Dijital Multimetre ile öncelikle Tcon çıkış voltajlarını almanız gerekir.
Kaç ekran tv ve tam model nedir mesajlara baktım göremedim umarım ben gözden kaçırmamışımdır.
Ekran tipine göre çıkış voltajları değişken olur ancak 3 ayrı voltajın cofbaordları beslemesi gerekir. Öncelikle voltaj kontrolleri yapılmalı.
Adres satır kodları data verileridir bunların ölçümünü sizin yapabilmeniz mümkün olmaz o nedenle o kısıma hiç girmiyorum.
Eğer 3 voltajın birisi eksik ise en azından bu noktada %100 Tcon arızası teşhisi koyulabilir.
27.8
16.6
8.9
16.9
7.53
6.32
Buna benzer voltajlar görmelisiniz. 2 ayrı ekran tipi voltajlarını yazdım ama siz kabaca olması gerekeni anlamışsınızdır
Dijital Multimetre ile öncelikle Tcon çıkış voltajlarını almanız gerekir.
Kaç ekran tv ve tam model nedir mesajlara baktım göremedim umarım ben gözden kaçırmamışımdır.
Ekran tipine göre çıkış voltajları değişken olur ancak 3 ayrı voltajın cofbaordları beslemesi gerekir. Öncelikle voltaj kontrolleri yapılmalı.
Adres satır kodları data verileridir bunların ölçümünü sizin yapabilmeniz mümkün olmaz o nedenle o kısıma hiç girmiyorum.
Eğer 3 voltajın birisi eksik ise en azından bu noktada %100 Tcon arızası teşhisi koyulabilir.
27.8
16.6
8.9
16.9
7.53
6.32
Buna benzer voltajlar görmelisiniz. 2 ayrı ekran tipi voltajlarını yazdım ama siz kabaca olması gerekeni anlamışsınızdır zaten.
benım tv de aynı arıza fakat ekran komple pembe oluyor logo gıttıkten sonra arıza nerdençıktı acaba