Philips OLED805 (OLED855, OLED865) - Test

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
flatpanelshd sitesinden alıntıdır.


Philips, yükseltilmiş 4K OLED TV serisiyle geri döndü. OLED805, OLED855 ve OLED865, daha yetenekli hoparlörlerle amiral gemisi OLED935'in hemen altına oturur. 8 serisi OLED, Ambilight, çoklu HDR desteği ve bir 'AI' P5 video işlemcisi dahil olmak üzere şirketin en son teknolojilerini barındırmaya devam ediyor. Google'ın Android TV platformu tarafından desteklenmektedir ve ayrıca yeniden tasarlanmış bir uzaktan kumanda ile birlikte gelir.

Avrupa'da 55 ve 65 inç boyutlarında mevcut olan 2020 Philips OLED805'in tam incelemesini burada bulabilirsiniz. 65 inçlik versiyonumuz var.

Philips OLED805 - özellikler
Boyut test edildi65 "
Düz
Görüntü teknolojisiOLED
çözüm4K
HDR formatlarıHDR10, HDR10 +, Dolby Vision, HLG
Video işlemciP5 AI
2,1 50 W
Android TV
HDMI 2.0b
Diğer girişler2x USB, 1x Ethernet, 1x CI +
Diğer çıktılar1x optik, 1x HDMI ARC
Video kod çözmeMPEG4, HEVC, VP9-2
| DVB- T2 / S2 / C
Kablosuz internet(WiFi 5 - 802.11ac)
Bluetooth(4.2)
KutudaKullanım kılavuzu, Uzaktan Kumanda



Philips_OLED805_hero_large_4.jpg








İlk izlenimler
OLED805, kendisinden önce gelen birçok Philips OLED TV'ye benziyor. OLED paneli etkileyici derecede incedir ancak tüm elektronik kartları, bağlantı noktalarını, woofer'ı, güç kaynağını vb. Barındıran elektronik kutusu nedeniyle TV'nin tamamı daha kalındır. Diğer OLED TV'ler gibi ince bir çerçeveye ve genel olarak zarif bir görünüme sahiptir.

OLED805, OLED855 ve OLED865 teknik olarak aynıdır ancak tasarımda farklılıklar vardır. OLED805, OLED855'in hem 55 hem de 65 inç boyutlarında merkeze hizalanmış bir döner sehpaya sahip olduğu her iki tarafta metal ayaklarla (birinde Philips logosu bulunur) tutulur. OLED865, 55 inçlik bir döner ayağa sahiptir. OLED805 metal ayaklara sahip olduğundan, bunların ekrandan ışığı yansıttığını göreceksiniz. TV'nin altına bir ses çubuğu takmak isterseniz ayaklar da yükseltilebilir.

Duvara yakın bir yere monte edebilmenizi ve yine de bağlantı noktalarına erişebilmenizi sağlamak için tüm bağlantı noktaları aşağı veya yan tarafa bakar. Ancak, Ambilight'ın en iyi şekilde çalışması için TV'nin arkasında biraz boş alan gerektirdiğini unutmayın. OLED805, 3 taraflı Ambilight sistemine sahiptir, yani Ambilight'ı TV'nin her iki yanında ve üzerinde görürsünüz.

Ambilight'tan bahsetmişken, dinamik mod aydınlatmasının doğru görünmesini sağlamak için duvarınızın rengini ayarlama seçeneği de dahil olmak üzere sistemde ince ayar yapmak için birçok menü seçeneği vardır. Statik önyargılı aydınlatmaya (beyaz) ayarlama seçeneği de vardır. Bunu oturma odanızda da Philips Hue ile senkronize edebilirsiniz. Ek olarak, bir TV salonu modu (TV kapalıyken için), oyun modu (düşük gecikmeli Ambilight ile), bir AmbiSleep (uykuya dalmanıza yardımcı olmak için), AmbiWakeup ve ışıkları cihazınızla senkronize etmek için bir Ambilight Müzik modu vardır. müziğin ritmi. Gördüğünüz gibi, sistem, ışıkları ekrandaki resimle senkronize etmek için klasik işlevden çok daha fazlasını içerecek şekilde yıllar içinde genişletildi.





Kullanıcı deneyimi ve özellikleri
Philips OLED805, Android 9.0 yüklü olarak gelir ve 2.5GB RAM ve Mali-G51 grafiklere sahip bir MediaTek MT5887 SoC ile çalışır. Geçen yılın Philips Android TV'lerine göre bir yükseltmedir ancak performans büyük ölçüde benzerdir. Aynı şey, Android 9.0 temelde hata düzeltmeleri içerdiğinden kullanıcı deneyimi için de geçerlidir.

İşletim sistemi ve akıllı TV

Eğer okumak varsa muhtemelen ilk defa CPU / GPU kriterler bulunduğunu fark ettik. Sony'nin en yeni Android TV'si daha hızlı bir SoC ile donatılmıştır, bu nedenle diğer Android TV cihazlarına kıyasla nasıl olduğunu görmek istedik. Zaten Sony incelememizde, Philips OLED805 için "Diğer Android TV" olarak adlandırılmamış kıyaslamaları ekledik - bu inceleme için biraz fazladan tasarruf etmek istedik.

Gördüğünüz gibi, Sony'nin TV'si öne geçti, ancak şu anda en yetenekli Android TV cihazı olan Nvidia Shield'in gerisinde hala yok. Üçünden sadece Nvidia Shield şu anda bir oyun platformu olarak nitelendirilebilir. Daha genel amaçlı bu Android TV'lerin oyun platformları statüsüne ulaşması daha fazla çaba gerektirecek. Sınırlamalar yalnızca CPU / GPU'da değil, aynı zamanda RAM, depolama kapasitesi ve daha fazlasında da bulunur.

Nvidia'nın GeForce Now hizmeti, Google Play mağazası aracılığıyla Android TV için kullanılabilir. Oyunları TV'ye aktarmanıza izin verir, ancak oyun denetleyicileri için daha geniş destek için gelmesini gerekir .

Yine de Google Stadia'nın resmi olarak Android TV'lere gelmesini bekliyoruz. Oyun akışı hizmetleriyle TV'deki internet GPU'unu atlıyorsunuz, bu nedenle şu anda muhtemelen özel bir oyun konsolu satın alıp bağlamadan Android TV'nize harika oyunlar getirmek için en iyi şansınız. Şimdi bekleyeceğiz.


Philips OLED805 - CPU / GPU testleri
GeekBench 43D Mark - Sapan AşırıGFXBench - Manhattan 3.1 (ekran dışı)GFXBench - Aztek Harabeleri (ekran dışı)
Philips OLED805Tekli: 612
Çoklu: 1716
450başarısız oldu142 çerçeve
Sony X900H (XH90)Tekli: 1195
Çoklu: 2882
1148958 çerçeve605 çerçeve
Nvidia Shield TVTekli: 1400
Çoklu: 4100
42502765 çerçeve2250 çerçeve
Apple A10XTekli: 4000
Çoklu: 9500
-4500 çerçeve3300 çerçeve
Apple A12XTekli: 5000
Çoklu: 18000
-9570 çerçeveler6850 çerçeve

Burada Android TV deneyimini derinlemesine incelemeyeceğiz, bunun yerine genel kullanıcı arayüzü, özellikler ve daha fazlası hakkında daha fazla bilgi için Philips Android TV'lerle ilgili bakacağız.

OLED805, yeni AV1 video codec bileşeninin kodunun çözülmesini desteklemez.

Bunun yerine değişen bazı şeyleri inceleyelim.




Operasyon
Yıllar geçtikçe, Philips TV uzaktan kumandaları sektörün en iyilerinden (katot ışınlı TV günlerinde) ucuz plastik klikleyicilere dönüştü. Sonunda yine doğru yönde bir hareket görüyoruz. OLED805 ve diğer bazı 2020 modelleri, Philips'in alt ve her iki tarafı deri ile sarılmış yeni uzaktan kumandasıyla birlikte gelir. Ayrıca, çok uzun süre ışıkta kalmamalarına rağmen karanlıkta otomatik olarak yanan arkadan aydınlatmalı düğmelere sahiptir.

Yeni uzaktan kumanda bir gelişmedir. Sert deri, plastikten daha hoş bir his veriyor ve Philips, hiçbir zaman gerçekten çalışmayan arka taraftaki qwerty klavyeyi çıkardı. Uzaktan kumandada, özel Netflix ve Rakuten düğmeleri de dahil olmak üzere sayısız düğme var ve düğmelerin dokunsallığı daha iyi olabilirdi. Çok fazla soruna neden olması muhtemel olmayan 'güvenli' bir tasarımdır.

Genel olarak konuşursak, birçok TV üreticisinin uzaktan kumandayı yeniden düşünmesi, dağınıklığı ortadan kaldırması ve yalnızca kullanıcı deneyimine odaklanmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz.




TV sesi
OLED805, 2.1 kanallı bir hoparlör sistemine sahiptir ve .1, TV'nin arkasındaki yerleşik 30W bas birimini belirtir. 2x10W orta-yüksek hoparlörler gerisini halleder. Philips'in yüksek kaliteli TV'lerinde bulunan siyah-beyaz hoparlör sistemleriyle eşleşmiyor, ancak ortalamanın üzerinde performans sunuyor. Aslında, aynı anda test etmek için kullandığımız Sony XH90 ve Panasonic HZ2000 TV'lere kıyasla OLED805, Sony'ye kıyasla daha iyi, daha güçlü ses ve bazı durumlarda Panasonic'ten daha iyi ses sağladı.

Genel olarak, bu kadar ince bir TV'nin sınırlamalara rağmen aslında biraz bas üretebildiğine şaşırdık. Gizli yerleşik hoparlör birimlerinin de sınırlamaları vardır ve bazen sesler biraz mırıldanabilir. Diyaloğu daha net hale getirmek ve bir "AI" ses ayarı yapmak için bir seçenek var, ancak başlangıçta daha iyi hoparlör üniteleri gerektiren bir sorunu çözmede özellikle yararlı bulmadık.

Dolby Atmos teknik olarak dahili hoparlörler tarafından desteklenirken, kazanılacak çok az şey var. Bunun yerine, Dolby Atmos desteğini, Atmos'u akış hizmetlerinden aşağı çekmenin ve bir alıcı veya ses çubuğu gibi harici bir sisteme vermenin bir yolu olarak düşünün. Testimizde Atmos, HDMI ARC (Ses Dönüş Kanalı) üzerinden Sonos Arc ses çubuğu ile iyi çalıştı. Ancak, OLED805'in daha yüksek kaliteli, kayıpsız Atmos için HDMI eARC'yi desteklemediğini unutmayın. Ayrıca, oyuncuların oyunlarda Atmos'tan keyif almasını engelleyebileceğinden, oyun konsollarıyla ilgili olarak eARC'nin yokluğuyla ilgili endişelerimiz var. ARC, gecikmeyi en aza indirmek için tipik olarak konsol oyununda Atmos için kullanılan PCM Atmos yöntemiyle dönüştürme / gecikme sunabilir. Yalnızca eARC, PCM Atmos'u (Dolby MAT) destekler.

Diğer ses özellikleri arasında otomatik ses seviyesi ayarı, DTS-HD desteği ve gece modu bulunur. Ve tabii ki, uyumlu hoparlörleri kablosuz olarak 5.1 çevreye kadar TV'ye bağlamanıza ve TV'nin müzik için DTS Play-Fi çoklu oda kurulumuna girmesine izin veren yeni DTS Play Fi özelliği de var. Test sırasında DTS Play-Fi ürünlerimiz yoktu, bu nedenle performans hakkında yorum yapamayız. Şimdilik bu ekran görüntülerinin yeterli olması gerekecek. Şirket, bu yılın sonlarında DTS Play-Fi desteğine sahip piyasaya sürmeyi planlıyor .





Kalibrasyon
Normal tüketiciler kalibrasyondan rahatsız olmamalıdır; Doğru renklere sahip bir TV satın almak, sahip olunması gereken son derece adil bir beklentidir. Daha yakın zamanlarda, TV'lerde bulunan ilgili tüm resim modlarını ölçmeye başladık ve sonuçları incelemelerimize dahil ettik. Sağdaki tabloya ve aşağıdaki büyük tabloda vurgulanan sonuçlara bakın. Bu bir basitleştirmedir, ancak dikey çubukların olabildiğince düşük olmasını (tercihen DeltaE için 3'ten düşük) ve RGB çizgi grafiğinin mümkün olduğunca 0'a yakın izlemesini isteyeceksiniz. Renk noktaları, sağdaki renk gamı grafiğindeki beyaz karelerin içine düşmelidir.

Diğer resim modları
Görünümü genişletmek için başlığa tıklayın
2020 üst düzey TV'ler, Philips'in ilk 'AI' video işlemcisidir ve Film, Oyun vb. Gibi daha geleneksel görüntü modlarının yanı sıra yeni bir 'AI' görüntü modunu da kapsar. 'AI' modu ölçümlerimizde de görebileceğiniz gibi. , şimdi daha dinamik içeriğe bağlı bir yaklaşımla Philips'in mevcut Canlı moduna büyük ölçüde benziyor. Görüntü kalitesi bölümünde bulgularımızı genişleteceğiz.

SDR için, yani HDR olmayan her şey için, biraz fazla karanlık ve spot renklerle olmasa da, renk doğruluğu açısından ISF Night'ı en doğru bulduk. Karanlık oda görüntüleme için tasarlanmıştır, bu nedenle gündüz izlemek için ortam ışığı seviyelerini telafi etmek için daha parlak bir görüntü için 'OLED kontrastını' artırmak veya TV'nin yerleşik ışık sensörünü etkinleştirmek isteyeceksiniz. Bazı küçük kalibrasyon ayarlamalarıyla, aşağıda görülebileceği gibi renk doğruluğunu iyileştirmeyi başardık.

SDR'de Film ve her iki ISF resim modu, içeriğin renk uzayına saygı gösterirken, Oyun modu dahil diğer modlar, her şeyin daha renkli görünmesi için renk alanını genişletir.

HDR'de, tam tersine ISF Night'ı kullanmamanızı tavsiye edeceğiz çünkü en yüksek parlaklık yetenekleri yaklaşık 350 nit ile sınırlandırılmıştır. ISF Day veya Movie HDR modları, parlaklık eğrisine (PQ) nispeten iyi bir şekilde bağlı kalırken (içerik bunu gerektiriyorsa) daha yüksek en yüksek parlaklık sağlar. Parlaklık aralığının tepesine yakın kademeli bir düşüş var. Gördüğünüz gibi, Film modunda 800 nit'ten fazla en yüksek parlaklığı ölçtük. Ayarlarda ufak tefek değişikliklerle OLED805 aslında 900 nit'ten fazlasını vurabilir, bu da 2019'daki Referans TV'miz Panasonic GZ2000'in geçen yıl 1000 nit'e ulaşmak için değiştirilmiş bir OLED panele ihtiyaç duyduğu düşünüldüğünde oldukça etkileyici. Örneğin bir Sony OLED TV'deki 600 nit ile 1000 nit arasındaki fark önemlidir. 900 ile 1000 nit arasındaki fark neredeyse yok denecek kadar azdır.

Diğer OLED TV'ler gibi Philips OLED805, DCI-P3 renk gamının% 96'sına ve Rec.2020'nin% 70'ine ulaşır.





Ölçümler
"Ölçümler" bölümümüzde tüm ölçümleri ve önerilen kalibrasyon ayarlarımızı dahil ediyoruz. hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız

Parlaklık ve RenkKutudan ÇıktıKalibre edildi
Siyah seviyesi (SDR)0.0 nit0.0 nit
Parlaklık (SDR)396 nit119 nit
Kontrast (SDR)--
Siyah seviyesi (HDR)0.0 nit (ANSI)0.0 nit (ANSI)
En yüksek parlaklık (HDR)
[nit]
ANSI
915
% 1914
% 2915
% 5914
% 10821
% 25528
% 50266
100%150
Kontrast (HDR)--
Renk alanı (DCI-P3)% 96-
Renk alanı (Rec. 2020)% 70-

Giriş gecikmesiFilm moduOyun modu
1080p SDR73,7 ms33,3 ms
4K SDR73,3 ms33,3 ms
4K HDR73,3 ms33,4 ms

Enerji tüketimiKutudan çıkar çıkmaz (ortalama)Kalibre edilmiş (ortalama)
SDR205 W163 W
HDR225 W-
Yanında olmak0,4 W-

GrupAyarDeğer
ResimProfilISF Gecesi
Renk50
Kontrast54
Keskinlik0
Parlaklık50
Gelişmiş - renkliRenk geliştirmeKapalı
Renk aralığıNormal
Renk sıcaklığıÖzel
Kırmızı WP120
Yeşil WP113
Mavi WP81
Kırmızı BL-1
Yeşil BL0
Mavi BL0
Gelişmiş - KontrastKontrast moduNormal
Mükemmel Doğal GerçeklikKapalı
HDR MükemmelKapalı
Mükemmel kontrastKapalı
Video Kontrastı100
Işık sensörüAçık kapalı
Gama1
Gelişmiş - keskinlikUltra çözünürlükKapalı
Gürültü azaltmaKapalı
MPEG artefakt azaltmaKapalı
Gelişmiş - hareketHareket tarzıSaf Sinema
Mükemmel Doğal HareketKapalı
Mükemmel Hareket NetliğiKapalı
Not: Kalibrasyon ayarlarını HDR için değil, yalnızca SDR için dahil ediyoruz. Kalibrasyonumuz için, arka ışık ayarını ortamınıza göre otomatik olarak ayarlayan ortam ışığı sensörünü devre dışı bıraktık. Etkinleştirmeyi tercih edebilirsiniz.



Philips OLED805 incelemesi



Görüntü kalitesi
Philips OLED805 ve diğer üst düzey 2020 Philips OLED TV'lerin tavan döşemesi özelliği ile başlayalım; 'AI' P5 video işlemcisi. AI veya yapay zeka, sektörde moda bir kelimedir. Aslında AI değil, makine öğreniminin ve bir sinir ağının bir veritabanı için birçok resmi analiz etmek için kullanıldığı bir yaklaşımdır. OLED805 gibi bir TV'deki işlemci daha sonra belirli bir film sahnesindeki içerik türü ve resim kompozisyonuna bağlı olarak renkler, parlaklık, keskinlik vb. İçin resim geliştirme yaklaşımını değiştirebilir.


Kalibrasyon bölümümüzde belirtildiği gibi, TV'nin 'AI' modu genel biçimiyle Philips TV'lerde uzun süredir bulunan 'Canlı' moduna çok benzer. Bununla birlikte, yeni mod daha uyarlanabilir ve dinamiktir, bu da önceki bölümdeki ölçümlerimizin ne işe yaradığını tam olarak yakalayamadığı anlamına gelir. Aslında, TV'de (sağdaki resimlere bakın) içeriğe göre dinamik olarak yaklaşımını nasıl değiştirdiğini daha iyi anlamanızı sağlayacak bir analiz aracı vardır.

Philips'in AI modu, görüntü iyileştirmeye daha dinamik ancak yine de çok agresif bir yaklaşımdır. Canlı modu seviyorsanız, muhtemelen AI modunu da seveceksiniz. Sadece resmin görünümünü ve hissini değiştirdiğinin farkında olun ve bu anlamda filmleri amaçlandığı gibi (veya daha teknik terimlerle; dijital bitler olarak sunmayı amaçlayan Film Yapımcısı Modu gibi diğer yeni gelişmelere ters kutup yaklaşımıdır) sinyalde belirtin). Film Yapımcısı Modu OLED805'te bulunmaz, ancak gelecekte diğer Philips TV'lerin bir parçası olacaktır. ISF veya Movie moduna giderek OLED805'teki Film Yapımcısı Modu efektini büyük ölçüde yansıtabilirsiniz.

Her iki yaklaşıma da bir TV'de sahip olmak kullanıcılara seçim hakkı verecektir, ancak varsayılanın gücü konusunda endişelerimiz var. Bu, tüm TV üreticileri için geçerlidir. AI, Canlı veya Standart gibi modları varsayılan mod yapmak, gelişmiş bir resmin varsayılan hale gelmesi anlamına gelir. Orijinal, değiştirilmemiş resmin herhangi bir TV'de varsayılan olması gerektiğini ve iyileştirmelerin isteğe bağlı olarak sunulması gerektiğini savunuyoruz.




SDR ile başlayarak, yani HDR dışındaki her şey anlamına gelen OLED805, kalibre edilmiş görüntü ayarlarımızla harika görüntüler sunar. Birçoğu mükemmel kontrastı, renk doğruluğu ve tutarlılığı ile OLED paneline atfedilebilir. LG Display'in OLED paneli yıllar içinde sadece orta düzeyde ince ayarlandığından beri bu alanda pek bir şey değişmedi, ancak yine de en son TV'leri görmek için bizi ziyaret eden tüm izleyicileri şaşırtmayı başarıyor. Diyelim ki o zamanlar test tezgahında olan Sony XH90 ile karşılaştırıldığında, resimler çok daha canlı, doğru ve sadık ve çok yüksek kontrast nedeniyle çok daha fazla 'derinliğe' sahip.

Artefaktlar ve 'pembe dizi' görünümü gibi olağan uyarılara rağmen (çoğunlukla hareket sistemi için daha yüksek seviyelerde), daha yumuşak hareket istiyorsanız, Philips 'hareket sistemini devreye sokabilirsiniz. Ayrıca 24 fps içerik için 5: 5 açılan yeni bir 'Saf Sinema' hareket ayarı da var.





Dikkatimizi HDR'ye çevirirsek, ilginçleştiği yer burası. OLED TV'ler tipik olarak yaklaşık 600-750 nit arasında en yüksek parlaklık sunar. Bu, çoğu LCD TV'den etkili bir şekilde daha yüksektir çünkü OLED TV'ler kendi kendine yayan ekranlardır; parlaklık piksel seviyesinde kontrol edilebilir, böylece sadece çiçek açan ve parlaklık yanlışlıkları olan daha parlak bir genel LCD ekran yerine o çok parlak yıldızları, lambaları, yansımaları vb. elde edersiniz. Ve siyah siyah olduğu için, gözleriniz bu vurguları nispeten daha parlak olarak algılar. Ancak 600-750 nit hala ideal değil ve mevcut HDR standartları (4000, hatta 10000 nit) altında teorik olarak mümkün çok , bu yüzden geçen yıl ile bir kilometre taşına ilk OLED TV olduğunda heyecanlandık. Sürekli olarak 1000 nit.

OLED805 örneğimiz, önceden yapılandırılmış resim modlarında 800 nit'i aştı ve bazı ince ayarlarla 900 nit'i aştı. Bu , her ikisi de çok daha pahalı TV'ler olan ve 2020 versiyonu HZ2000 ile ulaşılabilir.

Ve OLED805'teki HDR mükemmel görünüyor. Mürekkepli siyahlar, nispeten doğru renkler ve resimlerde çok fazla derinlik. Bunu çoğu OLED TV'den bekleyebilirsiniz, ancak Philips OLED805 ve Panasonic GZ2000 / HZ2000 gibi TV'lerde bu ekstra nit'ler HDR'yi yükseltmeye yardımcı olur.

Ayrıca en son Philips TV'nin ilgili dört HDR çeşidini de desteklediğine dikkat edilmelidir; HDR10, HLG, HDR10 + ve Dolby Vision. Bu nedenle, hangi HDR formatındaki hizmetler veya diskler hizmet verirse verilsin, TV uyumlu olacaktır.





HDMI 2.1'in yeni oyun özelliklerinden yararlanan yeni nesil oyun konsollarının lansmanına çok yaklaştığımız için, bir TV'nin oyun yetenekleri belki de şu anda olduğundan daha önemli olmamıştı. Bu yüzden Philips OLED805'in HDMI 2.1 bağlantı noktalarından yoksun olduğunu söylerken biraz hayal kırıklığına uğradık. HDMI 2.0 yonga setlerine uygulanabilen tek bir HDMI 2.1 özelliği, yani otomatik olarak oyun moduna geçebilen ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) vardır.

Bunun anlamı, TV'nin PlayStation 5 ve Xbox Series X'in yapabildiği 4K120 yerine yeni nesil konsol oyunlarıyla 4K60 (saniyede 60 kare hızında 4K çözünürlük) ile sınırlı olacağıdır. Yeni nesil konsolların gerçekten tutarlı bir şekilde 4K120 sunup sunmayacağına dair şüpheler var ancak seçenek var ve VRR (değişken yenileme hızı) ile birlikte 60 ila 120 fps / Hz aralığı da kullanılabilir.

120Hz BFI (Siyah Çerçeve Ekleme), bu yıl birkaç OLED TV ile tanıtıldı ancak Philips OLED805'te BFI için destek yok.

Yeni nesil konsol oyunlarından tam olarak yararlanmak için bir TV arıyorsanız, OLED805 bariz bir seçim değildir.





Bununla birlikte, sıradan oyunlar için hala harika bir TV. Ve HDMI 2.1 ile orta sınıf bir LCD TV ile karşılaştırıldığında, OLED805'in harika HDR görüntü kalitesini HDMI 2.1'in 4K120 desteğine göre önceliklendirmenizi tavsiye ederiz.

TV'nin oyun modunda, 4K HDR giriş gecikmesini rakiplerin TV'lerinden daha yavaş olan 33 ms'ye kadar ölçtük. Oyun modu dışında 73 ms ölçtük. Burada, muhtemelen Philips'in oyun modunun 500 nit tepe parlaklığı ile sınırlı olduğunu vurgulamakta fayda var, ancak Film moduna geçip tüm görüntü işleme sistemlerini devre dışı bırakarak yaklaşık aynı giriş gecikmesine (33 ms) ulaşabilirsiniz.

Örneğimizdeki OLED paneli tek tipti. Kenarları biraz daha parlaktı ve panelde koyu gri olan karanlık bir odada görülebiliyordu, ancak TV izlerken bir ipucu bile görmedik. Görünür renk bantları veya renklendirme sorunları da yoktu. Ve diğer OLED TV'ler gibi, görüş açıları mükemmeldir. Herhangi bir oturma pozisyonunda ekrandaki HDR'nin bile keyfini çıkarabilirsiniz.






Sonuç
55 ve 65 inç olarak sunulan Philips OLED805, geçen yılki 8 serisi OLED804'ün yerini alıyor. Ayrıca, farklı stand çözümlerine (yani döndürme) sahip OLED855 ve OLED865 tasarım varyantlarında da mevcuttur. Önceden yüklenmiş Android 9.0 ile birlikte gelir, ancak rapor edilecek pek yeni bir şey yoktur. Android, zengin bir uygulama yelpazesi, yerleşik Chromecast, Asistan ve daha fazlasını sunar, ancak kullanıcı arayüzü yine de sınırlarda zor olabilir. TV'yi çalıştıran MediaTek SoC, Nvidia Shield ile eşleşmiyor ve Android TV oyunları, birçok faktör nedeniyle zor bir alan olmaya devam ediyor.

OLED805, fiyat segmentinde ve hatta üstünde, OLED TV'lerden beklediğimiz gibi mükemmel görüntü kalitesi sunar. Mürekkep rengi siyahlar, doğru renkler, çok hızlı tepki süresi ve en az onun kadar önemli olan tüm resim parametreleri tutarlıdır, çeşitli güçlendirme veya dinamik sistemlere bağlı değildir. OLED805 ayrıca piyasadaki en iyi HDR görüntü kalitesinden bazılarını sunar. 800-900 nit'e kadar en yüksek parlaklığı ile, daha pahalı bir TV olan referans TV'miz Panasonic GZ2000'e bile yaklaşıyor.

OLED805'in mükemmel olmadığı bir alan oyun oynamaktır. HDMI 2.1 bağlantı noktaları, VRR ve diğer özelliklerden yoksundur, bu da PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi konsollarda bazı yeni nesil oyunlarla tam 4K120 oyun deneyimini sunamayacağı anlamına gelir. Giriş gecikmesi 33 ms'dir, bu da rakip markaların TV'lerinden daha yüksektir. Bununla birlikte, mevcut nesil konsollarda rahat oyun oynamak için hala mükemmel bir TV.

Yeni bir deri bağlantılı uzaktan kumanda ve tabii ki Philips'in imzası olan Ambilight (3 taraflı), yıllar içinde Hue entegrasyonu, önyargılı aydınlatma seçeneği ve daha fazlasını içerecek şekilde genişletildi. Dahili hoparlörler, bu kadar ince bir TV için şaşırtıcı derecede güçlüdür ve TV'ler için ortalamanın üzerindedir, ancak üst düzey Philips TV'lerdeki siyah-beyaz sistemlerle eşit değildir.

OLED805 belki de en iyi şekilde rafine edilmiş bir Philips TV olarak özetlenebilir. Aşil topuğu oyun oynamaktır, ancak OLED805 / OLED855 / OLED865'in sınıfındaki en iyi TV'lerden biri olduğunu kabul ederseniz. Bu TV, Çok Tavsiye Edilen Ödülümüzü hak ediyor.


Fiyat ve perakendeciler:

İngiltere perakendecisi


DE perakendecisi




Philips OLED805
GÖRÜNTÜ KALITESI

% 95
ÖZELLIKLERI

% 78
KULLANICI DENEYIMI

% 69

Toplam: % 84


Mükemmel SDR ve HDR
Mükemmel siyahlar
Ortalamadan daha iyi hoparlörler
Daha yüksek HDR tepe parlaklığı
Yeni uzaktan kumanda
Android güncellemeleri alır

HDMI 2.1 bağlantı noktası yok,
yalnızca 55 ve 65 "
Android hala zorlu sınırlarda
Award_logo_UK_2020.jpg

En yakın rakipler
YılModeli
2020 % 86958075
2020 % 81956767
2020 % 86967773
2019 % 85958170
2019 % 82976767
 
Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Tekrarlıyorum,TPV artık OLED ler den iddialı olmak istiyor!
LCD leri de Spor için yapıyor:kiskis

OLED de iyiler gerçekten,sanırım komple ağırlığı buraya vermişler!
 
Geri
Üst Alt