Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
18.02.2020 tarihli revizyon: Uygulama eklenmiştir.
Arkadaşlar; Çok sevdiğim bir kardeşime, bir uygulama yazması için ricada bulundum.
Vestel tv lerde olan video pattern test uygulamasını bir genel uygulamaya çevirip tüm tv lerde çalışabilir hale getirmeyi düşündüm.
Buradaki en temel amaç (Asıl amacın detayları uzun sonra yazarım) Marka model farketmeksizin, üretici sisteme bu yönde bir test unsuru eklese de eklemese de her marka tv de kullanıcıların özellikle ilk satın aldıkları tv lerde daha yetkili servis oradayken bu uygulama ile ekran ile ilgili tüm detayları (Ölü pixel, canlı pixel, bulutlanma, ışık sızması vs) kontrol edebilmesidir.
Telefonda çalıştırılan b u özellik widi ile televizyona yansıtılıp kontrol sağlanabilir.
Android tv lerde direkt olarak tv ye yüklenerek çalıştırılabilir.
Bu uygulamada benim için en önemli 9 temel adım olacak
1- Beyaz ekran
2- Siyah ekran
3- 7 (Veya daha fazla) renk
Beyaz ekranda Clouding kontrolü
Siyah ekranda Işık sızması
Renklerde ise ölü ve canlı pixel testi yapılabilecek.
Toplam 9 adımda en azından panelin ön testlerini yapabilmiş olacaksınız.
Buna paralel sizlerden de görüş almak istedim, uygulamaya eklenmesi iyi olur diyeceğiniz örneğin Siyah fonda Beyaz daire testi gibi durumlar var ise lütfen yazın
Asıl merak ettiğim ise Uygulama ismi
Sizce Uygulamanın adı ne olmalı?
LED TV Panel test
Panel pixel test
Video Pattern test
Ölü pixel testi
vs vs
Fikirlerinizi bekliyorum.
Domestos
tarık uğur
F fikoloji
TEKNOWEST
Umut Barış
EXcomZkko
newrophat
BlackSea
teraspy
devrimeren
selodonanım
rfve
blaki
The_SreT
ve daha ismini yazamadığım tüm arkadaşlar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Arkadaşlar; Çok sevdiğim bir kardeşime, bir uygulama yazması için ricada bulundum.
Vestel tv lerde olan video pattern test uygulamasını bir genel uygulamaya çevirip tüm tv lerde çalışabilir hale getirmeyi düşündüm.
Buradaki en temel amaç (Asıl amacın detayları uzun sonra yazarım) Marka model farketmeksizin, üretici sisteme bu yönde bir test unsuru eklese de eklemese de her marka tv de kullanıcıların özellikle ilk satın aldıkları tv lerde daha yetkili servis oradayken bu uygulama ile ekran ile ilgili tüm detayları (Ölü pixel, canlı pixel, bulutlanma, ışık sızması vs) kontrol edebilmesidir.
Telefonda çalıştırılan b u özellik widi ile televizyona yansıtılıp kontrol sağlanabilir.
Android tv lerde direkt olarak tv ye yüklenerek çalıştırılabilir.
Bu uygulamada benim için en önemli 9 temel adım olacak
1- Beyaz ekran
2- Siyah ekran
3- 7 (Veya daha fazla) renk
Beyaz ekranda Clouding kontrolü
Siyah ekranda Işık sızması
Renklerde ise ölü ve canlı pixel testi yapılabilecek.
Toplam 9 adımda en azından panelin ön testlerini yapabilmiş olacaksınız.
Buna paralel sizlerden de görüş almak istedim, uygulamaya eklenmesi iyi olur diyeceğiniz örneğin Siyah fonda Beyaz daire testi gibi durumlar var ise lütfen yazın
Asıl merak ettiğim ise Uygulama ismi
Sizce Uygulamanın adı ne olmalı?
LED TV Panel test
Panel pixel test
Video Pattern test
Ölü pixel testi
vs vs
Fikirlerinizi bekliyorum.
Domestos
tarık uğur
F fikoloji
TEKNOWEST