Protherm Kombi Arıza Kodları

H Çevrimdışı

hazalkara

Yeni Üye
13 Ara 2017
1
F1 Arıza Kodu : Limit termostatının aşırı ısındığını ve bu sebeple de kombinin geçici olarak kullanım dışı olduğunu belirten hata kodudur. Bu arıza kodu ekrana geldiğinde cihaz belirli bir süre verim sağlamayabilir. Bir süre beklemeniz uygun olur. Eğer bir süre sonra cihaz hâlâ düzelmiyor ise servis müdahalesi gerekeceği için protherm lynx servisi ile iletişime geçiniz. 

F2 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe arıza meydana gelmiş ve cihaz F2 arızası meydana getirmiş. Bu durumda kullanıcı sıcak su alamaz. Servis çağırıp sensörü değiştirtmeniz gerekir. 

F3 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza meydana gelmiş ve cihaz F3 hata koduna geçmiş. Sensör değişimi yapılırsa cihaz normale döner. Bunun için protherm servisi ile iletişime geçiniz. 




Lynx Kombi Kodları, Lynx Arıza Kodları Anlamları 

Lynx Kombi Hata Kodları 

F4 Arıza Kodu : Kombide iyonizasyon arızası meydana gelmiş yada gaz girişi yetersiz durumda. Gaz vanalarını açık mı kapalı mı kontrol ediniz. Kapalı kalmış ise açık konuma getiriniz. Eğer vanalar açık ise cihazın bar seviyesine bakınız. Suyu bitmiş veya azalmış hiçbir kombiden verim alınması mümkün değildir. Bar seviyesinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekmektedir. Eğer bar seviyesi normal ise cihaza reset atmayı deneyiniz. Şayet resetten sonra düzelmez ise servis çağırınız. Protherm servisi ile iletişime geçiniz. Pompa da, ana kartta, iyonizasyonda, elektrotlarda yada gaz armatüründe sorun olabilir. 

F5 Arıza Arıza Kodu : Hava akış hatası meydana geldiğini belirten hata kodudur. Eğer kombi uzun bir süre çalışmadıysa petekler hava yapmış veya pompa sıkışmış olabilir. Peteklerden havayı almak için yan taraflarında bulunan hava alma müşürünü gevşetin. Oradan su gelinceye kadar açık bırakın. Su gelmeye başladığı anda müşürü tekrar sıkıştırın. Peteklerden hava alma işleminden sonra da cihaz düzelmez ise pompa sıkışıklığının giderilmesi için servis çağırınız. 

F6 Arıza Kodu : Tesisat dönüş suyu sensörü arızası meydana gelmiş. Sensörün değişmesi uygun olmaktadır. Servis çağırarak yardım isteyiniz. 

F9 Arıza Kodu : Hava akış anahtarında sorun meydana gelmiş. Hava şiddetli rüzgarlı ise bacadan çıkan atık gaz geri tepebilir. Kombiye bir kaç kez reset atınız. Düzelmez ise servis ile görüşünüz. Baca tamamen tıkanmış çekiş yapmıyordur yada hava prosestatında arıza meydana gelmiş olabilir. 

F10 Arıza Kodu : Kombi içerisindeki su yetersiz durumda. Kombi su basıncını kontrol ediniz. 0.5 barın altına düşmüş olabilir. Bu durumda su ayarını 1,5 bar a yani 1 ile 2 bar arasına getiriniz. Kombideki arıza kodu gidecektir. 


F11 Arıza Kodu : Kombide devirdaim sorunu mevcut. Yani devirdaim pompasında sıkışma meydana gelmiş olabilir. Servis çağırmanız gereken bir durumdur. Sıkışma meydana gelmiş ise servis bunu çözümler fakat sıkışma meydana gelmemiş ise pompanın değişmesi gerekebilir. Servis kontrolden sonra bunu size bildirecektir. 

F12 Arıza Kodu : Kombiye gelen voltajın düşük olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda cihaza kombi regülatörü taktırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü voltaj düşük geldiği zaman kombiye zarar verebilir. Regülatör ise voltajı düzenleyici olduğu için tüketici bu sorunu yaşamaz.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Amaç sadece reklam yapmak değilise bence de güzel çalışma olmuş, Umarım buradan gelecek olası sorulara da yine forum üzerinden cevap verirsiniz.  :ok:

Faydası olacaksa tıkladım lkinklere  :ok:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt