RTX 5060 mı yoksa RX 9060 XT mi?

A Çevrimiçi

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
34
36
Merhaba arkadaşlar kendim için bir arkadaşımdan bir bilgisayar topladım.

İntel Core Ultra 5 245KF işlemci
Msi H810M B DDR5 Anakart
16 GB DDR5 Corsair Ram
750 watt power
1 TB M2 SSD

Şimdi sizlere soruma geleyim ekran kartı olarak Nvida RTX 5060 8GB DDR7 takılı fakat bilgisayarcı arkadaşın olunca şimdi yeni Saphire marka RX 9060 XT 16GB DDR6 ekran kartı getirmiş. Acaba diyorum benim kartı verip ona mı geçsem. Tavsiye ve önerilerinize açığım.
Geçişte herhangi bir fark vermeyeceğim.

Bir diğer hususta bendeni m2
WD 1TB GREEN SN3000 model onu da Thull Apex m2 ile değiştirsem mi? Ona da fark vermeyeceğim. Arkadaşım Thull markası çok iyi değil WD daha iyi dedi ama okuma farkları var.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,862
İşlem gücü olarak yüksek olabilir ama DLSS gibi avantajları terk etmem açıkçası.
1080P için değişilmez ama 2K için değişilebilir.
Thull markasını duymadım.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
1,001
5060 arkadaşım, kesinlikle AMD ekran kartı önermiyorum, stabilite sorunları yaşarsın, sürücü uyumsuzluğu gecikmesi bozukluğu yaşama ihtimalin çok çok yüksek.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,862
Dlss hangi oyunlarda iş görür? Ben genelde fifa ultimate team falan takılıyorum.
DLSS olan çoğu oyunda işe yarar.
FPS ve kalite orantısını ayarlayan güzel bir teknoloji.
Fifa'da DLSS yokmuş mesela.
AMD'de de bu teknolojinin karşılığı FSR var mesela.

AMD tarafında olası sürücü sorunlarıyla uğraşırım derseniz alın.
Eskisi gibi sorun olmadığını da söylüyorlar, uzağım şu an AMD ekran kartlarına o yüzden bir şey diyemiyorum.

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Aktif Üye
7 Eyl 2025
50
45
DLSS hiçbir oyunda pek iş görmez , sadece görüntüyü daha bulanık yapıyor Sahte frame yaratmanın işe yarar olduğu bir durum yok şu anda. Nvdia'nın pazarlama stratejisi sonucu ortaya çıkarılmış bir icat sadece.

Bu kadar az performans farkı için bende AMD kart önermem özellikle sizin kartın soğutma sistemi daha iyi ise ama arada çok fark olacağını sanmam.

Sadece 8gb vs 16gb çok ileride önemli olabilir ama yakın gelecekte bir iki oyun hariç onunda sorun olacağını sanmam. Onlarda da daha düşük kalitede texture kullanır gene oynarsınız.

M2 konusunu hiç bilmiyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,900
diskte hız kadar veri güvenliğini de ön planda tutun. Kingston, Samsung, WD, Corsair gibi bilindik markalar önceliğimdir.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
1,001
Yaklaşık 3 senedir WD Black SN 770 kullanıyorum çok memnunum. SSD de kesinlikle bilindik tarafta kalmanızı tavsiye ediyorum. Aldığınız yer de merdven altı olmamalı sahteleri piyasada çok var

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,900
Yaklaşık 3 senedir WD Black SN 770 kullanıyorum çok memnunum. SSD de kesinlikle bilindik tarafta kalmanızı tavsiye ediyorum. Aldığınız yer de merdven altı olmamalı sahteleri piyasada çok var
mekanik disk gibide değil namussuz arıza yaparsa ancak profosyonel ortamda verileri kurtarılma yapılır. O yüzden bilindik marka şart

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,862
DLSS hiçbir oyunda pek iş görmez , sadece görüntüyü daha bulanık yapıyor Sahte frame yaratmanın işe yarar olduğu bir durum yok şu anda. Nvdia'nın pazarlama stratejisi sonucu ortaya çıkarılmış bir icat sadece.

Bu kadar az performans farkı için bende AMD kart önermem özellikle sizin kartın soğutma sistemi daha iyi ise ama arada çok fark olacağını sanmam.

Sadece 8gb vs 16gb çok ileride önemli olabilir ama yakın gelecekte bir iki oyun hariç onunda sorun olacağını sanmam. Onlarda da daha düşük kalitede texture kullanır gene oynarsınız.

M2 konusunu hiç bilmiyorum.
DLSS ve FSR dediğiniz gibi kare üretiyor, bu da yüksek Hz'li ekranlarda işimize yarayan bir şey.
GTA VI gibi oyunlarda muhtemelen yetmeyecektir diye düşünüyorum.
Bu senaryonun hangi çözünürlükte kullanılacağı önem arz ediyor.
Fifa sanırım fazla işlemci kullanan bir oyun.
Hatta optimizasyonunun sorunlu olduğunu bile söyleyen var bilmiyorum.
120 FPS'i bu yüzden veremediklerini söyleyen var.

1080p oyunculuk için bence 8 GB VRAM yeterli ama 2K ve üstü için yüksek grafikli oyunlarda daha fazlası şart maalesef.
1080p de de 8 gb sınırına dayanan, hatta bu sınırı geçebilen oyunlar var, onlar da genelde hikayeli veya Call Of Duty Warzone - Battlefield gibi yüksek boyutlu dosyaları olan oyunlarda oluyor.

A Çevrimiçi

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
34
36
Arkadaşlar ekran kartını değiştirdim 9060 ile şimdi kurulumunu yapıp şifada test edeceğim bakayım aynı şekilde fps'de atış var mı sizlerle paylaşırım. M2 ssd'yi değiştirmedim dediğiniz gibi marka çok bilinir değil o yüzden wd de kaldım.

Geri
Üst Alt