Elinizdeki anakartlar veya işletim sistemi nedir merak ettim.
USB 2.0 sürücüsü olmaması da tuhafıma gitti açıkçası.
Windows XP mi yüklüyorsunuz?
Son yaşadığım problem şöyle, kurulum esnasında USB klavye mouse u görmedi kurulumun ilk aşamasında win7 kurmak istemiştim, aankartta PS2 port vardı Allahtan standart bir PS2 klavye de elimde olduğundan o esnada o sorunu halletmiştim, ama asıl yaşadığım asıl baba sorunu aşağıda izah etmeye çalışayım;
Anakart olarak Asrock H310M-G/M.2 marka modeli, işlemci olarak da İ5 9600K 9. Nesil lik teknobiyotikten alınma bir sistem var.
Buna Windows 7 kurmaya çalışıyorum. BIOS UEFI destekli bir BIOS ve Win7 kurulum medyasının UEFI olması lazım sanırım.
Orjinal MSDN isolar la hem flashdisk den hem de DVD ile kurulum başlatma ekranlarında hata verdi, Internetteki çoklu versiyonların olduğu Isolarla kurulumu başlattım onlara bi şekilde UEFI olayını eklemişler.. disk bölümleme kısmına kadar geldim ama disk bölümleyemedim, aşağıda bulunan videodaki uyarının aynısını aldım;
Sonra bir ara yeni bölüm oluşturulamadı hatasını aldım;
Yine farklı iso ve Asrock USB win7 patch uygulamasıyla oluşturduğum flashlarla kurmaya çalıştığımda yine ilerleyemedim. Hangi iso da olduğunu bilmiyorum ama yukarıdaki hatayı da aldım.
Dedim bir ara başladı kurulum derken hop havadan farklı bir hata daha ;) yukarıda
Sonra aklıma acronis geldi, disk i acronisle silip öyle kurulum yapayım derken " after operation completion operating systems will not boot from the destination disk in bios " uyarısı aldım. Bu uyarıyı da bi şekilde aştım disk leri içerisindeki win10 yüklemesini silip partitionları acronisle oluşturup yüklemeye öyle geçeim dedim, c ve d yi oluşturdum, win 7 yükleme ekranında disk i sıfır bölümlenmemiş olarak gördüm, hadi burda böleyim dedim yok yine bölünmedi
Bu iş için harici DVD RW bile aldım, ve elimde 2012 lerde oluşturulmuş çoklu versiyonların olduğu bir windows DVD ile ve harici DVD sürücüsüyle kurulumu normal bir şekilde tamamladım, fakat ilk açılışda tam sistem başlayacak mavi ekran vermeye başladı.
Güvenli modda başlat dediğimde disk.sys e gelince çat yeniden başladı sistem ve burda tıkandım,
Son mavi ekran sorununu da aslında eski bios ların olduğu anakartlarda IDE ACHI mode ayarı üzerinden çözebilirdim düşüncesi vardı da tüm menülere girdim çıktım BIOS bildiğin PAVYON gibi
renkli menkli ne gerek var bu kadar şatafata, olabilecek tüm konfigürasyonları değiştim geri aldım vs olmadı. olduramadım
Teknobiyotik Anakart Video sunun altına yorum bıraktım dönüş bekliyorum, cevabı belli olsaydı yazarlardı diye düşünüyorum :
Son çare tarzancamla Asrock foruma üye olup oraya da yazdım durumu;
Valla güzel bir beyin jimlastiği olduğu benim tavsiyelerinize açığım ne yapmalıyım da win7 yi yükleyebilmeliyim.
Kaynaklarda H310 chipsetli anakart a Win7 kurulumuyla ilgili bir açıklayıcı bir bilgi de bulamadım.
Tam başlıklık mesaj oldu, ama buraya bırakayım dedim.
İyi forumlar