Samsung Buzdolabı Gövdede Kaçak Var Sorunu

kacr2828

Aktif Üye
Puan 28
Çözümler 0
kacr2828
Merhaba forum ahalisi, yaklaşık 15 yıllık samsung rsh1dtbp model buzdolabında, dolap çalışmasısnaa rağmen soğutmama problemi vardı, ilk etapta internetteki dolabı boşaltıp havalandırma buzları eritme yöntemleri vs. denesemde, düzelemyince samsung yetkili servisten kayıt oluşturdum ve akabinde samsung türkiye yetkili servisi geldi. (direk samsung türkiye personelleri)

Akabinde dolabın altındaki yerlerden elleri ile kaçak kontrolü vs. yapıp muhtemeln gövdede kaçak var dediler ve akabinde motordaki minik bir hortuma benzer parçayı açtılar veya kestiler tam göremedim ve akabinde önce gaz çıktı ve etrafa koku yayıldı, ve sonrada yağ çıktı, yağ çıkınca gövdede çatlak var tamiri mümkün değil dediler.

buzdolabı zamanının amiral gemisi denen tipte olduğu için buzdolabı fiyatlarıda güncelde baya bir fiyat arttığı için bunu tamir olamazmı diye foruma sormak istedim...

ek olarak bu kadar emin ve net konuşabilme, yapılan teşhis için doğrumu buzdolabının altında bir yerde kaçak olamazmı gövde yerine? her ne kadar gelen personele bunu sorsamda baktım ancak kaçak yok alt tarafta gövdededir kaçak dedi, yine ek olarak zaten motordan yağ çıkmasıda gövdede kaçak olduğunu gösterir dedi, bu ifade doğrumudur?

Genel anlamda neler önerirsiniz?

teşekkürler...

Arıza teşhisi için bir şey diyemem ama beyaz eşyada kullanım ömrü ve yedek parça bulundurma süresi 10 yıl. Sizin dolap 10 yıllık olsaydı gövde değişimi üzerinden ellerinde aynı gövde yoksa ücretli değişime gidilebilirdi. Ama 15 sene olduğu için bu yönden bir şey yapılamıyor. Bazı yerler gövde tamiri yapmakta içerisini bakır olarak tesisat çekmekte ama ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Bu gibi durumlar artık her buzdolabında görülüyor. Yeni buzdolabı almanız gerekiyor.

öncelikle geçmiş olsun alttaki video gözat kafandaki çoğu sorunun cevabı bulacaksın aklına yatarsa yine buradan konuşuruz

Minik hortuma benzer parça dediğiniz servis borusudur. Kesilince gaz çıktı sonra da yağ yazmışsınız. Gaz çıktıysa kaçak yoktur. Yağ çıktıysa kompresör arızası nedeniyle gaz dolaşım sistemine kompresör kendi iç yapısındaki yağını basmıştır sistemi tıkamıştır. Tıkanan sistem soğutma yapmaz. Gözle bakmayla elle kontrol etmeyle gövde içerisindeki kaçak çok büyük değilse tespit edilemez. Dolaşım sistemine manometre bağlanır hava basılır veya vakum yapılır. Monometrede ibre yer değiştirirse kaçak vardır. Sonrasında yeri tespit edilir. Kısacası dolabınız 15 Yaşında olduğu için uğraşmak istememişler. Bütün bu yazdıklarımı sizin yazdıklarınızdan anlaşılan duruma göre yazdım.

Geri
Üst Alt