Regal 49R7540U vs Awox U5100STR

C Çevrimdışı

ConPix

Yeni Üye
21 Ağu 2019
28
34
Merhaba;

Arkadaşlar 2000 TL, max 2300 TL bütçem var. Genelde çok sık futbol izlemem, konsol kullanmıyorum, çoğunlukla belgesel ve film izliyorum. Alacağım TV'de İzleme açısının geniş olması şart odanın dizaynı nedeniyle. Buna bağlı olarak IPS panelli TV'nin benim için daha uygun olacağını düşünüyorum. Yaptığım incelemelerde en çok gözüme çarpan forumda Awox U5600STR oldu fakat modelle ilgili köşelerden ışık hüzmesi sorunu, servis ve Awox iletişim merkezinin ilgisizliği ile alakalı yorumlar gibi nedenlerden AWOX kağıt üzerinde mükemmel özellikler sunmasına rağmen beni çekimse kılıyor. Yani awox.com.tr'e dahi girildiğinde müthiş bir özensizliki görüyorsunuz. Sanki bir lise öğrencisi tarafından bedavaya açılmış bir website gibi...

Buna rağmen ürün özellikleri beni bu markaya doğru itiyor. Şuan arasında kaldığım iki ürün Regal 49R7540U ve Awox U5100STR. U5600STR'i elememin nedeni de 5100'ün 2019 çıkışlı ve fiyatının daha uygun olması. Fakat Awox U5100STR'un ekran tipinin ne olduğu hakkında fikrim yok ve nasıl bir model olduğunu bilmiyorum. Nette ve forumda bu modelle ilgili hiç kaynak bulamadım. Beni en çok cezbeden şey 4k görüntü ve android işletim sistemi (yazılımla uğraşıyorum). Bütçemin 4k ve android işletim sistemi için düşük olduğunun farkındayım fakat böyle bir şansım varken kullanmak istiyorum ama işin açığı 3 kuruş paramı da hiç etmek istemiyorum.

Awox U5100STR modeli nedir, ne değildir, alınır mı ? Ya da tavsiye edebileceğiniz farklı bir model ve marka var mı bu fiyat bandında. Dediğim gibi 4k ve android aşkına paramı da hiç etmek istemiyorum. 43" üzeri FHD TV tavsiyelerinize de açığım.

S Çevrimdışı

sahsiyet

Aktif Üye
24 Tem 2019
122
39
Merhaba
49R7540U televizyonu kullanıyorum. MB130 board v5qui menülü 2019 çıkışlı Samsung VA panelli bir ekranı var. Benim işime yarayan iptv-netflix-youtube ve blutv idi ve bu cihaz buların hepsini karşılıyor ve 4k desteğinide uygulamarında destekliyor.. Android oldugunda bunlardan fazlası olacagını sanmıyorum ve stabilitesi konusunda 49R7540U den memnunum. Ben harici android box da kullanıyorum. fakat ihtiyaç duyupta açmıyorum. Bazen iptv lazım oldugunda android avantajı oluyor başka bir artısı mevcut degil.

Son kullanıcı deneyimi olarak 49R7540U i öneririm. yanlız v5.x.x.20 yazılımı pek stabil gibi gelmedi fakat görüntü kalitesinde iyileştirme mevcut.

C Çevrimdışı

ConPix

Yeni Üye
21 Ağu 2019
28
34
Merhaba
49R7540U televizyonu kullanıyorum. MB130 board v5qui menülü 2019 çıkışlı Samsung VA panelli bir ekranı var. Benim işime yarayan iptv-netflix-youtube ve blutv idi ve bu cihaz buların hepsini karşılıyor ve 4k desteğinide uygulamarında destekliyor.. Android oldugunda bunlardan fazlası olacagını sanmıyorum ve stabilitesi konusunda 49R7540U den memnunum. Ben harici android box da kullanıyorum. fakat ihtiyaç duyupta açmıyorum. Bazen iptv lazım oldugunda android avantajı oluyor başka bir artısı mevcut degil.

Son kullanıcı deneyimi olarak 49R7540U i öneririm. yanlız v5.x.x.20 yazılımı pek stabil gibi gelmedi fakat görüntü kalitesinde iyileştirme mevcut.

Hocam VA panellerde izleme açısı IPS den daha dar diye biliyorum. O konuda performansi nasıl acaba ?

S Çevrimdışı

sahsiyet

Aktif Üye
24 Tem 2019
122
39
Hocam her panelin kendine göre avantajları var ben yatak odasında kullanıyorum tv biraz büyük geliyor. Genelde karşısından izliyorum ama gözüme çarpan bir durumla karşılaşmadım.

C Çevrimdışı

ConPix

Yeni Üye
21 Ağu 2019
28
34
Geri
Üst Alt