Pegasus Bilet İptali Rezaleti

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Evt hocam görüşmeyi bolbolla hallettim ve müşteri hizmetleriyle görüştüm. Hiçbir şekilde yardımcı olmuyolar 520 TL ödediğim biletlere iptal ettiğim taktirde 91 TL geri ödüyolar. Resmen saçmalık resmen soygun düzeni. Devlet nasıl böyle birşeye müsaade ediyor onu da anlamış değilim.

Genelde uçak firmaların sistemleri öyle. Bilet iptali için sigorta yaptırmak gerekiyor kayıp olmaması için. Çünkü en ucuz bileti alıyoruz genelde de o biletlerde de iptal hakkı olmuyor. Ya da çok kesinti oluyor.

S Çevrimdışı

scream123 

Aktif Üye
12 Kas 2019
132
39
Genelde uçak firmaların sistemleri öyle. Bilet iptali için sigorta yaptırmak gerekiyor kayıp olmaması için. Çünkü en ucuz bileti alıyoruz genelde de o biletlerde de iptal hakkı olmuyor. Ya da çok kesinti oluyor.
Hocam öyle sistem mi olur saçmalıktan başka birşey değil. Otobüs biletleri iptal ediliyor ne farkı var. Tabi ki ucuz bileti alıyoruz kim pahalı olanı gider alırki. Ucuz veya pahalı olmasıyla bence hiç alakası yok. Sorun yasal düzenleme yok olanda vatandaşı değil firmaları koruyor.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Hocam öyle sistem mi olur saçmalıktan başka birşey değil. Otobüs biletleri iptal ediliyor ne farkı var. Tabi ki ucuz bileti alıyoruz kim pahalı olanı gider alırki. Ucuz veya pahalı olmasıyla bence hiç alakası yok. Sorun yasal düzenleme yok olanda vatandaşı değil firmaları koruyor.
Öteki türlü de tüketici lehine olmayacak. İnternetlerdeki AKN’yi kaldırdılar da ne oldu sanki? Aynı fiyata 200gb kotalı paket koydular, sınırsızları daha pahalıya koydular. Olan yine tüketiciye oldu.

Halbuki tüketiciler olarak biz 8 düşüyorsa 3 e, 80 düşsün 30’a demiştik.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559

Ucuz biletten kastım promosyon biletlerdi. İptal ve değişiklik ile ilgili tarife aşağıdaki gibi. Tüm uçuş şirketlerinde üç aşağı beş yukarı benzer kurallar söz konusu. Otobüslerde de kurallar her bileti istediğiniz zaman iptal edemiyorsunuz. Bu tamamen şartları okumadan iki tık ile bilet alındığından dolayı oluyor bence. Örneğin ben geçen 900 TL ye 3 adet bilet aldım ardından 10 dk. sonra plan değişti. Uçuşa 24 saat kalmasına rağmen hiç bir kesinti olmadı. İptal sigortası da yaptırmamıştım. Yani iptal haklarını okumak lazım. Bende daha iyi olabilir diyorum ama sonuçta buda bir maliyet ve şuan ben bulunduğum kentten İstanbul'a uçakla otobüs fiyatından daha ucuza gidebiliyorum. Bu avantajı sunabilmeleri kendileri güvene almalılar bence.

Ekran-Alintisi1e509858caab249b.jpg

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45

Geçen sene pandemiden dolayı bir türlü uçuşlar istenildiği tarihte gerçekleşmedi. Bende iade (Anadolu Jet) istedim. Çok da uyguna almıştım aslında.. Neyse ben onu bekleyemem deyip çünkü kesin konuşamıyorlardı. 6 ay içinde iade olur dedi. Çok da saçma gelmişti bana. Neyse 1.5 ay sonra yattı...

Geri
Üst Alt