Samsung 65" Neo QLED 4K QN80F Vision AI Smart TV (2025)

O Çevrimdışı

onvocu

Yeni Üye
24 Ocak 2021
25
Üstatlarım merhabalar, iyi forumlar dilerim.

Samsung 65" Neo QLED 4K QN80F Vision AI Smart TV (2025) TV modelini bir kampanya indirim vasıtası ile 49bin TL ye alma durumum var. İnternet üzerinden baktığımda teknoloji mağazalarında satışını göremedim o yüzden model hakkında çok fazla bilgi de toplayamadım. Yeni olduğundan mı eski olduğundan mı piyasada yok anlayamadım.

Evimin 45 m2 salonuna geniş duvara yerleştiricem. Gündüz çok fazla TV izlenmeyecek genelde akşamları belgesel, dizi, film izlenecek. PS üzerinden oyun oynarım ama o da çok yoğun çok sık değil.

OLED benim profilime daha uygun sanırım ancak standart OLED TV ye vereceğim ücretin daha altına premium bir QLED daha mantıklı olabilir gibi düşünüyorum.

Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum üstatlar.
Teşekkürler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,397

Piyasasının epey altında, teşhir & kırık ürün vs olmasın dikkat edin.
Ya da paralel ithalat.

Ürüne gelecek olursak ürün alınır. Ona bir sözümüz yok.

O Çevrimdışı

onvocu

Yeni Üye
24 Ocak 2021
25

Piyasasının epey altında, teşhir & kırık ürün vs olmasın dikkat edin.
Ya da paralel ithalat.

Ürüne gelecek olursak ürün alınır. Ona bir sözümüz yok.
Kurumsal indirim olduğu için o konularda bir şüphem yok üstat direkt olarak samsung.com.tr üzerinden alacağım.
Ne olursa olsun mutlaka OLED tercih et diyen yorumlar da var çevreden. O şekilde olduğunda da Samsung S85D modeli sanırım en yakın alternatif olarak gözüküyor.
Premium QLED bir yanılsama mıdır? OLED teknolojisinden şaşılmaması mı gerekir? Çok kararsız kaldım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,397
Kurumsal indirim olduğu için o konularda bir şüphem yok üstat direkt olarak samsung.com.tr üzerinden alacağım.
Ne olursa olsun mutlaka OLED tercih et diyen yorumlar da var çevreden. O şekilde olduğunda da Samsung S85D modeli sanırım en yakın alternatif olarak gözüküyor.
Premium QLED bir yanılsama mıdır? OLED teknolojisinden şaşılmaması mı gerekir? Çok kararsız kaldım.
OLED kontrast konusunda rakipsiz.
Bu model de üst seri, bence görüntü konusunda sizi üzmez.
Görüntü ve ses işinin bir sonu yok biliyorsunuz, bütçeyi zorluyorsa QLED alın.

O Çevrimdışı

onvocu

Yeni Üye
24 Ocak 2021
25
S85D için de kurumsal indirim olarak aralarında 10bin liralık bir fark var yani S85D yi de tercih edebilirim ben iyi olanı almak istiyorum aslında. Mesela hocam şimdi QN80F daha yeni üretilen bir cihaz olduğu için teknolojik olarak S85D den üstün gözüken konuları var mesela sanırım daha iyi bir işlemciye, daha gelişmiş ses sistemine ve daha iyi bir ekran yenileme hızına sahip. Bunlar çok önemli konular mı? Aslında sanıyorum ki bu durumda şöyle bir soru doğmuş oluyor: yeni teknoloji QLED mi yoksa geçen senenin teknolojisinde OLED mi?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,397
S85D için de kurumsal indirim olarak aralarında 10bin liralık bir fark var yani S85D yi de tercih edebilirim ben iyi olanı almak istiyorum aslında. Mesela hocam şimdi QN80F daha yeni üretilen bir cihaz olduğu için teknolojik olarak S85D den üstün gözüken konuları var mesela sanırım daha iyi bir işlemciye, daha gelişmiş ses sistemine ve daha iyi bir ekran yenileme hızına sahip. Bunlar çok önemli konular mı? Aslında sanıyorum ki bu durumda şöyle bir soru doğmuş oluyor: yeni teknoloji QLED mi yoksa geçen senenin teknolojisinde OLED mi?
Ben şahsen OLED'e güvenemem.

Geri
Üst Alt