kardeş ben senelerdir bir sürü seri/model Philis kullandım,hatta 2020den itibaren de
elimdeki 3. Philips TV
eskilerini de sayarsam sanırım 6. oldu yaw
senin paneli çıplak gözle bir görsem hemen çözerim olayı,elime de kumandayı alıp
mode Personal seçiyorsun
ayrıca bahsettiğin ve genel de fps düşmesi v.s olayları salt panelden olmaz!
bunlar ext.cihazlar ve de özellikle DVD/BD duruma göre PC de az da olsa Box da(dandik Box larda)v.s
olur bunlar
sen panelin verdiği dahili/karasal uydu veya NFlix/YTube v.s izliyorsun...
Movie/PureCinema mode lar örneğin DVD/BD bağlarsan önemlidir veya PC den ama burada eksik/yalnış
bilgi oluyor çoğusunda
içerik "gerçek" 24fps ise bu mode lar(Cinema/FMaker/Movie) aslında iş yapmak içindir!
bunun içinde Bluray/DVD olması gerekiyor,net den her indirilen içeriklerde 24fps değildir
zaten paneller de 24fps işmesi diye bir şey söz konusu değildir bunlar sadece "Sinema" içindir!
"fps" de ki gördüğün veya hissettiğin tüm işlemler aslında paneldeki "yetersiz" resim işleme
beslemesiyle birlikte ne yapacağını bilemiyor!
önce içeriği tanımlıyor sonra FPS sini sonra kafasına göre buna bir eylem uyguluyor
ama eski veya çok eski geçmişin bildik bir kaç panel hariç bu konuda özellikle EU-PAL/25/50Hz yayın/içerik v.s de +60Hz lik
paneller maalesef biraz yetersiz kalıyor çünkü bu paneller vertical freq.değerleri 60Hz dir
ama Japan/USA NTSC de ise bu yayınlar 60Hz ve paneller de zaten 60Hz dir
karasal/uydu veya YT ve dahi Stream tüm içerikler bizim 60Hz lik paneller de tam başarılı değildir
zaten bu teknik olarak da mümkün değildir
not;2012/13 den sonra sistem çalışma yapısı da değiştiği için,yeni MB lerde ne böyle bir donanım nede uyumlu sistem vardır
not;örneğin son nesil AVR kullanırsan bu sorunların çoğunu aşarsın veya daha eski nesil AVR ler kullanırsan
tamamen aşarsın çünkü bunların işleri harbi "resim işleme" sanatıdır yaw
not;"yazılım" sanırım güncel? TPV her konuda güzel ve yararlı update ler çıkarır
neticede bazı işlemler hk.(örneğin senin panele özel)paneli çıplak gözle ve senin de yanıda olduğun
bir durumda incelesem örneğin ilk msg da yazdığım gibi bir "MB de resim işleme" sıkıntısı varmıdır şak diye anlarım
belki fazla karışık oldu ama özellikle "fps" konusu benim için en önemlisidir ama olayı bir PC den bakıp ki genel de
öyle yaparız ama işin aslı böyle değildir
zaten servise girse örneğin bu bahsettiğim cihazlarla bakılacaktır,ama bu cihazlar çoğunun elinde bile yoktur!
Merkezde vardır ama bizim gibi pro. kişiler baktığında manzarayı şak diye çakarlar ext.cihaza bile gerek kalmadan
++
bu arada ben son 4 senedir tamamen OLED ler üzerine çalışıyorum,kuruyorum veya tavsiye veriyorum veya anlayan
arkadaşlarda uzaktan msg la hallediyorum ve bazı ext.cihazlar da kullanıyorum özellikle Bluray(UHD olmasa bile bana doğru
referans veriyor)