Samsung Crystal 43" 43TU8500 UHD 4K Smart TV vs LG NanoCell 43" 43NANO796NE UHD 4K Smart TV

D Çevrimdışı

Damla Serim

Yeni Üye
25 Tem 2021
10
34
Adem Helvacı Adem Helvacı Merhaba, oturma odası için 5.000TL ile 6.000TL aralığında 43" UHD 4K TV almak istiyorum ama iki ürün arasında kararsız kaldım.

Samsung 43TU8500 43"
LG 43NANO796NE 43"

İzleme açısı olarak; TV karşısında 2 kişilik, yan açısında ise 1 kişilik koltuk bulunuyor. 1 kişi yan açıdan izlemek zorunda kalıyor. İzleme alışkanlığı olarak; TV kanalları, dizi, film.. Bazen de belgesel ve maç izliyoruz. Oyun konsolu kullanmıyoruz ama netflix, youtube vb. platformları seviyoruz.

Ayrıca biz izleyicilerinizi ürün seçme konusunda doğru bir şekilde yönlendirdiğiniz ve detaylı olarak bilgilendirdiğiniz için size sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.

İyi ki varsınız, rabbim siz ve sizin gibi değerli emektarların yokluğunu göstermesin. İyi çalışmalar, kolaylıklar ve bir temenni başarılarınızın devamını dilerim. ??

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kullanım senaryonuzu söylerseniz daha nokta atışı tavsiyelerde bulunabiliriz.
Oyun mu, TV kanalları mı, film mi? Vs.

D Çevrimdışı

Damla Serim

Yeni Üye
25 Tem 2021
10
34
Yan açılardan izlemeyecekseniz eğer VA panel sizin için daha ideal olur.
TU8500 VA mi bilmiyorum. Detayları Adem Helvacı size aktarır.
Ben sadece yüzeysel bilgi verebilirim.
Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Dilerim ki, Adem Helvacı Bey doğru tercihte bulunmam konusunda yardımcı olur. :)

İzleme açısı olarak; TV karşısında 2 kişilik, yan açısında ise 1 kişilik koltuk bulunuyor. 1 kişi yan açıdan izlemek zorunda kalıyor. İzleme alışkanlığı olarak; TV kanalları, dizi, film.. Bazen de belgesel ve maç izliyoruz. Oyun konsolu kullanmıyoruz ama netflix, youtube vb. platformları seviyoruz. :)

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Dilerim ki, Adem Helvacı Bey doğru tercihte bulunmam konusunda yardımcı olur. :)

İzleme açısı olarak; TV karşısında 2 kişilik, yan açısında ise 1 kişilik koltuk bulunuyor. 1 kişi yan açıdan izlemek zorunda kalıyor. İzleme alışkanlığı olarak; TV kanalları, dizi, film.. Bazen de belgesel ve maç izliyoruz. Oyun konsolu kullanmıyoruz ama netflix, youtube vb. platformlarını seviyoruz. :)
VA panel olan televizyonlarda yandan izlemek sorun olabilir. Çünkü renkler solgun veya sapmış gözükür.
IPS panel daha iyi olacaktır yan açılardan izlemek için.

Film için ideal olan bence VA panel ama yandan izlemek önemliyse o konuda bir şey diyemem.

D Çevrimdışı

Damla Serim

Yeni Üye
25 Tem 2021
10
34
D Damla Serim merhaba, kararınızı verebildiniz mi? Adem hocam size yardımcı oldu mu?
Evet youtube de bilgi verdi ama 2 ürün arasında çok kararsız kaldım ya hangisini seçsem acaba diye.. :) Samsung ile görüştüm aslında TU8500 serisi için ama stokların tükendiğini ve ne zaman geleceği konusunda bilgi veremeyeceğini söyledi. Bir de TV Önerisi Ana Konuya post açabilmem için ne yapmam gerekiyor, bulamadım da. ☹

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet youtube de bilgi verdi ama 2 ürün arasında çok kararsız kaldım ya hangisini seçsem acaba diye.. :) Samsung ile görüştüm aslında TU8500 serisi için ama stokların tükendiğini ve ne zaman geleceği konusunda bilgi veremeyeceğini söyledi. Bir de TV Önerisi Ana Konuya post açabilmem için ne yapmam gerekiyor, bulamadım da. ☹
Açma ne yapacaksın artık açıp :kiskis

TV işini ne kadar kurcalarsan o kadar çıkamazsın işin içinden :ok

D Çevrimdışı

Damla Serim

Yeni Üye
25 Tem 2021
10
34
Açma ne yapacaksın artık açıp :kiskis

TV işini ne kadar kurcalarsan o kadar çıkamazsın işin içinden :ok
Aaa Adem Bey geri dönüş yaptı çok teşekkür ederim, sizi görmek beni mutlu etti. ? Az önce sizin için şöyle bir içerik hazırlamıştım, ana konu da paylaşırsam daha detaylı cevap alırım diye. Buraya yazayım öyleyse bir inceler misiniz? ?

Üç ürün arasında kararsız kaldım..

---Ürünler---
1. Samsung 43TU8500 43"
2. LG 43NANO796 43"
3. LG 43UN74006LB 43"

---Kullanıcı Profili---
Netflix & Youtube gibi platformları severek kullanan, Dizi & Film aşığı birisiyim. Futbol maçlarını takip eden birisi değilim ama fırsat olduğu sürece Milli Maçları izliyorum. Bazen de Belgesel izlerim ama Oyun Konsolu ile alakam yoktur.

---Kullanım Ortamı---
Gün içerisinde yoğun gün ışığı alan diğer odalara nebzen yazın serin kışın ise ılık bir ortamda TV kullanıyorum.

---Oturma Düzeni---
Dikdörtgen bir odada yan cephelerden de izleme imkanı olan bir oturma düzenine sahip, Yaşam Ünitesi'nde durmakta olan TV kullanıyorum.

Şimdiden size sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim. İyi çalışmalar, kolaylıklar ve bir temenni başarılarınızın devamını dilerim. Adem Helvacı Adem Helvacı ??

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aaa Adem Bey geri dönüş yaptı çok teşekkür ederim, sizi görmek beni mutlu etti. :) Az önce sizin için şöyle bir içerik hazırlamıştım, ana konu da paylaşırsam daha detaylı cevap alırım diye. :) Buraya yazayım öyleyse bir inceler misiniz?

Merhaba, oturma odası için 5.000TL ile 6.000TL aralığında 43" UHD 4K TV almak istiyorum ama üç ürün arasında kararsız kaldım..

---Ürünler---
1. Samsung 43TU8500 43"
2. LG 43NANO796 43"
3. LG 43UN74006LB 43"

---Kullanıcı Profili---
Netflix & Youtube gibi platformları severek kullanan, Dizi & Film aşığı birisiyim. Futbol maçlarını takip eden birisi değilim ama fırsat olduğu sürece Milli Maçları izliyorum. Bazen de Belgesel izlerim ama Oyun Konsolu ile alakam yoktur.

---Kullanım Ortamı---
Gün içerisinde yoğun gün ışığı alan diğer odalara nebzen yazın serin kışın ise ılık bir ortamda TV kullanıyorum.

---Oturma Düzeni---
Dikdörtgen bir odada yan cephelerden de izleme imkanı olan bir oturma düzenine sahip, Yaşam Ünitesi'nde durmakta olan TV kullanıyorum.

Şimdiden size sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim. İyi çalışmalar, kolaylıklar ve bir temenni başarılarınızın devamını dilerim. Adem Helvacı Adem Helvacı ??
Kişisel yaklaşımım 8500 ağırlıklı olsa da Samsung bizi son bir senedir oldukça üzüyor bunu da unutmamak gerekir.
Ayrıca bir 8500 kullanıcısı smart deneyiminden hoşnut olmadığını, iade edip LG satın aldığını da belirtmiş ondan daha memnunmuş bilginiz olsun.
Bu bilgileri size, kullanıcı deneyimlerinin daha önemli olması nedeniyle paylaşıyorum.

Biz farklı gözle bakarız, bazen bizim için önemli olan sizin için gereksiz hassasiyet olabiliyor.

veya sizin için sorun gibi görünen bizim için gayet normal görünebiliyor o nedenle kullanıcı deneyimi çok önemli.

VA panel olan Samsung yan açılardan izlemek istediğinizde sizi kesinlikle üzer. Dual led olması avantaj gibi görünse de malum teknoloji henüz yeni, getirisi götürüsü tartışılır.

Bu koşullarda özellikle Direct Led ve IPS panel olması nedeniyle kullanıcı profilinize de uyuyor olmasına bağlı size uygun olan model NANO796 diye düşünüyorum.

D Çevrimdışı

Damla Serim

Yeni Üye
25 Tem 2021
10
34
Kişisel yaklaşımım 8500 ağırlıklı olsa da Samsung bizi son bir senedir oldukça üzüyor bunu da unutmamak gerekir.
Ayrıca bir 8500 kullanıcısı smart deneyiminden hoşnut olmadığını, iade edip LG satın aldığını da belirtmiş ondan daha memnunmuş bilginiz olsun.
Bu bilgileri size, kullanıcı deneyimlerinin daha önemli olması nedeniyle paylaşıyorum.

Biz farklı gözle bakarız, bazen bizim için önemli olan sizin için gereksiz hassasiyet olabiliyor.

veya sizin için sorun gibi görünen bizim için gayet normal görünebiliyor o nedenle kullanıcı deneyimi çok önemli.

VA panel olan Samsung yan açılardan izlemek istediğinizde sizi kesinlikle üzer. Dual led olması avantaj gibi görünse de malum teknoloji henüz yeni, getirisi götürüsü tartışılır.

Bu koşullarda özellikle Direct Led ve IPS panel olması nedeniyle kullanıcı profilinize de uyuyor olmasına bağlı size uygun olan model NANO796 diye düşünüyorum.
İlgi, alaka ve anlayışınız için size çok ama çok teşekkür ederim. Sayenizde kafamdaki soru işaretlerinden kurtulduğum için o kadar mutluyum ki anlatamam. Tekrardan çok teşekkür ederim, artık gönül rahatlığıyla önümüzdeki günlerde LG Mağazasına gidebilirim. Çoook sağolun, elinize yüreğinize sağlık. Sağlıcakla kalın.. ??

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İlgi, alaka ve anlayışınız için size çok ama çok teşekkür ederim. Sayenizde kafamdaki soru işaretlerinden kurtulduğum için o kadar mutluyum ki anlatamam. Tekrardan çok teşekkür ederim, artık gönül rahatlığıyla önümüzdeki günlerde LG Mağazasına gidebilirim. Çoook sağolun, elinize yüreğinize sağlık. Sağlıcakla kalın.. ??
Çok rica ediyorum, lütfen biz söyledik diye gidip direkt olarak tv almayın.

Samsung mağazasına gidin Samsung tv lere bakın. Karşıdan bakın, yandan bakın.
Aynı şekilde LG televizyonu kontrol edin. Eğer gözünüze güzel gelmiyor ise LG almayın, Gerekirse daha detaylı irdeler size uygun ürün uluruz merak etmeyin. :ok

D Çevrimdışı

Damla Serim

Yeni Üye
25 Tem 2021
10
34
Adem Helvacı Adem Helvacı Umut Barış Umut Barış O kadar büyük bir heves ile TV'yi almaya gitmiştim ki, hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Gitmediğim mağaza kalmadı, LG 43NANO796NE 43" hiçbir yerde bulamadım.

Bu yüzden de ailemin önerisi Vestel 43UA9800 UHD 4K TV'den yana oldu diyebilirim ama ürün hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. En azından diğer ürünler hakkında sayenizde bilgi sahibiydim ve içime de sinmişti..

Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı ne yapmalıyım sizce? Vestel 43UA9800 için 4.799TL fiyat verdiler, almaya değer mi? Panel IPS mi? VA mı? Direct Led mi? Edge Led mi? Hiçbir bilgiye ulaşamadım. Ben 43" IPS Panel+Direct Led TV istiyorum ama Vestel 43UA9800 hangi özelliklere sahip bilmiyorum. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? :(

Geri
Üst Alt