Pazarama ve Satıcı faturamı bulamıyorlar

R Çevrimdışı

Redox

Yeni Üye
27 Tem 2023
11
34
Merhaba
25 Aralık 2022 tarihinde Pazarama(Dense Mobilya) üstünden Apple Pencil 2 aldım. Başlarda çok olmasada tableteki mıknatısa koyduğumda şarj olmama ve çizmeme sorunları vardı ama öyle çok olmadığından takmadım. Şu an sorunlar arttı apple garantiye götüreceğim ve fatura lazım oldu. İlk geldiğinde efaturadır diye çok umursamadım sonuçta amazon gibi şirketlerde talep edildiğinde hemen çıkıyor pazaramadada aynıdır dedim. Sonuçta kağıt israfı efatura denen bişey var.
Temmuz 1'den beri fatura talep ediyorum. Satıcıya ulaşamadığımızdan(Dense Mobilya) fatura gönderemiyoruz diyorlar. Yaptığım telefon trafiğinin haddi hesabı yok. Dense Mobilya'ya ulaşamayada çalıştım her seferinde not aldılar dönecekler.
Ürünün yıldızı dikkatimi çekti yorunlara baktım ne göreyim ürün sahte yorumları okudum. Hemen apple desteğe arattım kendimi kalem seri numara vermiyor. Başta anlamam lazımdı ama normalde apple ürünü alan birisi değilim kutusundan falan anlama çok zor.
Kısacası napacağımı şaştım bana bir yol gösterin. Orjinal diye aldım sahte olma olasılığı yüksek. Elimde fatura yok nasıl THH gideceğim? Ödeme ekstresi ve mesafeli satış sözleşmesi var elimde. Ürünü aldığım uygulama üstünden ekran görüntüsü var. Bana akıl verin yoksa ben zıvanadan çıkmak üzereyim. Pazarama'ya mı kızayım Dense'ye mi bilemedim. Yarın maliyeye gidip dilekçe vereceğim. Fatura olursa elimde en azından garantiye yollayıp bu sahte belgesi aldığımda direk THH gideceğim. Yoruldum.

Şimdiden klavyenize sağlık.

Capture_2023-07-25-13-56-50-01.jpg

Şimdiden yazatım fatura görüntüle dediğimde talep oluşturuyor

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Elinizdeki belgelerle T.H.H.' ne şahsen başvurun. Prosedürle ilgili en azından bilgi almış olursunuz. Ayrıca faturasız satışla ilgili gereken müracaatınızı da yapın. İşin garip tarafı e-ticaret sitelerinde böyle bir prosedür var. Bazı satıcılara "Kurumsal fatura kesebilir." ibaresi koymuşlar ve sanki diğer satıcılar faturasız ürün satabilir gibi bir algı mevcut. Mevzuat yönünden böyle bir açığa ben denk gelmedim. Ancak e-ticaret siteleri böyle bir uygulamanın olabileceğinden dem vuruyorlar.

Açıkçası maliye ile görüşmeniz bizim için de aydınlatıcı olacak. O yüzden süreç hakkında bilgi paylaşabilirseniz çok seviniriz.

R Çevrimdışı

Redox

Yeni Üye
27 Tem 2023
11
34
Elinizdeki belgelerle T.H.H.' ne şahsen başvurun. Prosedürle ilgili en azından bilgi almış olursunuz. Ayrıca faturasız satışla ilgili gereken müracaatınızı da yapın. İşin garip tarafı e-ticaret sitelerinde böyle bir prosedür var. Bazı satıcılara "Kurumsal fatura kesebilir." ibaresi koymuşlar ve sanki diğer satıcılar faturasız ürün satabilir gibi bir algı mevcut. Mevzuat yönünden böyle bir açığa ben denk gelmedim. Ancak e-ticaret siteleri böyle bir uygulamanın olabileceğinden dem vuruyorlar.

Açıkçası maliye ile görüşmeniz bizim için de aydınlatıcı olacak. O yüzden süreç hakkında bilgi paylaşabilirseniz çok seviniriz.
THH konuştum. Fatura konusunu maliyeye götürmemi tavaiye eden orası oldu. THH fatura tarafına bakmaz dedi. Yarın ne olacak bakalım.

R Çevrimdışı

Redox

Yeni Üye
27 Tem 2023
11
34
Tahmin ettiğim gibi. Mevcut belgelerle muhtemelen T.H.H. başvurunuzu yapar, diğer kısmı ihbar edip bilgi alırsınız.
Bu sabah aklıma takıldı THH gitmeden. Benim için ürünü değiştirmiş derse ne olur? Ürün yorumlarınıda kaydettim kanıt olaun diye oradada çakma sahte diyen çok.

R Çevrimdışı

Redox

Yeni Üye
27 Tem 2023
11
34
Bugün Vergi Dairesine gittim. Dilekçe verdim. Bayatımda tek zevkim çizim olmasa uğraşmam bir kalem ile. Pahalıda meret nasıl uğraşayım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bu sabah aklıma takıldı THH gitmeden. Benim için ürünü değiştirmiş derse ne olur? Ürün yorumlarınıda kaydettim kanıt olaun diye oradada çakma sahte diyen çok.
Bu kısmı beni de düşündürdü. Ortada bir fatura, seri numarası v.b. yok. İspat yükümlülüğü böyle bir durumda kimde olur açıkçası bilmiyorum. Müşteki Müşteki üstadımızın konu ile ilgili bir bilgisi var mıdır diye kendisinden rica edelim. Maliyeye ilişkin mevzuatta faturasız ürün çıkışı ayrıca incelenecek. Süreçler ayrı ilerleyeceği için (Maliye, T.H.H.) birbirine etkisi olur mu bilemiyorum.

R Çevrimdışı

Redox

Yeni Üye
27 Tem 2023
11
34
Yo
Bu kısmı beni de düşündürdü. Ortada bir fatura, seri numarası v.b. yok. İspat yükümlülüğü böyle bir durumda kimde olur açıkçası bilmiyorum. Müşteki Müşteki üstadımızın konu ile ilgili bir bilgisi var mıdır diye kendisinden rica edelim. Maliyeye ilişkin mevzuatta faturasız ürün çıkışı ayrıca incelenecek. Süreçler ayrı ilerleyeceği için (Maliye, T.H.H.) birbirine etkisi olur mu bilemiyorum.
Yorumları okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Bugün pazaramaya dönmüşler bugün içerisinde fatura bulup atacağız diye ama umutlu değilim. Maliyeye gittim çözülmesi umuduyla bekliyorum. Birde satıcı ismini değiştirmiş. Teknotek diye isim değişikliği var. Normalde gözüm açıktır ürünün büyüsüne mi kapıldım ne hata yaptım. Cidden sıkıldım. Bir an önce çizim yapayım derken sinir hastası oldum.

Yo

Yorumları okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Bugün pazaramaya dönmüşler bugün içerisinde fatura bulup atacağız diye ama umutlu değilim. Maliyeye gittim çözülmesi umuduyla bekliyorum. Birde satıcı ismini değiştirmiş. Teknotek diye isim değişikliği var. Normalde gözüm açıktır ürünün büyüsüne mi kapıldım ne hata yaptım. Cidden sıkıldım. Bir an önce çizim yapayım derken sinir hastası oldum.

Screenshot_20230728-134358.png

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
414
Değersiz fikirlerim lâzım olmuş, memnuniyetle paylaşayım.

Ürünün "orijinal" olarak satıldığına dair net ibareler var mı? Ben Müşteki olarak "Apple Kalem" diye satarım ama B A.Ş. firmasından muadil olarak ürettirmişimdir. Ürün başlıklarına marka ismi yazılması SEO ve uyumluluk bağlamında olabiliyor çoğu zaman.

Orijinal olmaması garantisiz kalacağı anlamına gelmiyor elbette. Apple yetkili servisi bakmaz da ithalatçının servisi bakar illaki işiniz görülür.

Fatura illa ki kesilmiştir. (Öyle ümit ediyorum) Geçmişe dönük fatura sorgulamayı anlatmıştık zamanında.

R Çevrimdışı

Redox

Yeni Üye
27 Tem 2023
11
34
Değersiz fikirlerim lâzım olmuş, memnuniyetle paylaşayım.

Ürünün "orijinal" olarak satıldığına dair net ibareler var mı? Ben Müşteki olarak "Apple Kalem" diye satarım ama B A.Ş. firmasından muadil olarak ürettirmişimdir. Ürün başlıklarına marka ismi yazılması SEO ve uyumluluk bağlamında olabiliyor çoğu zaman.

Orijinal olmaması garantisiz kalacağı anlamına gelmiyor elbette. Apple yetkili servisi bakmaz da ithalatçının servisi bakar illaki işiniz görülür.

Fatura illa ki kesilmiştir. (Öyle ümit ediyorum) Geçmişe dönük fatura sorgulamayı anlatmıştık zamanında.

Ürünün orjinalliğine dair ibare var. Hatta müşteri temsilcisiyle konuştuğumda sahte ürünsatmıyoruzda dedi. Ürün numarası olmasa almazdım. (bkz: https://pazarama.com/mu8f2tua-apple-pencil-2--nesil-p-190198893352) ürüne bakarsanız MU8F2TU/A diye belirtilmiş. Alırken tablete uyumluluğunu böyle teyit ettim.
Faturayı önceden ivg'den kontrol ettim zaten. Kalemin garantiside belli değil kututda garanti belgeside yok. Nasıl atladım bu konuyu bilmiyorum. Alırken sadece tablete uyumluluğuna dikkat ettim. MU8F2TU/A seri numaralı olmasına dikkat ettim. İthalatçı garantiliyse açıklamada neden yok?

Az önce pazaramayla görüştüm. Fatura gönderdik demişler. Maillere bakıyorum fatura falan yok. Cidden bundan sonra platformdanda ayrı ürün aldığım mağazayıda araştıracağım. Başım ağrıdı. Bu naaıl laçkalık sinirlerim bozuldu.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Ürünün orjinalliğine dair ibare var. Hatta müşteri temsilcisiyle konuştuğumda sahte ürünsatmıyoruzda dedi. Ürün numarası olmasa almazdım. (bkz: https://pazarama.com/mu8f2tua-apple-pencil-2--nesil-p-190198893352) ürüne bakarsanız MU8F2TU/A diye belirtilmiş. Alırken tablete uyumluluğunu böyle teyit ettim.
Faturayı önceden ivg'den kontrol ettim zaten. Kalemin garantiside belli değil kututda garanti belgeside yok. Nasıl atladım bu konuyu bilmiyorum. Alırken sadece tablete uyumluluğuna dikkat ettim. MU8F2TU/A seri numaralı olmasına dikkat ettim. İthalatçı garantiliyse açıklamada neden yok?

Az önce pazaramayla görüştüm. Fatura gönderdik demişler. Maillere bakıyorum fatura falan yok. Cidden bundan sonra platformdanda ayrı ürün aldığım mağazayıda araştıracağım. Başım ağrıdı. Bu naaıl laçkalık sinirlerim bozuldu.

Öncelikle geçmiş olsun .
Alış veriş sitesi : pazarama
Satıcı ? ( size satan firma )

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt