Philips 49PUS7503 Ultra İnce 4K UHD LED Android TV İncelemesi

M Çevrimdışı

Madatruk

Yeni Üye
5 Haz 2018
26
44
Merhaba,

Yakın zamanda aldığım Philips 49PUS7503 modeli hakkında geribildirimleri paylaşmak isterim.

Öncelikle forumda deneyimlerini ve geri bildirimlerimleri paylaşan albanez albanez ve A Ado ustalarına ve benden önce Philips 49PUS7303 modeli alıp geribildirim veren LİMAN LİMANkardeşime teşekkürlerimi iletmek isterim.

Bu TV alırken forumda baya gezdim. Evedeki Samsung Tv'yi ufaklık düşürünce, bir tv araştırması başladım. BİM'den JVC 50VU73t almıştım ama ortasında siyah bir çizgi çıktığı için iade ettim. Sonrasında ise üstüne biraz daha ekleyim, başka bir televizyon almayı karar verdim.

Daha önce Samsundan memnun olduğumda önce 50MU7000 ve A101 satılan 55MU7350 modeli baktım. Bildiğiniz gibi yurt dışında bu kodlar kullanılmıyor. Niye TR'de kod değiştirmek gereği duyduklarını düşündüğümde marketteki diğer firmalar rekabet için yaptıkları düşündüm ve yurt için&dışı sitelerinden MU6000 serisini inceledim. Ado ustada zaten burada bir inceleme yapmıştı.

Önümde ise seçenekler netleşti, 50MU7000, 55MU7350, LG49UJ701 ve Philips 49PUS7503 & 50PUS7303 birini almaya karar verdim. Ustaların Philips'in 7500 seri hakkında olumlu yaklaşımları ve Liman kardeşiminde aldığı 50PUS7303 memnun olmasından kararımda etken oldu.



Display: 48.5 in, VA, Edge-LED, 3840 x 2160 pixels
Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °
Brightness: 400 cd/m²
Frame interpolation: 1700 PPI (Picture Performance Index)
TV tuner: Analog (NTSC/PAL/SECAM), DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T2 HD
Cores: 4
RAM: 2 GB
Storage: 16 GB
Dimensions: 1106.6 x 732.9 x 68.2 mm
Weight: 13.4 kg
Network: LAN & Wifi

Kağıt üstünden aslında diğer baktığım modelleri ile aynı idi. IPS yerine VA tercih ettiğimden LG49UJ701 eledim. Samsung MU7350 ise kavisli (curved) çok ısınamadım ve yandan baktıkca kavisli ekran daha görünmez olur diye onuda eledim.

Vatan'da, yerinde almak istediğim bütün modeller baktım ama sağolsunda yayınladıkları demo videolarında hepsi güzel :)

49PUS7503 modeli ise hepsiburada.com indirim olduğu ve 200tl geri para iadesi olduğun bunu aldım.






JIm8Q.jpg



Cihaz VA panel ve açı duyarlığı kısmında beni tatmin etti. 3 taraflı Ambilight ile değişik bir hava kattığını belirtmek isterim. Ambilight olayı istediğiniz gibi ayarlıyabiliyorsunuz. Tv ünitesi siyah olduğundan ambiyans ışık kapalı iken baya güzel oluyor. gündüz ışığında pek bir espiri bulunmuyor.


TRT 4K video'da "Canlı" görsel ayarları seçili iken detaylara hakim bir şekilde seyrede biliyorsunuz. Sonrasında bu ayarı Doğal getirdim, canlıda ike çok fazla renk çümbüşü var gibidiydi. Diğer HD kanallarda ise görsel olarak iyiydi. Gözümü tırmayan birsey olmadı. Işık sızması denk geldi. Bu konuda iyi diyebilirim.


TV, Adroid TV şeklinde geçmektedir. İlk açılıpta Adroid açılması beklendiği için biraz zaman alıyor. Kapanması yine bir normal TV gibi hemen oluyor. Fişi çekmeden önce kapanması ve Ambilight Led sönmesi için biraz beklemeniz gerekecek.

JI8rY.jpg


Android konusunda ise daha önceden deneyimin vardı. Aktif olarak Mecool KIIIPro ( Amlogic S912 Octa Core 3gb DDR4 Ram 16 gb Rom) kullanıyordum. Şuan piyasadaki en iyi Android box'lardan biridir. Philips'te ise Amlogic S812, 4 Core 2gb DDR3 Ram 16 gb Rom şeklinde yani işlemcide ve ramda 1'er tık daha aşağıda görünüyor. Aslında son sistem olsa daha iyi olurdu. Android TV (/Box) bilmeyen arkadaşlar için bir sorun değil ama işin içinde olanlar ne demek istediği anlayacaktır. Diğer modellerinde son sistemden hardware yüklemeyecekleri düşünürsek normal bir donanım olarak görebiliriz. Yanlız Server abone olan arkadaşlar için Android TV olması ektradan bir özellik diyebiliriz. Bende elimdeki Android Box sataacağım :)

Android ara yüzü ve kullanım olarak kolay. Henüz dışarıdan USB ile kırılmış program yüklemedim. Google Play'd bütün programlar Android TV için bulunmuyor. Yakın zamanda deneyeceğim ama KODI 17.6 yükledim. Sonra KODI'den bir kaç video paylaşırım.

Kumandan konusunda ise kalın ama fonksiyonlu bir kumandası var. Extradan bir Android için kumanda almanıza gerek yok ama hızlı işlem yapmak için benim gibi Mini I8 kablosuz klavye alabilirsiniz. Yeni güncellemi (30.05.18) yükledim. Sonasında ise kumanda kendi otomatik güncelledi. İlk defa böyle bir özellikle karşılaştım. Hoşumada gitti diyebilirim.

IMG_6997.jpg




Gelelim Uydu kullanımına; diğer arkadaşlarında belirttiği gibi kanal geçişleri yavaş. Özellikle JVC (=Vestel) 50VU73t kanal geçişleri gördükten sonra yavaş olduğunu söylebilirim. Sabırlı bir insan olduğum için benim için çok problem değil ama sürekli zap yapan arkadaşları kafaya takacaklartır. Nedeni ise Android TV üstünden kullanımdan dolayı olabilir. Bendeki Android Box hibrit olduğundan, buradaki geçişler daha hızlı geldi. İşlemci ve Ram göre değişebileceği düşünüyorum.

Ses konusunda ise ön taraftaki "sound bar" şık duruyor ve ses anlamında diğer kullandığım TV göre daha güzel ses verdiği söylebilirim. Yakında zamanda 5+1 takıp birde öyle karşılaştırma yapacağım. Optik kablo bozulduğu için henüz onu deneyemedim. 25W ses sistemi tatmin edici diyebilirim.

Kısaca:
(+)
  • Görüntü bakımında gayet güzel bir televizyon. VA panel olduğu için tabiki bir açı duyarlılığı var. Benim açımdan kabul etilebilecek düzeyde olduğundan çok takılmadım. Bu gibi şeyleri kafaya takan arkadaşla varsa IPS ekranlı Philips 49PUS7202 veya LG 49UJ801v modeli tercih etmeleri daha iyi olur.
  • Smart TV olarak Android ara yüzü güzel, kullanımı kolay. Google Play'den de istediğiniz programları yükleyebilirsiniz.
  • Android TV üstünden Server kullanan arkadaşlar için kullanışlı olacaktır.
  • Philips Ses sistemleriden diğer TV üreticileri göre daha iyi bi noktada diyebiliriz. Bazı üreticiler bunun için Harman Karbon ses sistemi kullanıyorlar. Ses bakımından (+) noktada diyebilirim.
  • Ambilight karanlık ortamdan size güzel görsel şov sunuyor. Ama çok fazlada üst sınırda kullanılsanız, gözünüzü yorabilir.
(-)
  • Android alt yapısı son sistem olabilirdi. Belki Oled'lerde daha iyi kullanıyodur. Ama maliyetli olur diye kimseninde kulandığını düşünmüyorum. Android ile açıldığı için TV açılması diğerleri gibi hızlı değil.
  • Kumanda 2 özelliklik birleştirildiği için kalın daha incesi olabilir mi bilmiyorum. Samsunda eskiden 2 ayrı kumadan vardı. Bu şekilde baktığımızda aslında birleşik olması iyi diyebiliriz. Ama sadece arkada yazmak için klayve kullanıldığından daha ince yapılması için çalışılabilir.
  • Kanal geçişleri yavaş, daha hızlı niye olmuyor araştırmak lazım.
Not: Yeni alacak arkadaşlar 30.05.18 güncellemesi yüklemeyi unutmasınlar. Yakın zamanda HD ve film videolarıda yükleyeceğim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
183
48
Hocam hayırlı olsun.bendede 7303 olanı var.
Hele şükür bu modellere bakıp alanlar çoğalıyor.malum yerde öyle bir karalama varki millet, bu fp ürünü tv yi kaçırıyor.philipsin tv kültürüne inanıyorum arada yanlış işleri olmuştur. karşınızda android box degilde bir tv olduğunu yada renk vericez diye boya küpü olmadığını unutmayalım.birde va ya soluk derler.bu arada hocam işin tv kısmıyla ilgilendiğim için
Şu androidle yaptığınız varyasyonlari bu başlık altinda yazarsanız bizde faydaliniriz kodi olayini bende yapayim bakayim
 
M Çevrimdışı

Madatruk

Yeni Üye
5 Haz 2018
26
44
Em1r,

Kodi deniz derya ben biraz sana anlatmaya çalışayım. Başka bir konu açarım ama her TV'de aynı performans olmaz diye Philips 7xxx serisinden gidelim.

Öncelikle örnek bir video gösterim;


Istediğin bir video izleyebilirsin. Örnek Thor:Ragnarok


Nasıl kütüphane yükleyeceğini buradan ögrenebilirsin, ilk 3'ü yükleyebilirsin:





Kodi'de vizyon filmleri yanında programda yükleyebilirsin. Ama genellikle IPTV ve film için kullanılır. Müsait olunca IPTV olayına bakıp, Philips'deki performansı anlatırım.
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,255
Kodi Konusunda Bılgınız Varsa, Tecrubelerınızde Istıfade Etmek Isterız. :ok
 
E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
183
48
M Madatruk, hocam
kodi de video yükleme ve özellikle ıp tv olayını adım adım klavuz şeklinde paylaşmanızı rica edicem.artık bu başlık sizde.şu tv yi coşturalım yardımlarınız için teşekürler
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Çok güzel, Çok detaylı, Çok faydalı bir inceleme olmuş, Konuyu devam ettireceğinize inanıyorum. Elinize emeğinize sağlık :ok

E em1r. Kardeşim bahsettiğiniz yerdeki tarafsızlığın son yıllarda hiçolmadığı kadar kontrolsüz olduğunu fark edenler olarak, daha doğal, daha gerçek ve çıkarsız, reklamsız, yönlendirmesiz olarak GERÇEK kullanıcıların fikirlerini paylaştığı bu platfromu oluşturmayı uygun gördük.

Amacım acımasız eleştiri değil lakin altyapısı, teknik bilgisi, temeli olmayan insanlar topluluğu gidip mağazalarda 3-5 tv inceleyip, yurtdışı 1-2 site okuyup sonra da insanlara UZMAN yorumu yapıyorlar ya acıyroum vallahi :ok
 
M Çevrimdışı

Madatruk

Yeni Üye
5 Haz 2018
26
44
Çok güzel, Çok detaylı, Çok faydalı bir inceleme olmuş, Konuyu devam ettireceğinize inanıyorum. Elinize emeğinize sağlık :ok

E em1r. Kardeşim bahsettiğiniz yerdeki tarafsızlığın son yıllarda hiçolmadığı kadar kontrolsüz olduğunu fark edenler olarak, daha doğal, daha gerçek ve çıkarsız, reklamsız, yönlendirmesiz olarak GERÇEK kullanıcıların fikirlerini paylaştığı bu platfromu oluşturmayı uygun gördük.

Amacım acımasız eleştiri değil lakin altyapısı, teknik bilgisi, temeli olmayan insanlar topluluğu gidip mağazalarda 3-5 tv inceleyip, yurtdışı 1-2 site okuyup sonra da insanlara UZMAN yorumu yapıyorlar ya acıyroum vallahi :ok

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Ado hocam. Kul hakkı yemeden, gönlümüzde ne geçti ise onu yazmak istedim. Sizi gibi güzel insanlar olmasa, başkalarına yardım eli uzatmasa bende bugün burada olmazdım :)
 
M Çevrimdışı

Madatruk

Yeni Üye
5 Haz 2018
26
44
Merhaba,

Ekteki linkten philips 49PUS7503 modeli için hardware özellikleri ve bu donanımdaki test edilen grafik değerleride görebilirsiniz. Çok teknik olduğu için bu konuda yetkin arkadaşlar fikir yürütmesi uygun olur.



Info bölümünde temel bilgilendirmeler, Graphics ve Compute bölümünde ise "fps" ve mpixels/s test sonuçları görebilirsiniz.

Kodi ve IPTV konusunda tekrardan detaylı bilgilendirme yapacağım.
 
E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
183
48
M Madatruk,
Hocam sayende neptün ü yükledim.
Bu film ve dizilerde türkce alt yazı yapılabilirmi.birde kodi arayüzünü türkçe yapabilirmiyiz.neyse siz zaten bilgilendirme yapacaksınız.aklınıza sağlık.

JaGg8.jpg
 
Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
20,610
Merhaba. İnceleme için teşekkür ederiz, ürün bas ve tiz sesler konusunda gayet tatminkar bir iş çıkarıyor anladığım kadarıyla. :krokop
 
M Çevrimdışı

Madatruk

Yeni Üye
5 Haz 2018
26
44
Merhaba. İnceleme için teşekkür ederiz, ürün bas ve tiz sesler konusunda gayet tatminkar bir iş çıkarıyor anladığım kadarıyla. :krokop
Merhaba,

Tiz seslerinde iyi ama bas konusunda Lg 5+1 sistemi olduğundan aynı şekilde iyi diyemeyeceğim. TV arkasında bas vermesi için bir yer var. İlk TV böyle bir sistem gördüm.

Belki uzan modunda ayarla daha iyi olabilir. Ben ses ayarlarından "orginal" ayarı seçtim. Şuan 5+1 sistemi bagladım. Baslar subwoofer olduğundan 5+1 daha iyi, tizlerde ise Philips TV'ye bağlı sound bar'da daha iyi. Bende 5+1 sistemin ön hoparlör iptal ettim onun yerine Philips sound bar kullanıyorum. Sound bar & 4+1 sistemi oldu :) yanlız ikisi arasında ses denesini iyi kurmak lazım. :clap2
 
Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
20,610
Merhaba,

Tiz seslerinde iyi ama bas konusunda Lg 5+1 sistemi olduğundan aynı şekilde iyi diyemeyeceğim. TV arkasında bas vermesi için bir yer var. İlk TV böyle bir sistem gördüm.

Belki uzan modunda ayarla daha iyi olabilir. Ben ses ayarlarından "orginal" ayarı seçtim. Şuan 5+1 sistemi bagladım. Baslar subwoofer olduğundan 5+1 daha iyi, tizlerde ise Philips TV'ye bağlı sound bar'da daha iyi. Bende 5+1 sistemin ön hoparlör iptal ettim onun yerine Philips sound bar kullanıyorum. Sound bar & 4+1 sistemi oldu :) yanlız ikisi arasında ses denesini iyi kurmak lazım. :clap2

Kamera ile çekime rağmen sesi beni tatmin etti diyebilirim.
Açıkçası berbat bir sesi olduktan sonra tv ye hoparlör konmasından yana değilim.
TV'yi gövdeden kalınlaştırmak bana mantıklı gelmiyor. :hihi
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri