Panel Test Uygulaması

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
18.02.2020 tarihli revizyon: Uygulama eklenmiştir.

Arkadaşlar; Çok sevdiğim bir kardeşime, bir uygulama yazması için ricada bulundum.

Vestel tv lerde olan video pattern test uygulamasını bir genel uygulamaya çevirip tüm tv lerde çalışabilir hale getirmeyi düşündüm.

Buradaki en temel amaç (Asıl amacın detayları uzun sonra yazarım) Marka model farketmeksizin, üretici sisteme bu yönde bir test unsuru eklese de eklemese de her marka tv de kullanıcıların özellikle ilk satın aldıkları tv lerde daha yetkili servis oradayken bu uygulama ile ekran ile ilgili tüm detayları (Ölü pixel, canlı pixel, bulutlanma, ışık sızması vs) kontrol edebilmesidir.

Telefonda çalıştırılan b u özellik widi ile televizyona yansıtılıp kontrol sağlanabilir.
Android tv lerde direkt olarak tv ye yüklenerek çalıştırılabilir.

Bu uygulamada benim için en önemli 9 temel adım olacak

1- Beyaz ekran
2- Siyah ekran
3- 7 (Veya daha fazla) renk

Beyaz ekranda Clouding kontrolü
Siyah ekranda Işık sızması
Renklerde ise ölü ve canlı pixel testi yapılabilecek.

Toplam 9 adımda en azından panelin ön testlerini yapabilmiş olacaksınız.

Buna paralel sizlerden de görüş almak istedim, uygulamaya eklenmesi iyi olur diyeceğiniz örneğin Siyah fonda Beyaz daire testi gibi durumlar var ise lütfen yazın

Asıl merak ettiğim ise Uygulama ismi

Sizce Uygulamanın adı ne olmalı?

LED TV Panel test
Panel pixel test
Video Pattern test
Ölü pixel testi

vs vs

Fikirlerinizi bekliyorum.

Domestos Domestos
tarikk tarık uğur
F fikoloji
TEKNOwest TEKNOWEST
Umut Barış Umut Barış
EXcomZkko EXcomZkko
newrophat newrophat
BlackSea BlackSea
teraspy teraspy
devrimeren devrimeren
selodonanım selodonanım
rfve rfve
blaki blaki
The_SreT The_SreT

ve daha ismini yazamadığım tüm arkadaşlar :ok

Son düzenleme:
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Sn.@Adem Helvacı üstad merhaba,öncelikle biz vatandaşlar için çalışmalarına teşekkür eder başarılar dilerim.Bence marka ismi olmayacağı için Led Tv Panel test uygun gibi duruyor.Selamlar saygılar.

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
Led Tv değilde sadece Tv Panel Test olabilir. Hatta tüm cihazlarda çalışacak dediğiniz için başına "universal" kısaltması "Uni" de eklenebilir. "Universal TV Panel Test" yada "Uni Tv Panel Test" gibi.

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
Abi hiç bir fikrim yok fakat istediniz renkleri flash belleğe 3840 x 2160 çözünürlükte hareketli fotoğraf olarak atılsa veya jpeg olurmu diye merak ettim

Fotoğraf olursa ilerletilir kumanda ile ayarlarda dinamik yapılırsa olur diye düşünüyorum başka bir teknik standardı yoksa:hmm

Her marka tv açar diye düşünüyorum

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Uluslararası platform için de düşünülmekteyse; Tv Pixel Testing tarzında bir şey olabilir.
Ulusal düşünülüyorsa da; Pixelteknoloji Panel Testi olabilir.

Pixelteknoloji'yi özellikle vurgulamanızı tavsiye ederim, çünkü artık bu sizin markanız... :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tv Panel Testi ''widi''

çünkü widi özelliği yoksa ekran yansıtma yaptıramayacaktır. bu nedenle widi ile olduğu belli edilmeli.
Uygulamaya video desteği eklenebilir mi acaba?

USB ye aktarıp tv ye taksalar mesela

Ben aynı zamanda uluslararası kod üzerinden de karşılaştırılabilsin isterim ama tek ekranda buna olanak yok

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
En açıklayıcı olanı "LED TV Panel test" bu galiba , ayrıca bir arkadaşımızın da dediği gibi flash bellek ile bu test yapılamaz mı ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Uygulamaya video desteği eklenebilir mi acaba?

USB ye aktarıp tv ye taksalar mesela

Ben aynı zamanda uluslararası kod üzerinden de karşılaştırılabilsin isterim ama tek ekranda buna olanak yok
bu nedenle ben hem tv içinde gömülü olanı eğer yoksa usb ile yapması gerektiğini test ekranlarını link olarak indirip usbden kontrol etmesini yazmıştım

Charliez Çevrimdışı

Charliez 

Aktif Üye
19 Ara 2019
67
29
TV Screen Testing & BENCHMARKİNG
® Tüm hakları saklıdır . DEVELOPER PİXELTEKNOLOJİ nasıl :) :)
Not : bu arada developer sözlük anlamı yazılım geliştiricisi demek

Son düzenleme:
tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
Ben bi uygulama indireceğim zaman Türkçe isim ve net olmasına bakıyorum.Çünkü indirme sayısı artsın diye anlamsız programların isimlerini değişik değişik şeyler yazıyorlar.Ve vazgeçiyorum. Çoğu insanda bunu yapıyordur diye tahmin ediyorum. Tv panel test .. kısa, öz, net..
Ayrıca parantez içinde yazıyorum hiç rahat durmuyorsun adem abüüüü :krotey İleri daima ileri..

Geri
Üst Alt