Philips 50 PUS8505 (Kısa Video)

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
49
albanez albanez üstadın kullanıcı yorumları
 
korkutsa Çevrimdışı

korkutsa 

Aktif Üye
6 Kas 2020
65
47
Philips 50” 50PUS8505/62 incelemesi
Televizyon seçim kriterleri görecedir. Dolayısıyla benim taleplerime uygun olan bu tv başkası için hayal kırıklığı olabilir. Değerlendirmem kişiseldir.

Önceki televizyonum 12 yıllık 50” Samsung plazma bir televizyondu. Açıkçası ilk LED tv deneyimim oluyor. Maalesef gerek satın almadan önce okuduklarım gerek aldıktan sonra gördüklerim beklentimi yüksek tutmamayı öğretti. Plazma teknolojisi karşılaştırmak haksızlık olacak ama elimde olan televizyonlar arasındaki farkı görmeyi istiyorum.

İncelemenin ilk kısmından televizyonun genel özelliklerinden, içerdği hayranlık duyduğum yeni teknolojilerden bahsedeceğim. Vaktim olursa ikinci kısımda plazma ile karşılaştırma yapmayı planlıyorum.

Genel Özellikler:

Model Kodlaması:
Önce isimlendirmeden bahsetmek isterim. Öndeki ilk sayı tv nin inç olarak büyüklüğünü gösteriyor. PUS; Ambilight destekli led tv olduğunu gösteriyor. 8; 85.nesil yani android işletim sistemli serisinin adı. 05; üretim yılını gösteriyor. (2020 için kullanılan sayı) /62 ise Türkiye’de satılan model olduğunu gösteriyor. Avrupa sürümünün kodu /12. İnternette aralarında küçük de olsa farklılıklar olduğuna rastladım.

Panel: Mühendislik anlamında bakıldığında iyi bir ürün ortaya konmuş.Yalnız bu ürün tam olarak 50” değil 49.5” büyüklüğe sahip MVA bir panel kullanılmış. Bu panel tipi hem akıcı hem yan açılardan fazla bozulmadan görüntü verebiliyor. Aynı seride 43”, 58”, 65” boyutlarında ürünler mevcut. 43” ve 65” IPS panel kullanılmış. 50 ve 58” olanlarda ise MVA panel kullanılıyor.

Ayrıca tv’de bence önemli özelliklerden birisi Direct Led aydınlatması kullanılması. Böylece görüntü ardında daha dengeli ve homojen dağılmış ayrıca daha parlak nit değerlerini yakalayabilir hale gelmiş.


FWMg4H2yDtN7lL7DjuGIToeogGNhfTjoh_ZBrPQaFmcrO0GzIfukt-ptlT5SRMq7uP1twnMbPh0zqsGKu36NMdNcDMMBrkEMlsHdGx8RBgNvSz6CC3E82WCGyqUMVxUso8A6ETwu

P84QcO7QmuTlttfgY8zzFX8odCV54V393FDDAJXkOiOdNlDRMjQS2XfjlaADW40U5znpMYhdQgAC6XnbsxaK77gvFraldwpnU7B1BFkuhRDSU1GI3szoats2IMmpaBiUJ7bxA_WZ

RkP_7hfS1Lz9c8PDf-7KxtE8DXA9qJU7jQ3upzq3YsD-lD-3lH3M9PtcmWzTVaYWVzqP-WGNXbsmMabnc9jBhpFNjpSwvPtk_gHIvXc9_t_QMbny4oJ0sTmTmO6c22A9P7p1w3Ha

1umhj61qBFA_hBCyw5tp_gjzOx4TD32jEsQdF6xG7Yd12XNwRAjQnVkLa71-sxyeVEIk6nhkL53gu-skLsLbSh-BU_e8t4fvWxY67g3-p5AT4Fj2BuU_Z7DI9vLT-641vXT0KwWt


Ambilight: Özellikle seçim yaparken beni etkileyen en önemli özelliği Ambilight teknolojisi. TV’nin arkasında bulunan renkli ledlerle görüntünün devamı şeklinde duvarı renklendirmesidir. Yalnızca Philips’te olan bu patent diğer firmalara açılmıyor. Bu özellik televizyona bambaşka bir boyut katıyor. Gerçekten almamdaki en büyük etkenlerden birisiydi.Ambilight ın verimli çalışması için tv’nin arkasında düz ve tercihen beyaz duvar,stand olması gerek.Beyaz olmasa da olabilir fakat bu sefer menüden duvar rengini ayarlamnız gerekiyor. Böylece doğru renkleri üretebilecektir. Bu ve birçok modelde 3 taraflı ambians ışığı kullanılıyor. Üst ve yanlarda. TV’yi konumlandırırken kenarlardan ve üstten 15cm boşluğun bulunması öneriliyor. İzlediğiniz videoya genişleme katıyor sanki televizyon daha büyükmüş izlenimi veriyor. Aksiyon filmleri, oyunlar, belgeseller için muazam bir efekt. Hatta bir sonraki aşamada Philips Hue Bridge ile Philips Hue ev aydınlatma ürünlerini de tv’nizle senkron çalıştırabiliyorsunuz.
ywD9wCyoVdEteQfFtfr_XDGYmE4fydGlWgDbB1FJTUt_vHvrbISjPmDIvk1gjTJB_nXZXvGrYi2OUiseHJtkqNrRY66Dh_4Fa4bSAcgmWy9BTKLH4wK3-zi5JDWlu2uiiNncdSyu


Çözünürlük: Artık sıradan olan 4k UltraHD yi destekliyor. Ben FullHD çözünürlükten gelen birisi olarak bu yeni özelliğe bayıldım. Panelimiz bu konuda oldukça başarılı. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflardan bir animasyon izliyormuşsunuz kalitesinde video izliyorsunuz. Detaylar çok iyi. Tabii burada içerik çok önemli. Netflix’te üst paket, Amazon Prime Video ve Yotube’da birçok 4k içerik mevcut. Ama HD uydu alıcınızdan gelen fullHD bile olmayan bitrate’i düşük tv yayınlarını izliyorsanız fark hissetmeyeceksiniz. Hatta panel 4k olduğu için gelen yayın upscale edilerek gösterilir. Bu konuda yeterince başarılı bulmadığımı belirteyim. Belki yayınların band genişliğinin düşük olmasından kaynaklı bir durumda olabilir. Zira Netflix’in orta seviye paketinde FullHD çözünürlüğünde yayın geliyor ve upscale ediliyor. Fakat gayet başarılı ve izlenebilir. Yine de alacağınız tüm tv’ler artık 4k panel ile gelecektir.

HDR teknolojiler: Neredeyse adı geçen her teknoloji bu tv’de mevcut. HDR, HDR10+, HLG, Dolby Vision ve Dolby Atmos. Bu teknolojiler kağıt üstünde harika görünüyor. Olması ve desteklenmesi güzel fakat aman aman izleme zevkinizde bir etki göstermiyor. 4K’ya geçince duyduğum heyecanı HDR teknolojilerinde duymadım. Youtube ve Netflix’te bu teknolojiler destekleniyor. Amazon Prime Video birkaç hafta öncesine kadar HDR sinyali veriyordu. Sanrıım anlaşmasıyla ilgili problemler sonrası artık HDR sinyali alamıyoruz ve son güncelleme sonrası film künyelerinde HDR yazısı görünmüyor. Netflix’te HDR özelliğinin devreye girmesi için full paket abenliğiniz olmalı.
Dolby Atmos ise 2li hoparlör sistemi ile surround çevresel ses etkisindeki son teknoloji. Televizyonun hoparlörleri sıradan olduğu için ben kullanmayıp optik kablo ile soundbar 2.1 ses sistemine bağlıyorum. En basit soundbar (woofer’lı olan) bile woofer içermeyen tv hoparlörlerinden iyidir. Fakat şu ayrıntıyı atlamayalım. Mevcut elimdeki soundbar’lar Dolby Digital ve DTS desteklemesine rağmen Atmos’u desteklemiyordu. Dolayısıyla optik kablo ile gelen atmos dijital verisini çözümleyemez. Yani bu tv’yi soundbar ile kullanacak ve atmos efektini istiyorsanız, tv yerine Atmos çözen bir soundbar olması gerek. Tv hoparlöleri ile yetinecek kaliteye razıysanız zaten Atmos’la çok ilgilenmezsiniz. Ya da tersiyle ifade edecek olursak, Atmos’la ilgileniyorsanız evinizde mutlaka ayrı bir ses sistemi vardır.

Android: Android 9 ile geliyor. Yazılanların aksine ben menü tasarımını beğendim. Android olmasının en büyük avantajı üçüncü parti uygulamalara açık ve geliştirilebiliyor. Hatta TV için geliştirilmemiş uygulamaları bile çeşitli yöntemlerle yükleyebilirsiniz. Bazıları çalışabiliyor. Android olunca Google Asistan ve Alexa desteği geliyor. Asistan beklentilerimi tam karşılamadı. Telefonda daha yetenekli. Tv’de özellikle tv fonksiyonlarını da yönetebilmesini beklerdim. Maalesef oldukça kısıtlı. Yapabildiklerini sayarsak; hava durumu bildirebiliyor, hesap makinesi gibi hesaplayabiliyor, ingilizce çeviri yapabiliyor, youtube’da arama yapabiliyor, tv’de yüklü bir uygulamayı açabiliyor.
Burada önemli bir ayrıntı vereyim. Tv’yi ingilizce kurarsanız Asistanın yetenekleri artıyor. Hatta kurulum menülerinde fazladan bazı onaylar alıyor bizden. İngilizce kurduğumda daha fazlası olmasına rağmen benim tespit edebildiklerim; Google home’a bağlı tüm cihazları yönetebilmeye başlıyor. (ingilizce komutları vermeniz gerekiyor) Bundan başka randevularınızı hatırlatıp, ilgilendiğiniz bir konuda haberleri aktarabiliyor. Bu arada halen türkçede desteklenen komutlarınızı algılayabiliyor. Oldukça akıcı menüler var. Kullanırken bir olumsuzluk yaşamadım, telefon gibi akıcı ve rahattı.

Kumanda: Kaliteli bir işçilik ve fırçalanmış alüminyum kullanılmış. Genel tasarımını beğenmedim. Gereksiz uzun geldi bence. Ayrıca en çok kullanılan tuşlar arasında fiziksel ayırıcı kullanılmamış. Bakmadan kullanmaya çalıştığımda hatalı tuşa bastığım oluyor. Halbuki en çok kullanılan video tuşları fiziksel ayrılmalıydı. Renk tuşları, uydu kanal tuşları ve sayılar at onları hepsini en alta. Üst tarafta fala gereksiz tuş eklenmiş. Örneğin, ülkemizde daha yayın hayatına başlamamış Rakuten Tv’ye gerek yoktu. Ayrıca kelebek simgeli tuş Philips kolesiyonlarına bağlanıyor tamamen gereksiz bir çalışma olmuş. Tv tuşunun neye yaradığını ise hiç anlayamadım. Kumandanız aynı zamanda mikrofon görevini görüyor. Böylece asistanı kullanabiliyor ya da arama yaparken söylediklerinizi yazdırabiliyorsunuz.
r4gMizZINEzej8hw72rvrvBNRDQW5OKqrOyDhTc-eKoE1hS_68VSeUNiBSDj9fiizu8PBC4XK2S4lzvDd4DgWlX56XvGHx7sqvC_TVGQSSpfb8E50w65ssyki2-aJ1C5fQpc0GW4

SNSu_UTtmep7krCb3xIQ4myPU2cCJFjOaw-ongmGmdEe2u3JTqEGYt6jRhYeDSAcfGCknFBQIljHLSsLmlaVOwGabKGubOOLLgfakI3fx-uPcItP9FMTkcdPQ-qIEpPyA-BzDO4p


Bağlantılar:
Wi-fi, ethernet (100Mbit), 4 adet HDMI 2.0 (ARC destekli), 2 USB (biri 3.0) . Bağlantı açısından güzel bir cihaz. Wi-fi konusunda uyarayım yabancı sitelerden de araştırdım. Dokümanlarında Dual band ve MIMO desteği olduğundan bahsediyor. Fakat 5GHz desteklemiyor. Dokümanlara göre destekleyeceğini anlıyorsunuz fakat kimse bağlanamadı. 2.4GHz ağdan bağlantı kuracak. Üstteki fotoda siteden bir alıntı yaptım.
BaNKA7yVss-uIHwSTLNTDdxaN8gepBW3iSmR3RzPGQ9q9COWmL9BEhy724ve7lj5AVT6tn2FaRRifCbcehV6JisEtYSlwrGElNeR--AV8RzN3F48_119fPCdqa0l7KHiTMPKaN7i



Bunun yanında ağınızda medya yayını destekleyen NAS cihazı, modeme bağlı usb disk varsa onlarıda tarayıp videoları oynatabiliyor. Bluetooth bağlantı desteğiyle herhangi bir marka bluetooth hoparlör, kulaklık cihazınıza bağlanabiliyor.

Ram ve dahili bellek ile dokümantasyonda yine bir sıkıntı var. Sitede 16GB olduğu yazıyor. Hatta biraz derinlemesine araştırınca 3GB ram olduğu da yazıyordu.
ziXqkMKe7dQBXFHLq_BHwVqbDk7Mw1qE046Mnoq2z7ISuJxFMbc2fU60wUYlbyejM9s4fOsZJd_1o-w9NYNnldz2npgNopf4djZhrDwBaSFaDXM-FiT6aCTdRJfu4MWSRlYeaMh8

Fakat sanırım bu Avrupa için üretilen modellerde böyle. 3/16 GB . Türkiye’de satılan model 2/8GB. Hatta dahili hafızamım 3 GB’ında android ve uygulamalar var. 5GB dahili bellek kullanımınıza kalacak. Benim için problem olmadı. Uygulamlarıma yetti. Fakat birçok oyun gördüm markette. Onları yüklerseniz sıkıntı yaşanabilir.
 
Son düzenleme:
M Çevrimdışı

muratbng

Yeni Üye
12 Ara 2020
12
46
Almayin ben aldim 2 sorun yasiyorum ve cozum yok sanki hdmi gecmiyor cihazlar acik oldugu halde sinyal yok dedigi bile oluyor. Teşhirde acan flimleri evdeki tv destelemiyor. Servis geldi yazim atti sorun çozülmedi. Fabrikada hala goruşuluyormuş 1 ay oldu bende dedim siz görüse durun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Almayin ben aldim 2 sorun yasiyorum ve cozum yok sanki hdmi gecmiyor cihazlar acik oldugu halde sinyal yok dedigi bile oluyor. Teşhirde acan flimleri evdeki tv destelemiyor. Servis geldi yazim atti sorun çozülmedi. Fabrikada hala goruşuluyormuş 1 ay old
 
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,289
64
Almayin ben aldim 2 sorun yasiyorum ve cozum yok sanki hdmi gecmiyor cihazlar acik oldugu halde sinyal yok dedigi bile oluyor. Teşhirde acan flimleri evdeki tv destelemiyor. Servis geldi yazim atti sorun çozülmedi. Fabrikada hala goruşuluyormuş 1 ay oldu bende dedim siz görüse durun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Almayin ben aldim 2 sorun yasiyorum ve cozum yok sanki hdmi gecmiyor cihazlar acik oldugu halde sinyal yok dedigi bile oluyor. Teşhirde acan flimleri evdeki tv destelemiyor. Servis geldi yazim atti sorun çozülmedi. Fabrikada hala goruşuluyormuş 1 ay old
Belki senin tvde sıkıntı vardır diyeceğim ama ...
 
M Çevrimdışı

muratbng

Yeni Üye
12 Ara 2020
12
46
Yeni hdmi kabloyla denendi. Sorun devam etti. Baska player onermeyin teshirdeki ayni tv gosteriyor ayni flimleri evdeki desteklemiyor diyor ayrica kodi de acamiyor ayni flimleri. Yeni yazilimda atti servis ama duzelmedi.
Birde servis forumu istiyoruz vermiyorlar kayitdişi geldik diyor. Musteri hizmetleride dalga gecer gibi canlari isterse veririlermiş. Bide git nereye sikayet edersen et diyor. Ne bicim bi markaya denk geldik.
 
E Çevrimdışı

engnakpnar

Yeni Üye
8 Nis 2021
1
61
Philips 50” 50PUS8505/62 incelemesi


Bağlantılar:

Wi-fi, ethernet (100Mbit), 4 adet HDMI 2.0 (ARC destekli), 2 USB (biri 3.0) . Bağlantı açısından güzel bir cihaz. Wi-fi konusunda uyarayım yabancı sitelerden de araştırdım. Dokümanlarında Dual band ve MIMO desteği olduğundan bahsediyor. Fakat 5GHz desteklemiyor. Dokümanlara göre destekleyeceğini anlıyorsunuz fakat kimse bağlanamadı. 2.4GHz ağdan bağlantı kuracak. Üstteki fotoda siteden bir alıntı yaptım.
BaNKA7yVss-uIHwSTLNTDdxaN8gepBW3iSmR3RzPGQ9q9COWmL9BEhy724ve7lj5AVT6tn2FaRRifCbcehV6JisEtYSlwrGElNeR--AV8RzN3F48_119fPCdqa0l7KHiTMPKaN7i
Dün 50PUS8505 aldım kurulumu yaptım 5ghz wifi bağlantısı nı sorunsuz yaptım bir sıkıntı yok...bilginize Görüntü ayarlarında bazı ince ayarlar yaptım uydudan gelen görüntüler gayet güzel oldu bu akşam birazdaha kurcalıyacam..

 
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,611
Philips 50” 50PUS8505/62 incelemesi
Televizyon seçim kriterleri görecedir. Dolayısıyla benim taleplerime uygun olan bu tv başkası için hayal kırıklığı olabilir. Değerlendirmem kişiseldir.

Önceki televizyonum 12 yıllık 50” Samsung plazma bir televizyondu. Açıkçası ilk LED tv deneyimim oluyor. Maalesef gerek satın almadan önce okuduklarım gerek aldıktan sonra gördüklerim beklentimi yüksek tutmamayı öğretti. Plazma teknolojisi karşılaştırmak haksızlık olacak ama elimde olan televizyonlar arasındaki farkı görmeyi istiyorum.

İncelemenin ilk kısmından televizyonun genel özelliklerinden, içerdği hayranlık duyduğum yeni teknolojilerden bahsedeceğim. Vaktim olursa ikinci kısımda plazma ile karşılaştırma yapmayı planlıyorum.

Genel Özellikler:

Model Kodlaması:
Önce isimlendirmeden bahsetmek isterim. Öndeki ilk sayı tv nin inç olarak büyüklüğünü gösteriyor. PUS; Ambilight destekli led tv olduğunu gösteriyor. 8; 85.nesil yani android işletim sistemli serisinin adı. 05; üretim yılını gösteriyor. (2020 için kullanılan sayı) /62 ise Türkiye’de satılan model olduğunu gösteriyor. Avrupa sürümünün kodu /12. İnternette aralarında küçük de olsa farklılıklar olduğuna rastladım.

Panel: Mühendislik anlamında bakıldığında iyi bir ürün ortaya konmuş.Yalnız bu ürün tam olarak 50” değil 49.5” büyüklüğe sahip MVA bir panel kullanılmış. Bu panel tipi hem akıcı hem yan açılardan fazla bozulmadan görüntü verebiliyor. Aynı seride 43”, 58”, 65” boyutlarında ürünler mevcut. 43” ve 65” IPS panel kullanılmış. 50 ve 58” olanlarda ise MVA panel kullanılıyor.

Ayrıca tv’de bence önemli özelliklerden birisi Direct Led aydınlatması kullanılması. Böylece görüntü ardında daha dengeli ve homojen dağılmış ayrıca daha parlak nit değerlerini yakalayabilir hale gelmiş.


FWMg4H2yDtN7lL7DjuGIToeogGNhfTjoh_ZBrPQaFmcrO0GzIfukt-ptlT5SRMq7uP1twnMbPh0zqsGKu36NMdNcDMMBrkEMlsHdGx8RBgNvSz6CC3E82WCGyqUMVxUso8A6ETwu

P84QcO7QmuTlttfgY8zzFX8odCV54V393FDDAJXkOiOdNlDRMjQS2XfjlaADW40U5znpMYhdQgAC6XnbsxaK77gvFraldwpnU7B1BFkuhRDSU1GI3szoats2IMmpaBiUJ7bxA_WZ

RkP_7hfS1Lz9c8PDf-7KxtE8DXA9qJU7jQ3upzq3YsD-lD-3lH3M9PtcmWzTVaYWVzqP-WGNXbsmMabnc9jBhpFNjpSwvPtk_gHIvXc9_t_QMbny4oJ0sTmTmO6c22A9P7p1w3Ha

1umhj61qBFA_hBCyw5tp_gjzOx4TD32jEsQdF6xG7Yd12XNwRAjQnVkLa71-sxyeVEIk6nhkL53gu-skLsLbSh-BU_e8t4fvWxY67g3-p5AT4Fj2BuU_Z7DI9vLT-641vXT0KwWt


Ambilight: Özellikle seçim yaparken beni etkileyen en önemli özelliği Ambilight teknolojisi. TV’nin arkasında bulunan renkli ledlerle görüntünün devamı şeklinde duvarı renklendirmesidir. Yalnızca Philips’te olan bu patent diğer firmalara açılmıyor. Bu özellik televizyona bambaşka bir boyut katıyor. Gerçekten almamdaki en büyük etkenlerden birisiydi.Ambilight ın verimli çalışması için tv’nin arkasında düz ve tercihen beyaz duvar,stand olması gerek.Beyaz olmasa da olabilir fakat bu sefer menüden duvar rengini ayarlamnız gerekiyor. Böylece doğru renkleri üretebilecektir. Bu ve birçok modelde 3 taraflı ambians ışığı kullanılıyor. Üst ve yanlarda. TV’yi konumlandırırken kenarlardan ve üstten 15cm boşluğun bulunması öneriliyor. İzlediğiniz videoya genişleme katıyor sanki televizyon daha büyükmüş izlenimi veriyor. Aksiyon filmleri, oyunlar, belgeseller için muazam bir efekt. Hatta bir sonraki aşamada Philips Hue Bridge ile Philips Hue ev aydınlatma ürünlerini de tv’nizle senkron çalıştırabiliyorsunuz.
ywD9wCyoVdEteQfFtfr_XDGYmE4fydGlWgDbB1FJTUt_vHvrbISjPmDIvk1gjTJB_nXZXvGrYi2OUiseHJtkqNrRY66Dh_4Fa4bSAcgmWy9BTKLH4wK3-zi5JDWlu2uiiNncdSyu


Çözünürlük: Artık sıradan olan 4k UltraHD yi destekliyor. Ben FullHD çözünürlükten gelen birisi olarak bu yeni özelliğe bayıldım. Panelimiz bu konuda oldukça başarılı. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflardan bir animasyon izliyormuşsunuz kalitesinde video izliyorsunuz. Detaylar çok iyi. Tabii burada içerik çok önemli. Netflix’te üst paket, Amazon Prime Video ve Yotube’da birçok 4k içerik mevcut. Ama HD uydu alıcınızdan gelen fullHD bile olmayan bitrate’i düşük tv yayınlarını izliyorsanız fark hissetmeyeceksiniz. Hatta panel 4k olduğu için gelen yayın upscale edilerek gösterilir. Bu konuda yeterince başarılı bulmadığımı belirteyim. Belki yayınların band genişliğinin düşük olmasından kaynaklı bir durumda olabilir. Zira Netflix’in orta seviye paketinde FullHD çözünürlüğünde yayın geliyor ve upscale ediliyor. Fakat gayet başarılı ve izlenebilir. Yine de alacağınız tüm tv’ler artık 4k panel ile gelecektir.

HDR teknolojiler: Neredeyse adı geçen her teknoloji bu tv’de mevcut. HDR, HDR10+, HLG, Dolby Vision ve Dolby Atmos. Bu teknolojiler kağıt üstünde harika görünüyor. Olması ve desteklenmesi güzel fakat aman aman izleme zevkinizde bir etki göstermiyor. 4K’ya geçince duyduğum heyecanı HDR teknolojilerinde duymadım. Youtube ve Netflix’te bu teknolojiler destekleniyor. Amazon Prime Video birkaç hafta öncesine kadar HDR sinyali veriyordu. Sanrıım anlaşmasıyla ilgili problemler sonrası artık HDR sinyali alamıyoruz ve son güncelleme sonrası film künyelerinde HDR yazısı görünmüyor. Netflix’te HDR özelliğinin devreye girmesi için full paket abenliğiniz olmalı.
Dolby Atmos ise 2li hoparlör sistemi ile surround çevresel ses etkisindeki son teknoloji. Televizyonun hoparlörleri sıradan olduğu için ben kullanmayıp optik kablo ile soundbar 2.1 ses sistemine bağlıyorum. En basit soundbar (woofer’lı olan) bile woofer içermeyen tv hoparlörlerinden iyidir. Fakat şu ayrıntıyı atlamayalım. Mevcut elimdeki soundbar’lar Dolby Digital ve DTS desteklemesine rağmen Atmos’u desteklemiyordu. Dolayısıyla optik kablo ile gelen atmos dijital verisini çözümleyemez. Yani bu tv’yi soundbar ile kullanacak ve atmos efektini istiyorsanız, tv yerine Atmos çözen bir soundbar olması gerek. Tv hoparlöleri ile yetinecek kaliteye razıysanız zaten Atmos’la çok ilgilenmezsiniz. Ya da tersiyle ifade edecek olursak, Atmos’la ilgileniyorsanız evinizde mutlaka ayrı bir ses sistemi vardır.

Android: Android 9 ile geliyor. Yazılanların aksine ben menü tasarımını beğendim. Android olmasının en büyük avantajı üçüncü parti uygulamalara açık ve geliştirilebiliyor. Hatta TV için geliştirilmemiş uygulamaları bile çeşitli yöntemlerle yükleyebilirsiniz. Bazıları çalışabiliyor. Android olunca Google Asistan ve Alexa desteği geliyor. Asistan beklentilerimi tam karşılamadı. Telefonda daha yetenekli. Tv’de özellikle tv fonksiyonlarını da yönetebilmesini beklerdim. Maalesef oldukça kısıtlı. Yapabildiklerini sayarsak; hava durumu bildirebiliyor, hesap makinesi gibi hesaplayabiliyor, ingilizce çeviri yapabiliyor, youtube’da arama yapabiliyor, tv’de yüklü bir uygulamayı açabiliyor.
Burada önemli bir ayrıntı vereyim. Tv’yi ingilizce kurarsanız Asistanın yetenekleri artıyor. Hatta kurulum menülerinde fazladan bazı onaylar alıyor bizden. İngilizce kurduğumda daha fazlası olmasına rağmen benim tespit edebildiklerim; Google home’a bağlı tüm cihazları yönetebilmeye başlıyor. (ingilizce komutları vermeniz gerekiyor) Bundan başka randevularınızı hatırlatıp, ilgilendiğiniz bir konuda haberleri aktarabiliyor. Bu arada halen türkçede desteklenen komutlarınızı algılayabiliyor. Oldukça akıcı menüler var. Kullanırken bir olumsuzluk yaşamadım, telefon gibi akıcı ve rahattı.

Kumanda: Kaliteli bir işçilik ve fırçalanmış alüminyum kullanılmış. Genel tasarımını beğenmedim. Gereksiz uzun geldi bence. Ayrıca en çok kullanılan tuşlar arasında fiziksel ayırıcı kullanılmamış. Bakmadan kullanmaya çalıştığımda hatalı tuşa bastığım oluyor. Halbuki en çok kullanılan video tuşları fiziksel ayrılmalıydı. Renk tuşları, uydu kanal tuşları ve sayılar at onları hepsini en alta. Üst tarafta fala gereksiz tuş eklenmiş. Örneğin, ülkemizde daha yayın hayatına başlamamış Rakuten Tv’ye gerek yoktu. Ayrıca kelebek simgeli tuş Philips kolesiyonlarına bağlanıyor tamamen gereksiz bir çalışma olmuş. Tv tuşunun neye yaradığını ise hiç anlayamadım. Kumandanız aynı zamanda mikrofon görevini görüyor. Böylece asistanı kullanabiliyor ya da arama yaparken söylediklerinizi yazdırabiliyorsunuz.
r4gMizZINEzej8hw72rvrvBNRDQW5OKqrOyDhTc-eKoE1hS_68VSeUNiBSDj9fiizu8PBC4XK2S4lzvDd4DgWlX56XvGHx7sqvC_TVGQSSpfb8E50w65ssyki2-aJ1C5fQpc0GW4

SNSu_UTtmep7krCb3xIQ4myPU2cCJFjOaw-ongmGmdEe2u3JTqEGYt6jRhYeDSAcfGCknFBQIljHLSsLmlaVOwGabKGubOOLLgfakI3fx-uPcItP9FMTkcdPQ-qIEpPyA-BzDO4p


Bağlantılar:
Wi-fi, ethernet (100Mbit), 4 adet HDMI 2.0 (ARC destekli), 2 USB (biri 3.0) . Bağlantı açısından güzel bir cihaz. Wi-fi konusunda uyarayım yabancı sitelerden de araştırdım. Dokümanlarında Dual band ve MIMO desteği olduğundan bahsediyor. Fakat 5GHz desteklemiyor. Dokümanlara göre destekleyeceğini anlıyorsunuz fakat kimse bağlanamadı. 2.4GHz ağdan bağlantı kuracak. Üstteki fotoda siteden bir alıntı yaptım.
BaNKA7yVss-uIHwSTLNTDdxaN8gepBW3iSmR3RzPGQ9q9COWmL9BEhy724ve7lj5AVT6tn2FaRRifCbcehV6JisEtYSlwrGElNeR--AV8RzN3F48_119fPCdqa0l7KHiTMPKaN7i



Bunun yanında ağınızda medya yayını destekleyen NAS cihazı, modeme bağlı usb disk varsa onlarıda tarayıp videoları oynatabiliyor. Bluetooth bağlantı desteğiyle herhangi bir marka bluetooth hoparlör, kulaklık cihazınıza bağlanabiliyor.

Ram ve dahili bellek ile dokümantasyonda yine bir sıkıntı var. Sitede 16GB olduğu yazıyor. Hatta biraz derinlemesine araştırınca 3GB ram olduğu da yazıyordu.
ziXqkMKe7dQBXFHLq_BHwVqbDk7Mw1qE046Mnoq2z7ISuJxFMbc2fU60wUYlbyejM9s4fOsZJd_1o-w9NYNnldz2npgNopf4djZhrDwBaSFaDXM-FiT6aCTdRJfu4MWSRlYeaMh8

Fakat sanırım bu Avrupa için üretilen modellerde böyle. 3/16 GB . Türkiye’de satılan model 2/8GB. Hatta dahili hafızamım 3 GB’ında android ve uygulamalar var. 5GB dahili bellek kullanımınıza kalacak. Benim için problem olmadı. Uygulamlarıma yetti. Fakat birçok oyun gördüm markette. Onları yüklerseniz sıkıntı yaşanabilir.
Bunu keşke yeni bir konu açıp paylaşsaydınız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri