Philips 49PUS7909/12 goruntu gitti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X Çevrimdışı

x_falcon_x

Yeni Üye
16 Eki 2019
19
44
Selamlar ustadlarim. TV yi izlerken renkler bir kaydi golgelendi , durup duruken..
tv yi fisi cekip taktim bu sekilde pembe ekran oldu acilmiyor.
Sorun ne olabilir acaba ?

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
kesin birşey söylemek için panel test cihazıyla paneli kontrol etmek lazım.elinizden geliyorsa anakart ile panel arasındaki lvds kabloyu kontrol edin.

X Çevrimdışı

x_falcon_x

Yeni Üye
16 Eki 2019
19
44
kesin birşey söylemek için panel test cihazıyla paneli kontrol etmek lazım.elinizden geliyorsa anakart ile panel arasındaki lvds kabloyu kontrol edin.
olur tabi , acip bakarim . bu ekran oncesi philips logosu sorunsuz sekilde gorunuyor.
o yuzden donanimsal kablo vs degil de android yazilim sorunu olabilir mi diye dusunmustum.

X Çevrimdışı

x_falcon_x

Yeni Üye
16 Eki 2019
19
44

Baktim simdi tv nin icini acip soketleri kablolari kontrol ettim duzgun takili gorunuyor.
ben bu tv yi ikinci el almistim , satan arkadas tamir ettirmis saklamis benden acinca gordum.

Bu arada uydu alicisi hdmi dan bagli. goruntu yok ama ses geliyor. kumanda ac kapa ses +- yapiyor.
Fonksiyonlar calisiyor gibi ama ekran yok.

Son düzenleme:
X Çevrimdışı

x_falcon_x

Yeni Üye
16 Eki 2019
19
44
tv yi daha fazla test ettim ekransiz olarak fonksiyonlarini. ip no aliyor dlna server calisiyor.
android fonksiyonlari tam olarak calisiyor gorundugu kadariyla. yazilim cokmemis.
acaba anakartin grafik cipi mi yoksa flex veya t-con mu bu goruntuye sebep olabilir.
bir de en bastaki philips logosunun sorunsuz gorunmesi , flex veya board arizasi olsa normal midir?

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
tv yi daha fazla test ettim ekransiz olarak fonksiyonlarini. ip no aliyor dlna server calisiyor.
android fonksiyonlari tam olarak calisiyor gorundugu kadariyla. yazilim cokmemis.
acaba anakartin grafik cipi mi yoksa flex veya t-con mu bu goruntuye sebep olabilir.
bir de en bastaki philips logosunun sorunsuz gorunmesi , flex veya board arizasi olsa normal midir?
cihazda scart girişi varmı ? varsa yanına başka bir tv koyun scart to scart kablo ile diğer tv ye görüntü aktarımını deneyin diğer tv scart seçili olucak

X Çevrimdışı

x_falcon_x

Yeni Üye
16 Eki 2019
19
44
cihazda scart girişi varmı ? varsa yanına başka bir tv koyun scart to scart kablo ile diğer tv ye görüntü aktarımını deneyin diğer tv scart seçili olucak
scart var evet , denedim goruntu yok. ama ses de yok. scart dan cikis vermiyor sanki.
hdmi acikken, scart dan bu kaynagi cikis alabiliyor muyuz tv de daha once denememistim.
ama olmadi. tv den ses geliyorken scart dan ses de alamadim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ne gibi ölçüm ? tarif ederseniz tabi bakayım
Dijital Multimetre ile öncelikle Tcon çıkış voltajlarını almanız gerekir.
Kaç ekran tv ve tam model nedir mesajlara baktım göremedim umarım ben gözden kaçırmamışımdır.
Ekran tipine göre çıkış voltajları değişken olur ancak 3 ayrı voltajın cofbaordları beslemesi gerekir. Öncelikle voltaj kontrolleri yapılmalı.
Adres satır kodları data verileridir bunların ölçümünü sizin yapabilmeniz mümkün olmaz o nedenle o kısıma hiç girmiyorum.

Eğer 3 voltajın birisi eksik ise en azından bu noktada %100 Tcon arızası teşhisi koyulabilir.

27.8
16.6
8.9

16.9
7.53
6.32

Buna benzer voltajlar görmelisiniz. 2 ayrı ekran tipi voltajlarını yazdım ama siz kabaca olması gerekeni anlamışsınızdır zaten.

A Çevrimdışı

alitoprak

Yeni Üye
5 Şub 2021
14
43
Kaç ekran tv ve tam model nedir mesajlara baktım göremedim umarım ben gözden kaçırmamışımdır.
Ekran tipine göre çıkış voltajları değişken olur ancak 3 ayrı voltajın cofbaordları beslemesi gerekir. Öncelikle voltaj kontrolleri yapılmalı.
Adres satır kodları data verileridir bunların ölçümünü sizin yapabilmeniz mümkün olmaz o nedenle o kısıma hiç girmiyorum.

Eğer 3 voltajın birisi eksik ise en azından bu noktada %100 Tcon arızası teşhisi koyulabilir.

27.8
16.6
8.9

16.9
7.53
6.32

Buna benzer voltajlar görmelisiniz. 2 ayrı ekran tipi voltajlarını yazdım ama siz kabaca olması gerekeni anlamışsınızdır

27.8
16.6
8.9

16.9
7.53
6.32

Buna benzer voltajlar görmelisiniz. 2 ayrı ekran tipi voltajlarını yazdım ama siz kabaca olması gerekeni anlamışsınızdır zaten.
benım tv de aynı arıza fakat ekran komple pembe oluyor logo gıttıkten sonra arıza nerdençıktı acaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bendede aynı tv var fakat açıldıktan sonra ekran komple pembe menü yok ticon flekslerini sag ve sol ayrı ayrı söktum ekranın yarısı beyaz öbür tarafta yıne yarısı beyaz fakat bır kaçtane yatay çizgi mevcut yardım cı olursanız sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt