REGAL Tv Hdmi cec ile tv açıp kapanmıyor

H Çevrimdışı

harunmemis

Yeni Üye
20 Eki 2025
3
33
Selamlar, regal 32 tv mibox ile kullanıyorum. Mibox kapandığında tv kapansın açıldığında açılsın istiyorum. Gerekli HDMI CEC ayarlarını aktif ettim ama kararsız çalışıyor. 2 kumanda kullanmak zorunda kalıyorum. Bilgi sahibi varsa yardımcı olabilir mi?

IMG_9148.jpg
IMG_9146.jpg

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
637
46
1. Televizyonunuzda HDMI-CEC desteği var mı? Var ise aktif mi?
2. HDMI-CEC de yönetim televizyondadır. Bu da televizyonunuzu kapattığınızda ona bağlı cihazların kapanacağı anlamına gelir. Cihazların kapatılması televizyonun kapanacağı anlamına gelmez.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,333
63
Bilgi amaçlı yazıyorum,eski model Panasonic tv nin kumandasıyla Next İnnova 4k uydu alıcısının kumandasını eşleştirdim.Tv nin kumandasını kullanımdan kaldırdım.Uydu alıcısının kumandasıyla her iki cihazı da açıp kapatabiliyorum.Yalnız Tv ve uydu cihazının stand by konumunda olması lazım.:ok

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,343
1. Televizyonunuzda HDMI-CEC desteği var mı? Var ise aktif mi?
2. HDMI-CEC de yönetim televizyondadır. Bu da televizyonunuzu kapattığınızda ona bağlı cihazların kapanacağı anlamına gelir. Cihazların kapatılması televizyonun kapanacağı anlamına gelmez.
Box tarafında yapılan ayar ile tv de kapanır.

H Çevrimdışı

harunmemis

Yeni Üye
20 Eki 2025
3
33
selam evet evet ayarladım.aslında çoğunlukla sorun yok ama şöyle bir durum var mibox kumandadan kapattığımda 3 dk kırmız led yanıp sönüyor, bu süreçte tekrar açamıyorum. hiçbir şey yapmadan beklersem sabit olduğunda düzgün bir şekilde açılıyor her ikisi de. tek sorun bu gibi şimdilik

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,688
selam evet evet ayarladım.aslında çoğunlukla sorun yok ama şöyle bir durum var mibox kumandadan kapattığımda 3 dk kırmız led yanıp sönüyor, bu süreçte tekrar açamıyorum. hiçbir şey yapmadan beklersem sabit olduğunda düzgün bir şekilde açılıyor her ikisi de. tek sorun bu gibi şimdilik
TV'ye USB'den herhangi bir şey bağlı mı?

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
637
46
Bu tam olarak doğru değil ne yazık ki. HDMI-CEC protokolü her ne kadar tam bir master-slave yapısını kullanmasa da her cihazın durumu birbirinden farklı olabiliyor. Yani her komut tahmin edilen şekilde çalıştırılmayabiliyor. Örneğin TV'den kapan komutu verildiğinde android box'a bu komut gidince android box kapanma işlemini başlatıyor. Ama bu bir tv kadar hızlı olmuyor. Kapanması belki de 15 saniye sürüyor ama biz ekranı kapattığımızdan bunu göremiyoruz. Ama aynı kapanma komutu box'tan verildiğinde box kendisi güvenli kapanana kadar yeni bir komut gelmesin diye televizyona gecikmeli komut ("kapan ama 30 saniye sonra") veya birden çok gecikmeli komut yollayabiliyor.

Bundan dolayı farklı cihazlardan aynı komut gelse de ve de sonuç aynı olsa da farklı davranışlar gösterebiliyor.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,343
Bu tam olarak doğru değil ne yazık ki. HDMI-CEC protokolü her ne kadar tam bir master-slave yapısını kullanmasa da her cihazın durumu birbirinden farklı olabiliyor. Yani her komut tahmin edilen şekilde çalıştırılmayabiliyor. Örneğin TV'den kapan komutu verildiğinde android box'a bu komut gidince android box kapanma işlemini başlatıyor. Ama bu bir tv kadar hızlı olmuyor. Kapanması belki de 15 saniye sürüyor ama biz ekranı kapattığımızdan bunu göremiyoruz. Ama aynı kapanma komutu box'tan verildiğinde box kendisi güvenli kapanana kadar yeni bir komut gelmesin diye televizyona gecikmeli komut ("kapan ama 30 saniye sonra") veya birden çok gecikmeli komut yollayabiliyor.

Bundan dolayı farklı cihazlardan aynı komut gelse de ve de sonuç aynı olsa da farklı davranışlar gösterebiliyor.
3 Yıldır kullanıyorum.

Geri
Üst Alt