Samsung 55NU8000 vs Sony 55XF9005

O Çevrimdışı

Omerm

Yeni Üye
19 Şub 2019
13
38
Merhaba.
55NU8000 5400 TL
55XF9005 6700 TL

Arada 1300 TL gibi muazzam bir fark var.
Bu farka değer mi? Ben karar veremedim.
Samsung edge led, Sony direct led. Aralarındaki en büyük fark bu.
Samsung servisi pek ise yaramaz benim gözümde. Bulutlanmayı vs normal görüyorlar çünkü.
Sony servisi bu tarz durumlarda nasıl davranıyor, onu da hiç bilmiyorum.
Görüşleriniz için teşekkür ederim şimdiden.

B Çevrimdışı

buzzluck 

Yeni Üye
3 Eki 2018
39
44
bildiğim kadarıyla sony full-array dimming var, samsung'da yok.
bu sebeple bölgesel karartma gereken durumlarda samsung'ta sıkıntılar mevcut, özellikle netflix izlerken altyazı parlaması sorunu var olduğu söyleniyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Edge panelin dezavantajları karşısında SONY her türlü baskın gelir bu karşılaştırmada :ok

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
SAMSUNG'da DTS ses çözme ve Dolby Vision desteği yok.
SONY DTS ses çözme ve Dolby Vision desteğine sahip.

İkisinde de panel VA 120 Hertz. Yani ikisinde de en iyi verim tam karşıdan izlendiğinde alınır. (VA panel oldukları için.)
SAMSUNG 8BİT+FRC yöntemi ile 10 BİT renk derinliği elde ederken, SONY doğrudan 10BİT derinlik veren VA panel kullanmış.

Direct LED aydınlatma sonucu renkler veya konstrat daha iyi sonuç veriyor diye biliyorum.

Ayrıca SONY Android TV platformu ile çalışıyor. SAMSUNG ise Tizen işletim sistemine sahip.
Dolby Vision için birşey diyemem, deneyimlemedim çünkü, NU8000'de DTS olmaması tamamen saçmalık.

İki televizyon da motion performansı konusunda oldukça tatminkâr sonuç verecektir diye düşünüyorum.
Direct LED aydınlatma ve Dolby Vision desteği nedeniyle renk ve kontrast konusunda SONY daha iyi sonuç verecektir bence.

Aradaki farka değip değmeyeceği sizin beklentinize ve kullanımınıza bağlı.
Yani Dolby Vision ile çekilmiş filmler beni ilgilendirmiyor, TV'nin DTS ile kodlanmış sesi çözüp çözmemesi benim için önemli değil derseniz NU8000 alabilirsiniz.

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
Pioner kuro teknolojisi ve Toshiba sv685 gibi panellerden sonra şimdi yeni bir 4k tv alma arefesindeyken;

55XF9005 ile ilgili soru işaretlerim mevcut.. Youtube'dan ve gidip bizzat tv yi teknoloji mağazasından inceledim, fakat 4k görüntüler sürekli takılı olduğu için, SD veya HD yayın testi yapamadım. Dolayısıyla da netleştiremedim aşağıdaki sorularımı. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Taramalı/titremeli sahneler bu cihaz da nasıl? (soap opera effect veya motion olayı)
Bu işi philips mesela çok iyi başarıyor cihazlarında. (Perfect natural motion ve Perfect Pixel HD Engine)
Ya da her ne kadar xf9005 120 hertz olsa da bazı paneller de yazılımsal olarak 800 veya 1000 hertz ile ilgili yükseltme yapılıyor, bununla mı ilgilidir?

İşin özü, kamera hızlı sahnelerde sağ sol veya aşağı yukarı yaparken, seri midir? arkasında gölge/titreme/iz bırakır mı? akıcı ve kaygan mıdır yani.

Bir de bu panelin elektrik tüketim olayı nasıldır? (B sınıfı olarak çok tüketiyor mu)

Tşk.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Pioner kuro teknolojisi ve Toshiba sv685 gibi panellerden sonra şimdi yeni bir 4k tv alma arefesindeyken;

55XF9005 ile ilgili soru işaretlerim mevcut.. Youtube'dan ve gidip bizzat tv yi teknoloji mağazasından inceledim, fakat 4k görüntüler sürekli takılı olduğu için, SD veya HD yayın testi yapamadım. Dolayısıyla da netleştiremedim aşağıdaki sorularımı. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Taramalı/titremeli sahneler bu cihaz da nasıl? (soap opera effect veya motion olayı)
Bu işi philips mesela çok iyi başarıyor cihazlarında. (Perfect natural motion ve Perfect Pixel HD Engine)
Ya da her ne kadar xf9005 120 hertz olsa da bazı paneller de yazılımsal olarak 800 veya 1000 hertz ile ilgili yükseltme yapılıyor, bununla mı ilgilidir?

İşin özü, kamera hızlı sahnelerde sağ sol veya aşağı yukarı yaparken, seri midir? arkasında gölge/titreme/iz bırakır mı? akıcı ve kaygan mıdır yani.

Bir de bu panelin elektrik tüketim olayı nasıldır? (B sınıfı olarak çok tüketiyor mu)

Tşk.
SD bir videoyu USB bellek ile götürüp test ettiniz mi?

Geri
Üst Alt