d8d046.jpg

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
panel kısmında çürüme yoksa panel onarım merkezinde onarılır .
almanyada tamir yapan yer fazla yok bildigim kadariyla burda genelde mantik kullan at seklinde tamir masrafi yenisinden pahaliya gelir ki bu yeni ürünler icin geceli eski ürünlerde durum daha vahim.
ben su kablonun baglanti yerlerindeki devre kisminda kisa devre oldugunu düsündüm bir cesit temizlik malzemesi ile temizlenirse cözüm olabilir belki diye fikir yürüttüm kendimce
bu kablolari söküp takmak icin gerekli cihaz cikti internette 4-5 bin dolardan basliyor 50 bin dolara kadar var
yenileme isleminin nasil yapildigini merak eden olursa
Video da baglanti yerini asetonla filan temizliyor :bilmiyom

ekleme: zaten yeni tv aldim belki ihtiyaci olan birine veririm olursa diye giristim buna olmazsada deneyim olur mantigi

son ekleme: tv yi topladim kaldirdim önce depoya ordanda cöpe gidecek 8-9 yillik birliktelgimizin sonuna geldik.
korozyona bagli kisa devre oldugunu tahmin ediyorum kablo digerlerine göre daha cok isiniyordu belki bir sekilde temizlenirdi ama hem bu tv ye artik gerek kalmamasi hemde temizleme islemini yapcak uygun malzeme olmadigi icin fisini cekmeye karar verdim. biraz kaziyarak temizlemeye calistim belki bi faydasi olur diye ama bir ise yaramadi sizde ayni sorunu yasarsiniiz bosuna denemeyin fazla yaptiginizda iyice zarar veriryorsunuz test edildi onaylandi:)

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt