Merhabalar. Yaklaşık 3 hafta önce 55QN90B modelini satın aldım. Televizyonu genel olarak Ps5 ve maç izlemek için kullanmak amacıyla aldım. 60 ve 120 fps oyunlarda problem yaşamıyorum. Digitürk uydu alıcısı üzerinden bein sports izlerken görüntü gayet akıcı bir problem yok sadece futbolcular ağır yürürken görüntü kasıyor fakat 3-4 saniye sonra düzeliyor, bu sürekli olmuyor, zaten alırken böyle bir problem olduğunu biliyordum, exxen üzerinden maç izlerken görüntü bein sports'a göre aşırı net fakat akıcı değil görüntü 24-30 fps arası oluyor fakat bein sports'ta yaşadığım 3-4 saniyelik kasmayı yaşamıyorum. Netflix'te film açtığımda ise Netflix'in doğası gereği 4k'da en fazla 29.97 fps sağlayabiliyor, filmlerde akıcılığı yakalayamıyorum, görüntüde titreme oluyor, titreme derken ekran aşağı yukarı ya da sağa sola gitmiyor sadece 60 fps gibi akıcı değil. Zaten 30 fps görüntü o kadar akıcı olmaz ama bu işlemciye ve özelliklere sahip bir televizyonda bu durumun ortadan kalkacağını düşünmüştüm. Motion plus özelliğini açınca görüntü akıcı oluyor fakat ekranda yırtılmalar meydana geliyor. B1 Oled kullanan arkadaşıma sorduğumda kendisinde de aynı durumun mevcut olduğunu söyledi, Samsung servisini çağırdım gelen arkadaş QN900B'de bile bu durumun mevcut olduğunu, panelin 120hz fakat içeriğin düşük fps olduğundan kaynaklı böyle bir durum olduğunu söyledi. Forumlarda araştırdığım kadarıyla bu durumun piyasadaki bütün televizyonlarda olduğunu söylediler. Bu durumları 144hz monitörümde test ettim aynısı monitörde de oluyordu. Şimdi merak ettiğim bu durum gerçekten bütün 4k televizyonlarda mevcut mu yoksa bu seriye özel bir durum mu? Aldığımdan beri şu durumdan dolayı televizyonu açasım bile gelmiyor eğer gerçekten televizyon kaynaklı bir durum değilse en azından kafama takmadan içime sinerek kullanmaya devam edicem.