Peki ya Hakem Heyetleri ne Kadar Güvenilir?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Merhabalar, 7-8 ay önce adını anmak istemediğim marka -iki harfli :)- çamaşır makinesinin titreşim sorunu için X şehrinde THH'ye başvuruda bulunduk. Bilirkişi geldi ve titreşim olduğunu raporuna yazdı. Yaklaşık 5 ayda sonuçlandı. Karar parke üzerinde kullanıldığı için tamburu ve amortisörlerini biz bozmuş olduğumuzdan dolayı talebim RED edildi. Buraya kadar her şey güzel.

Sonra karar formunda imzalayan kişiler gözüme çarptı ve kısa bir araştırma sonucunda -google'a isimleri yazıp aratmak- kararı veren kişilerin hepsinin X şehrinde olduğunu ve kimisinin bizim makineyi aldığımız mağazanın karşısındaki belediyede müdür, kimisinin -yine- bizim makineyi aldığımız mağazanın çok yakınında avukat filan olduğunu fark ettim. THH'de şikayet edilen olarak marka değil de, X şehrinde yaşayan bize makineyi satan şubenin sahibi/müdürü olarak gözüküyor... Bu değerli şubenin sahibinin, bir an -olmaz ya işte- kararı veren insanlarla eş dost/akraba/tanıdık olma ihtimali gözüme çarptı.

X şehri: küçük, çoğu insanın birbirini tanıdığı, tabiri caiz ise hatır/gönül işlerinin yürütüldüğü bir şehir diyelim.

Bu yaşadığım olayı da sizlerle paylaşmak istedim.

Diridiri06 Çevrimdışı

Diridiri06 

Süper Üye
7 Eki 2019
519
33
Ablam cocuk ayakkabısını hakem heyetine vermiş sonucu ögrenmek için gitmiş bizim ayakkabıya ret gelmiş orda tanıdıga ras gelmiş keşke bana söyleseydin degişim kararı verdirirdim demiş bizim

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
Hakem heyetleride işi bozdu. Geçen yıl bizim İlçede ki memur, hakem heyetine gelen tüm telefonları elektronik cihazları toplayıp sırra kadem basmış. Sonra yakalandı hapse gitti vs.. aldığı tüm mallarıda satmış. Malların gerçek sahiplerinin mağduriyetlerini nasıl giderdiler orasını bilmiyorum..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hakem heyetleride işi bozdu. Geçen yıl bizim İlçede ki memur, hakem heyetine gelen tüm telefonları elektronik cihazları toplayıp sırra kadem basmış. Sonra yakalandı hapse gitti vs.. aldığı tüm mallarıda satmış. Malların gerçek sahiplerinin mağduriyetlerini nasıl giderdiler orasını bilmiyorum..
Hangi ilçe bu? Konuyu iç kanaldan araştırmak isterim çok merak ettim bozuk malları alıp kaçacak ve memurluğunu yakıp hapse girecek kadar kafası çalışmayan bu memur kimmiş :alala

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
aa896c6bed71d9dc00.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bilirkişinin işi bilmemesinin ceremesi bu. Heyet ile ilgisi yok.

Hakem heyeti zaten "Bu iş bizi aşar, işi bilen kişi gidip baksın " demiş ve görevlerini layıkıyla yapmış.

Bilirkişi raporu doğrultusunda ret vermiş.

Karara itiraz hakkınız var, bilirkişinin teknik argüman ile iddiasını ispatlamaya mecbur oldupu, makinelerde bulunan amortisör ve helezon askı yaylarının amacının zaten sarsıntıyı önlemek olduğunu, sarsıntı önlemek amacı ile geliştirilmiş bir teknolojinin yumuşak zemin iddiası ile sarsıntıdan bozulduğunun iddiası da ispata muhtaçtır.

Temel ilkesi üzerine tezinizi mahkemeye sunun.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cimerde akraba olayı yok kökten çözüm yapıyorlar
Cimere yapılan bildirimler ticaret Bakanlığına sevk ediliyor. Süreyi uzatmak dışında bir işe yaradığı yok.

Cimer eskidendi. Millet aldığı kibrit kutusu üstündeki rengi beğenmeyip onu bile cimere yazınca etkisi kalmadı artık.

Artık kendisine gelen şikayetleri ilgili birime aktarıyor sadece.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Özelden yazamadım size. Mesaj atarsanız ilçe ismini yazayım.
Bahsi geçen ilçenin bir hakem heyeti yokmuş, 01.08.2018 tarihi sonrası için alınan bir karar ile Ülke genelinde birçok küçük heyet ile birlikte xxxxxözü heyeti de kapatılıp antxxx bölgesine bağlanmış, ayrıca 3 yıl önce yayınlanan bir talimat ile heyetlerin ürün teslim alımları kaldırılmış. Bahsettiğiniz konunun bilinen bir tarihi var mı acaba?

Geri
Üst Alt