tv samsung ses lg uyum sağlamadı arc çıkıyor secince kayboluyor. lg firmware güncelemede yaptım ama sonuç alamadım.Yazılımda olmayabilir öyle bir özellik.
Ayarları yeterince kurcaladınız mı?
Cihazınızda HDMI ARC & CEC desteği mevcutsa optik yerine HDMI üzerinden ses alın.
Aslında PC'de var. TV'de de gayet olabilecek bir şey.Optik ses ayarının olacağını sanmıyorum,ayarı karşı taraftan yapılır ,vestellerde de böyledir .Umarım haksız çıkarım bu konuda
dediğin şekilde bağladım sonuç yok ev sineme sisteminde arc değilde eski versiyon cec varHocam yukarıda yazdığım gibi yaparmısın bağlantıyı. Samsung tv ler HDMI ARC den ses sinyalini çok geç gönderiyor, o yüzden de bağlı olduğu ses sistemini açamıyor, ama HDMI ARC ile beraber optik bağlantı da yaparsan sorun ortadan kalkıyor. Bende çok uğraşmıştım zamanında, sonra derinlemesine araştırmaya girince yabancı forumlarda da insanlar hep bu durumdan şikayetçi. Samsung dan güncelleme bekliyorlar. Ama ben bu durumu dediğim gibi yaparak çözdüm. Herşeyi de tv kumandası ile kullanıyorum. Mi box s i, Sony avr yi ve tv yi tek kumanda ile kullanıyorum.
Oh,hadi ,güle güle kullanSorunu çözdüm ses sisteminde arc desteği olmayınca tvde harici kumanda tanıtimi lg tanıtım bu şekilde ses ayarı yapıyor ama çok yavaş vede kuamdanın ses sistemini görmesi gerekiyor. panasonic sa btt490 ses sisteminin amfisi aldım işimi gördü tek kumandadan sorunsuz kullanıyorum.