Samsung 65RU7400 optic ses sorunu

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Tv bugün geldi optikten ses aliyorum ama ses yükseltip açma tvden kontrol edemiyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,006
Yazılımda olmayabilir öyle bir özellik.
Ayarları yeterince kurcaladınız mı?
Cihazınızda HDMI ARC & CEC desteği mevcutsa optik yerine HDMI üzerinden ses alın.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Yazılımda olmayabilir öyle bir özellik.
Ayarları yeterince kurcaladınız mı?
Cihazınızda HDMI ARC & CEC desteği mevcutsa optik yerine HDMI üzerinden ses alın.
tv samsung ses lg uyum sağlamadı arc çıkıyor secince kayboluyor. lg firmware güncelemede yaptım ama sonuç alamadım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Optik ses ayarının olacağını sanmıyorum,ayarı karşı taraftan yapılır ,vestellerde de böyledir .Umarım haksız çıkarım bu konuda :ok

systemcar Çevrimdışı

systemcar

Aktif Üye
28 Ağu 2019
84
44
Hocam şöyle yap, hem HDMİ ARC, hemde optik çıkışı bağla avr ye. O zaman büyük ihtimalle düzelecek. Bende Sony avr kullanıyorum, sadece hdmı ARC bağlantısı yapınca düzgün çalışmadı, sonra hem HDMI hem optik girişi girdim ve şimdi kusursuz çalışıyor. Tv yi kapatınca avr de kapanıyor, tv açınca avr de açılıyor ve ses kontrolünü tv den yapıyorum. Bende de aynı tv var.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,006
Optik ses ayarının olacağını sanmıyorum,ayarı karşı taraftan yapılır ,vestellerde de böyledir .Umarım haksız çıkarım bu konuda :ok
Aslında PC'de var. TV'de de gayet olabilecek bir şey.
Ben var diye hatırlıyorum ama hem HDMI hem Optik bağlayınca gerçekleşiyor olabilir.

Tizen menüsünü tam hatırlamıyorum ama onu yapan seçenek ses ayarlarında değildi diye hatırlıyorum.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
lg tv lg ses siteminde optik+hdmi kablo bağlantıda kullanıyordum. samsung tv lg sessisteminde aynı şekilde bağladım ses alıyorum ama ses seviyesi ayarlanmıyor. bir tek 4k hdmi kablo alıp denemek kaldı

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Optik belasını kim çıkardıysa boğasım geliyor aynı dertten bende muzdaribim sevgili kardeşim optikten hiçbir şekilde ses ayarlaması yapılmıyor tv den seçiyorsun optik çıkış bitti ancak Kulaklık girişinden ses kontrolü sağlanır yadaaa HDMI ARC olan kısımdan Anlamadım konu şu? Kardeşim tv üretiyorsunuz pahalıyada satıyorsunuz bol bol döşüyorsunuz millete oraya bir kulaklık jakı koymak çokmu zor Umarım vestelede bulaşmaz bu huy.

systemcar Çevrimdışı

systemcar

Aktif Üye
28 Ağu 2019
84
44
Hocam yukarıda yazdığım gibi yaparmısın bağlantıyı. Samsung tv ler HDMI ARC den ses sinyalini çok geç gönderiyor, o yüzden de bağlı olduğu ses sistemini açamıyor, ama HDMI ARC ile beraber optik bağlantı da yaparsan sorun ortadan kalkıyor. Bende çok uğraşmıştım zamanında, sonra derinlemesine araştırmaya girince yabancı forumlarda da insanlar hep bu durumdan şikayetçi. Samsung dan güncelleme bekliyorlar. Ama ben bu durumu dediğim gibi yaparak çözdüm. Herşeyi de tv kumandası ile kullanıyorum. Mi box s i, Sony avr yi ve tv yi tek kumanda ile kullanıyorum.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Hocam yukarıda yazdığım gibi yaparmısın bağlantıyı. Samsung tv ler HDMI ARC den ses sinyalini çok geç gönderiyor, o yüzden de bağlı olduğu ses sistemini açamıyor, ama HDMI ARC ile beraber optik bağlantı da yaparsan sorun ortadan kalkıyor. Bende çok uğraşmıştım zamanında, sonra derinlemesine araştırmaya girince yabancı forumlarda da insanlar hep bu durumdan şikayetçi. Samsung dan güncelleme bekliyorlar. Ama ben bu durumu dediğim gibi yaparak çözdüm. Herşeyi de tv kumandası ile kullanıyorum. Mi box s i, Sony avr yi ve tv yi tek kumanda ile kullanıyorum.
dediğin şekilde bağladım sonuç yok ev sineme sisteminde arc değilde eski versiyon cec var

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Sorunu çözdüm ses sisteminde arc desteği olmayınca tvde harici kumanda tanıtimi lg tanıtım bu şekilde ses ayarı yapıyor ama çok yavaş vede kuamdanın ses sistemini görmesi gerekiyor. panasonic sa btt490 ses sisteminin amfisi aldım işimi gördü tek kumandadan sorunsuz kullanıyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sorunu çözdüm ses sisteminde arc desteği olmayınca tvde harici kumanda tanıtimi lg tanıtım bu şekilde ses ayarı yapıyor ama çok yavaş vede kuamdanın ses sistemini görmesi gerekiyor. panasonic sa btt490 ses sisteminin amfisi aldım işimi gördü tek kumandadan sorunsuz kullanıyorum.
Oh,hadi ,güle güle kullan :ok

Geri
Üst Alt