Profilo Çamaşır Makinesi Lastik Parçaları

B Çevrimdışı

Beyaz_Peynir

Aktif Üye
16 Nis 2021
162
35
Merhabalar,
10kg kapasiteli profilo çamaşır makinesi kullanıyorum.
Çamaşır makinesi içerisinde resimde eklediğim gibi lastik, plastik parçaları gibi şeyler var. Makineyi 3, 4 defa boşta çevirdim, alttan kendim su alarak tahliye etmeye çalıştım ama nafile. Parçacıklar bitmiyor, ne olduklarını da çözemedim.
Sanki kendi içerisinde bir lastik yada conta çözünüyor gibi.
Servis çağırmalık bir durum mudur, yardımcı olabilir misiniz?

20231017_162619.jpg

20231017_155900.jpg

20231017_155714.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Kapak contası kirli ama tam aşınma göremedim. Gerçi conta pürüzsüz de değil belki o yapabiliyor da olabilir.
Makineyi boş çalıştırdım 3 defa.
Alttan su çektim ve hepsinde aşırı kirliydi suyu.
Cumaya servis çağırdım gelip kontrol etsinler.
@ P [SIZE=17px]Pascall35[/SIZE]
sızdırmazlık parçaların birisi aşınıyor. Büyük ihtimalle kapak contası.

B Çevrimdışı

Beyaz_Peynir

Aktif Üye
16 Nis 2021
162
35
sızdırmazlık parçaların birisi aşınıyor. Büyük ihtimalle kapak contası.
Bana da öyle geliyor. Bu durum daha önce de vardı.
Herhalde hanım ayakkabı yada değişik bişi yıkadı. Ondan kaldı diye düşünmüştüm. Ama üzerine 3, 4 ay geçti devam ediyor. Makinenin kendisinin ürettiğine kesin kanaat getirdim artık.

B Çevrimdışı

Beyaz_Peynir

Aktif Üye
16 Nis 2021
162
35
Sota Sota P Pascall35

Servis bugün direkt contayla gelmiş, ücretsiz değiştirdi.
Bu olayın sebebi olarak sıvı deterjandan olduğunu söyledi.
Toz deterjan pürüzlü olduğundan temizleyerek ilerliyor herhalde, sıvıda böyle bir durum olmuyor. Anladığım kadarıyla.

Pek mantıklı gelmedi. Herhalde artık ucuz malzeme kullanılıyor ve sürekli yaşanıyor bence.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Sota Sota P Pascall35

Servis bugün direkt contayla gelmiş, ücretsiz değiştirdi.
Bu olayın sebebi olarak sıvı deterjandan olduğunu söyledi.
Toz deterjan pürüzlü olduğundan temizleyerek ilerliyor herhalde, sıvıda böyle bir durum olmuyor. Anladığım kadarıyla.
Gözünüz aydın, Sıvı deterjandaki kimyasallar plastik-kauçuk malzemelere zarar vereceğini sanmıyorum fakat piyasa çok fazla sahte deterjan-şampuan satışı yapılıyor bunların içeriğindeki kimyasallar yapar mı işte burası ayrı bir sorunsal.

B Çevrimdışı

Beyaz_Peynir

Aktif Üye
16 Nis 2021
162
35
Gözünüz aydın, Sıvı deterjandaki kimyasallar plastik-kauçuk malzemelere zarar vereceğini sanmıyorum fakat piyasa çok fazla sahte deterjan-şampuan satışı yapılıyor bunların içeriğindeki kimyasallar yapar mı işte burası ayrı bir sorunsal.

Etrafımdaki herkes yıllardır sıvı deterjan kullanıyoruz, böyle sorun yaşamadık diyorlar.
Bence malzeme kalitesi ile alakalı tamamen.
Eski makinelerinde açık renk conta var, yenilerde koyu renk. Aralarında fark var demek ki.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
ürünlerin kalitesi düşüyor fiyatlar tam tersi yükseliyor alıp uzun yıllarca kullanma devri bitti bir ürün 5 yıl dayansa şükür edeceğiz ama o kadar bile dayanmıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Etrafımdaki herkes yıllardır sıvı deterjan kullanıyoruz, böyle sorun yaşamadık diyorlar.
Bence malzeme kalitesi ile alakalı tamamen.
Eski makinelerinde açık renk conta var, yenilerde koyu renk. Aralarında fark var demek ki.
Bu olaydan bağımsız olarak açık renk contalar daha kaliteli oluyor.

Geri
Üst Alt