Realme ayıplı mal, ne tamir ediyor ne parasını veriyor

A Çevrimdışı

aliceyhan

Yeni Üye
21 Nis 2025
1
30
realme gt2 pro marka telefon garanti süresi bitmeden bozuldu servise verdim 1 ay da tamir edip veremediler, 1 ay olduğunda aradım ücret iadenizi yapacağız dediler, şuan üzerinden 1 ay daha geçti yani toplamda 2 aydan fazla oldu her gün arayıp paramı istiyorum , vereceğiz bu sizin hakkınız diyor, kvk arayıp iban bilgisi alacak sizden diyor ama arayan soran yok. kvk yı arıyorum realme ye bi soralım döneceğiz diyorlar, dönüş yok. 2 ayı geçti telefon halen tamir sürecinde gözüküyor paramıda vermiyorlar, versenize ayıplı mal için aldığınız parayı...

Bugün, kvk ya gittim sordum(mesai saatlerinden dolayı gidemiyordum bugün izin aldım) , "telefonunuz parça bekliyor gözüküyor, realme bize birşey söylemedi ücret iadesi konusunda, sizin taleplerinizide görebileceğim bi ekran yok şuan dedi, mail atıyorum firmaya, onlar bize dönsün biz size döneriz , ama firma şuan herkesi mağdur ediyor, ne para veriyor ne tamir etmemiz için yedek parça veriyor" dedi. Allah'ın belası Real me.

10 günde tamir edemezse yedek telefon vermesi lazım istedim vermediler, 20 günde tamir edemezse , yeni bir telefon yada paramı vermeliler istedim para veririz telefon vermeyiz dediler. Enflasyon farklı ile ücret iadesi istiyorum dedim, tamam onaylandı vereceğiz diyorlar, KVK nin haberi yok. Nasıl alacağım ben paramı lütfen yardım edin

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
837
Enflasyon farklı da olsa alacagınız para az olmaz mı? Tamir edilemiyorsa aynı muadil 0 telefon neden istemediniz.

Çözüm için THHye başvurun.

Başvuruyu da kısa özet şeklinde, Garanti kapsamında cihazım 2 aydır serviste bekliyor, cihazın tamir edilemeyeceğini söyleyip ücret iadesi yapılacağı söylendi, 2 aydır bekliyorum. Yedek telefon da verilmiyor, mağduriyetimin bir anca önce giderilmesini, İsteğiniz neyse (aynı özelliklere ait 0 telefon veya ücret iadesi) talep ediyorum.

Kısa ve net olarak başvuruyu yapın, bu tarz şeylerde karar çabuk çıkar. Para iadesi size yeterli geliyor mu?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,408
20 günde tamir edemezse , yeni bir telefon yada paramı vermeliler istedim para veririz telefon vermeyiz dediler.

Tüketici kanununda belirtildiği üzere 20 iş gününde tamir edilemeyen cihaz için yenisini, stokta bulunmuyorsa muadil veya üst modelini yada para iadesi yapması gerekir. Burada seçim hakkı size ait onlara değil.

Sizin süreç tıkanmış gibi duruyor zaman kaybetmeden tüketici hakem heyetine başvurun.
E ehm123, bilgilendirme için teşekkürler. Giden giden kalırlar bizimdir diyeceğim ama bu çekilme nedeniyle düşük, orta seviye cihazlarda rekabet azalacağı için tüketici alehine olacaktır.
Firma türkiyeden çekilse dahi garanti dahilinde olan cihazlar için başka firmayla anlaşıp servis hizmeti vermek zorunda.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,199
Firmaya bak, kimsenin kimseden haberi yok.
Yasal süre dolduysa, 20 veya 30 gün muhabbeti, THH'ye verin gitsin.
O zaman süreçleri nasıl hızlandırırlar görürsünüz. :kiskis

Geri
Üst Alt