Panasonic ST50 Plazma 3 kırmızı ışık hatası

M Çevrimdışı

mister

Yeni Üye
14 Haz 2022
44
34
selamlar, televizyonu açtığımda kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı. şimdiye kadar hiç sorun yapmamıştı. led 3 kere yanıp sönüyor. sürekli bu şekil devam ediyor. kabloları söküp sadece TV'yi açınca açılıyor. netflix falan her şeyi çalışıyor. ama harici bir cihaz bağlandığında görüntü vermiyor. uzman kişilerden yardım rica ediyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Umut Barış gönderdiğini denersiniz . Ama anakart sorun çıkarmaya başlamış. Servis ile görüşün. Anakart değişimini kaça yaparlar.

M Çevrimdışı

mister

Yeni Üye
14 Haz 2022
44
34

izledim
Umut Barış gönderdiğini denersiniz . Ama anakart sorun çıkarmaya başlamış. Servis ile görüşün. Anakart değişimini kaça yaparlar.
videoyu izledim. standart kontrollerden bahsetmiş. TV'nin içini açıp kontrol edebilecek bilgim yok ama diğerlerini denemiştim. başka videolarda da power boarddaki 2 voltaj veremeyen parçayı bulup (biri 12v diğerini unuttum) değiştirip çözenler var fakat A board üzerinde de olabiliyormuş bu sorun ve A board tamir olmuyormuş. serviste de parçası olduğunu sanmıyorum 12 senelik plazma. buraların en eski tvcilerine anlatırken direk hdmi yanmıştır diyor... bunlara emanet edersem geçmiş olsun.

ne yapacağım bilmiyorum...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
burada ilk akla gelen HDMI port arızasıdır yani servis doğru demiş!

zira penel açılıyor güç var ve zaten NFlix v.s çalışıyor diyorsun,PWB de hata olsa bu olmazdı

Pany PDP&LCD lerin ortak sorunlarından birisi HDMI port yanmasıdır,bende geçmişte Pany
LCD kullanmıştım 1 port bir şekilde yanmıştı

HDMI durumunu anlamadan içeriye müdahale etmeyin ltf
her portu dene,hepsinde yapıyorsa o zaman durum ciddi,tek port arızalı ise onu kullanmazsın
ben öyle yapmıştım

HDMI portlar bildiğin gibi MB ye takılıdır ama servis bunu şak diye anlar Board la ilişkisi nedir diye
çıkış veremiyorsa hiç birisi de ilk yapılan işlem direk MB değişimidir

geçmişte böyle yapan kullanıcılar oldu(MB komple değişimi)
ama Panasonic/TR 2013 de TR yi terketti servisleri de kalmadı ama bilen yerler tabiki var

M Çevrimdışı

mister

Yeni Üye
14 Haz 2022
44
34
burada ilk akla gelen HDMI port arızasıdır yani servis doğru demiş!

zira penel açılıyor güç var ve zaten NFlix v.s çalışıyor diyorsun,PWB de hata olsa bu olmazdı

Pany PDP&LCD lerin ortak sorunlarından birisi HDMI port yanmasıdır,bende geçmişte Pany
LCD kullanmıştım 1 port bir şekilde yanmıştı

HDMI durumunu anlamadan içeriye müdahale etmeyin ltf
her portu dene,hepsinde yapıyorsa o zaman durum ciddi,tek port arızalı ise onu kullanmazsın
ben öyle yapmıştım

HDMI portlar bildiğin gibi MB ye takılıdır ama servis bunu şak diye anlar Board la ilişkisi nedir diye
çıkış veremiyorsa hiç birisi de ilk yapılan işlem direk MB değişimidir

geçmişte böyle yapan kullanıcılar oldu(MB komple değişimi)
ama Panasonic/TR 2013 de TR yi terketti servisleri de kalmadı ama bilen yerler tabiki var

3 hdmi da çalışmıyor. ama miboxu hdmi bağlayınca arkaplanda çalıştığını anlıyorsun ama görüntü vermiyor. panasonic kumandasında sol sağ yapınca mi boxtaki ışık da tepki veriyor. yani hdmi yanmış olsa bu olmazdı.

servis bugün döndü mesajıma ve ysus kartı arızalıdır dedi 3 kırmızı deyince.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
YSUS/ZSUS zaten tipik belli bir sene sonra olan arızalardır
çıkma sanırım bulunur bu Boardlar yenisi zaten olacağını hiç tahmin etmiyorum
başka bir sorunda şudur; PDP ler de bu çıkma Y/Z-boardların ne kadar daha gideceği!
Pany/TR varken bunlar sıfır bulunurdu ama şimdi 2013 den sonra o iş yattı!
bence fiyat al işine gelirse yaptır gitsin+
PDP ler hele de Pany ler ölünceye kadar kullanlır kardeşim haybeye bu yeni
LCD lere para bağlama,sonra düşünürsün ne yapacağını
yok UHD yok HDR takıntım var DV takıntım varsa diyorsan onu bilemem
yoksa haybeye masrafa girme

M Çevrimdışı

mister

Yeni Üye
14 Haz 2022
44
34
YSUS/ZSUS zaten tipik belli bir sene sonra olan arızalardır
çıkma sanırım bulunur bu Boardlar yenisi zaten olacağını hiç tahmin etmiyorum
başka bir sorunda şudur; PDP ler de bu çıkma Y/Z-boardların ne kadar daha gideceği!
Pany/TR varken bunlar sıfır bulunurdu ama şimdi 2013 den sonra o iş yattı!
bence fiyat al işine gelirse yaptır gitsin+
PDP ler hele de Pany ler ölünceye kadar kullanlır kardeşim haybeye bu yeni
LCD lere para bağlama,sonra düşünürsün ne yapacağını
yok UHD yok HDR takıntım var DV takıntım varsa diyorsan onu bilemem
yoksa haybeye masrafa girme

hdmi bağlantılarını çıkarınca TV açılıyor. scart ile uydu alıcıyı bağladım ve görüntü alabildim. umarım uygun maliyetle çözülebilir...

ysus da görmeden söylediği yani bakmak lazım dedi sonra. eğer ysus anakart oluyorsa yüksek fiyat çıkacak gibi... daha sonra bunu 10 sene önce kuran servisi aradım tamir olabilir belki dedi. ağır da bişey tamirci tamirci dolandırılacak bişey değil. uygun fiyata yapılırsa her türlü kullanılır. dolby vision falan hikaye. 1080p bile bu TV'de çoğu 4k hdr den daha iyi görüntü veriyor. oled dışında beni kesmeyeceğini düşünüyorum. siyahlar çok önemli yoksa film içine çekmiyor. miniled sanırım en yakını ama araştıramıyorum çok karışık bir ortam var.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
PDP ler şimdiki dandik ve çok basit LCD ler gibi değildir!
Pio lar çok daha komplike idiler

Pany ler de z/ysus densen de panel açıldığı zaman bilen servisler tarafından genel de farklı
board arızası çıkabiliyor

-Pany deki kalite elbatte bir Pio değil ama yine de ciddi kalitelidir
-bazı boardlar örneğin 8/10 sene içinde arıza çıkarıyor Pany ler de
-kuran servis bence işi biliyordur,açar bakar sana fiyat çıkarır

bir de self-diagnostic vardır PDP lerde ve bu durum da s/w yeniden yüklenerek veya
bazı elemanlara ön müdahele ile çözülebilir,ama ölçüm için aletler,Osi ve diğer yardımcı
cihazlar gerekiyor
Panel de sorun olmadıkça çok uzun seneler PDP ler kullanılır ki bugün en son satılan
Pio nun modeli de 2009 ve hala çok iyi duruımdalar
50bin saati çok rahat geçer 100bini de zorlar

M Çevrimdışı

mister

Yeni Üye
14 Haz 2022
44
34
PDP ler şimdiki dandik ve çok basit LCD ler gibi değildir!
Pio lar çok daha komplike idiler

Pany ler de z/ysus densen de panel açıldığı zaman bilen servisler tarafından genel de farklı
board arızası çıkabiliyor

-Pany deki kalite elbatte bir Pio değil ama yine de ciddi kalitelidir
-bazı boardlar örneğin 8/10 sene içinde arıza çıkarıyor Pany ler de
-kuran servis bence işi biliyordur,açar bakar sana fiyat çıkarır

bir de self-diagnostic vardır PDP lerde ve bu durum da s/w yeniden yüklenerek veya
bazı elemanlara ön müdahele ile çözülebilir,ama ölçüm için aletler,Osi ve diğer yardımcı
cihazlar gerekiyor
Panel de sorun olmadıkça çok uzun seneler PDP ler kullanılır ki bugün en son satılan
Pio nun modeli de 2009 ve hala çok iyi duruımdalar
50bin saati çok rahat geçer 100bini de zorlar
bendeki çok kullanılmamış zaten. panel bi süre daha gider diye tahmin ediyorum.

geçen gün şimşek falan çakmış. tv kapalıydı ama prizdeydi. bundan dolayı bu arıza oluşmuş olabilir mi bilmiyorum. şimdiye kadar sıfır hata ile çalışıyordu. software bunlarda usb ile yüklenmiyordu sanırım. her türlü servise gidecek gibi.. check ekranında da herhangi bir hata göstermiyor. her şeye OK yazıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

geçen gün şimşek falan çakmış. tv kapalıydı ama prizdeydi. bundan dolayı bu arıza oluşmuş olabilir mi bilmiyorum. şimdiye kadar sıfır hata ile çalışıyordu. software bunlarda usb ile yüklenmiyordu sanırım. her türlü servise gidecek gibi.. check ekranında da herhangi bir hata göstermiyor. her şeye OK yazıyor.
Bu durumlarda tv kapalı olması (hatta bir çok cihazda geçerli ) bir şey ifade etmiyor maalesef, elektrikten olmasa çanak anten girişinden bile sorun çıkartabiliyor,bir şöyle bir web sitesi var ,google ile de aratabilirsin muhtemelen :

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

o zaman manzara anlaşıldı+
Yıldırım/şiddetli gibi çok ani yüklemeli her türlü elektriksel afetler diyelim buna özellikle prizdeki
yine özellikle "digital" yapıdaki cihazlara hasar verir/veriyor!

TV/DigRadyo/UyduReceiver veya Buzdolabı digital göstergeleri v.s hepsine etki ediyor
ya yakar yada tamamen bozacak şekilde hasar verir(özellikle çok yakına düşen yıldırım)

Sana basit örnek 2012 de neredeyse tepemize Yıldırım yedik(yanumız Düden ırmağdır kenarlarında
yüksek çınar ağaçları vardı üzerine düştü ve zaten oradaki 3/4 ağacı tamamen yakmıştı!
Apt. daki o anda prizde olan tüm cihazlar adeta yandılar hatta analog/mekanik cihazlar da dahil!

Bende iki panel var ikis de açıktı birisi Tosh diğeri de Tosh hiç bir şey olmadılar bu arada çok ilginç!
ama PC de açıktı GrafikCard yanmıştı,Buzdolabının digital göstergesi de yandı,Fırının gösterge digital
paneli yandı diğer Daireler de tüm TV ler yandı!(açık olanlar) daha sonra hepsinin PWB leri değişti
kimisinin MB bile yanmıştı!

bendeki TV ler den bir tanesinde sıfır hata hiç bir şey olmadı sadece o anda açıktı ve kapandı sonra kendi
kendine açıldı
diğer Tosh TV o anda PC ye bağlı ve kayıt yapıyordum ama HDMI port yanmıştı+PC deki GCard da yanmıştı

şimşek filan bendeki panellere hikaye etkisi yapıyor,YILDIRIM bile tepemize yedik ki herkesin(açık olan)
TV leri pert olmuştu hatta bir tanesi açık değildi o da arızalanmıştı

ve son olarak bu olayı tam 2 defa tepemize yaşadık birisi 50metre yakınımıza düştü diğeri de 60/70metre
yakınımıza düşmüştü Irmak ve çok ağaçlık olduğu için ciddi tehlikeli bir yer burası

++

TV de PWB ciddi sağlamsa bir bok olmuyor ki bunun en canlı şahidi benim yani kullandığım TV
aslında diğer panelim de de HDMI PC ye o anda bağlı olmasaydı o da yanmayacaktı,gerçi o port
yandı sadece,o zaman Toshiba/TNB daha Türkiye de olduğu için yeni bir MB istedim beni tanıdıkları
için gönderdiler kendim MB yi değiştirmiştim,sonra aynı durum bir kere daha oldu ülen amma şansızlık demiştim
yine o anda PC ile HDMI ile bağlıydı 2.Yıldırım olayında yine HDMI port yanmıştı:hihi
fakat Toshiba/TR-TNB 2013 de kapandığı için yeni bir MB bulamadım ve hala o paneli kullanyorum 1 port HDMI bozuk
olarak

++

uzun oldu ama elektriksel doğa olaylarında aşırı yüklerde konu paneller olduğu için hepsi bir şekilde
yanıyor veya ağır hasar verip perte çıkıyor veya MB/PWB/panel vs hasarları verebiliyor

ana sebeb malzemelerinin(donanım kalitesi) bildiğin adi yani dandik olmasıdır:hayir
özellikle Japon harici Taiwan/Çin ürünleri ciddi dandik dir hele ki 2010 dan sonra üretilenler(Kore dadil)
2010 a kadar caponlar saha da idi ama sonra hepsi çekildiler,Panasonic hariç,Sony de marka sadece "capon"
içi tamamen Çin işi ve tabiki o da kalitesiz! Kore dediklerinizin alayı Çin işi dir
Panasonic Çekya/Malezya olsa bile ana malzemeler hala ciddi kalitedir(OLED ler de)LCD leri bile
ne Sony ne Samsung ile mukayese bile edilemezler!

"PWB" en önemli ilk elemandır dandik olursa herkesi etkiliyor!

2 defa yıldırm yedi benim Tosh lar PWB leri banamısın demedi yaw
bizim Apt. dahil yandaki 2 Apt. da tüm TV lerin PWB leri de yanmıştır!
ciddi araştırdım bu konuyu komşularla,1 kişi çıktı TV sine bir şey olmayan
o da Panasonic PDP idi:ok

şimdi senin paneli açarlar PWB den başlarak takip ederler ve sorunu bulurlar,eski Pany Servisleri
şayet ilgili biriyse de hemen halleder sıkıntıyı.

OLED ler "şaka" gibi kalitede yaw,yine tek istisna Panasonic dir zira bunlar ciddi kalitedir
herifler asla kaliteyi düşürmediler,diğerleri isimde veriyim sana en başta bir dünya paraya satılan
Sony ve Samsung kaliteden adeta can çekişiyorlar(donamım dan bahsediyorum)

Sony/Samy Servislerine girerseniz manzara zaten şak diye ortada görülüyor

yani bugün aldığın örneğin 2019/2020 den sonraki tüm paneller de durum aynen böyledir MARKA filan farketmez
Panasonic hariç hala!
Türkçesi şudur;3/4 sene gittimi iyi demek dir 4/5 sene gittimi de şanslısınız daha fazlası biraz zor:hmm

++
PDP ler 100bin saat gider;bu hem teorik hemde fiziki olarak zaten görülen bir gerçek dir artık!
LCD ler için 60bin saat gider;bu küllüm koca bir yalandır!(USA standardına göre istenen min. süredir
ancak Avrupa için bu süre 50bin saat ama "gitmiyor"

LCD 60bin saat bazı markalar için için doğru kabul ediliyor ancak bu süre 2010 dan önce üretilen Modüller içindir
(matrix ünitesinden bahsediyorum)sizin "panel" dediğiniz eleman 2008/09 dan sonra üretilen Matrix ler
20/30bin saat dense bile ciddi zorlanarak gider+Baclit üniteleri de bir şekilde arıza yapıyor zaten şimdi panel
sağlam baclit gitmiş ve sana deniyordki komple panel değişimi!! sen aynen TV yi servis de bırakıyorsun

Sharp gibi bazı FALD paneller ise komple değişir daha doğrusu değişemez gider yeni TV alırsın
Sony/Samsung da durum daha da ciddi yani git yeni panel al

max.30bin saat gitmişse bir LCD bu süper demek dir!

bu arada benim Tosh panel geçenlerde yazmıştım 52bin saat oldu(14 sene 9 ayda) baclit gücü hala %100!!!
ülen 15. senede bile ışık şiddeti hiç değişmedi panel gitse bile NIT değeri belli bir zaman sonra illaki düşer
benim ki hala Araba farı gibi mübarek yaw 450/500nit o zaman max. değer idi(Samsung paneller için)

ancak Toshiba/Japan baclit ünitesini kendi geliştirip takıyordu yani bunu satın almıyordu,Panasonic de
öyle dir kendisi üretir daima,diğer tür olursa dandik Çin işi olur!

şimdi Araba parasına OLED satıyorlar içini açıyorum zaman zaman bir şekilde servis arkadaşlarla
gördüğümüz manzara karşısında gözlerimiz yaşarıyor:gul

abi sen bir de Sony/Samsung OLED leri gör diyorlar(henüz bunları görmedim çünkü)benim gördüklerim
Philips ve LGE OLED ler,gerçi yinede fena değil ama anlayan için bu malzemelerin çok daha kaliteli
olması gerekiyor!

M Çevrimdışı

mister

Yeni Üye
14 Haz 2022
44
34
o zaman manzara anlaşıldı+
Yıldırım/şiddetli gibi çok ani yüklemeli her türlü elektriksel afetler diyelim buna özellikle prizdeki
yine özellikle "digital" yapıdaki cihazlara hasar verir/veriyor!

TV/DigRadyo/UyduReceiver veya Buzdolabı digital göstergeleri v.s hepsine etki ediyor
ya yakar yada tamamen bozacak şekilde hasar verir(özellikle çok yakına düşen yıldırım)

Sana basit örnek 2012 de neredeyse tepemize Yıldırım yedik(yanumız Düden ırmağdır kenarlarında
yüksek çınar ağaçları vardı üzerine düştü ve zaten oradaki 3/4 ağacı tamamen yakmıştı!
Apt. daki o anda prizde olan tüm cihazlar adeta yandılar hatta analog/mekanik cihazlar da dahil!

Bende iki panel var ikis de açıktı birisi Tosh diğeri de Tosh hiç bir şey olmadılar bu arada çok ilginç!
ama PC de açıktı GrafikCard yanmıştı,Buzdolabının digital göstergesi de yandı,Fırının gösterge digital
paneli yandı diğer Daireler de tüm TV ler yandı!(açık olanlar) daha sonra hepsinin PWB leri değişti
kimisinin MB bile yanmıştı!

bendeki TV ler den bir tanesinde sıfır hata hiç bir şey olmadı sadece o anda açıktı ve kapandı sonra kendi
kendine açıldı
diğer Tosh TV o anda PC ye bağlı ve kayıt yapıyordum ama HDMI port yanmıştı+PC deki GCard da yanmıştı

şimşek filan bendeki panellere hikaye etkisi yapıyor,YILDIRIM bile tepemize yedik ki herkesin(açık olan)
TV leri pert olmuştu hatta bir tanesi açık değildi o da arızalanmıştı

ve son olarak bu olayı tam 2 defa tepemize yaşadık birisi 50metre yakınımıza düştü diğeri de 60/70metre
yakınımıza düşmüştü Irmak ve çok ağaçlık olduğu için ciddi tehlikeli bir yer burası

++

TV de PWB ciddi sağlamsa bir bok olmuyor ki bunun en canlı şahidi benim yani kullandığım TV
aslında diğer panelim de de HDMI PC ye o anda bağlı olmasaydı o da yanmayacaktı,gerçi o port
yandı sadece,o zaman Toshiba/TNB daha Türkiye de olduğu için yeni bir MB istedim beni tanıdıkları
için gönderdiler kendim MB yi değiştirmiştim,sonra aynı durum bir kere daha oldu ülen amma şansızlık demiştim
yine o anda PC ile HDMI ile bağlıydı 2.Yıldırım olayında yine HDMI port yanmıştı:hihi
fakat Toshiba/TR-TNB 2013 de kapandığı için yeni bir MB bulamadım ve hala o paneli kullanyorum 1 port HDMI bozuk
olarak

++

uzun oldu ama elektriksel doğa olaylarında aşırı yüklerde konu paneller olduğu için hepsi bir şekilde
yanıyor veya ağır hasar verip perte çıkıyor veya MB/PWB/panel vs hasarları verebiliyor

ana sebeb malzemelerinin(donanım kalitesi) bildiğin adi yani dandik olmasıdır:hayir
özellikle Japon harici Taiwan/Çin ürünleri ciddi dandik dir hele ki 2010 dan sonra üretilenler(Kore dadil)
2010 a kadar caponlar saha da idi ama sonra hepsi çekildiler,Panasonic hariç,Sony de marka sadece "capon"
içi tamamen Çin işi ve tabiki o da kalitesiz! Kore dediklerinizin alayı Çin işi dir
Panasonic Çekya/Malezya olsa bile ana malzemeler hala ciddi kalitedir(OLED ler de)LCD leri bile
ne Sony ne Samsung ile mukayese bile edilemezler!

"PWB" en önemli ilk elemandır dandik olursa herkesi etkiliyor!

2 defa yıldırm yedi benim Tosh lar PWB leri banamısın demedi yaw
bizim Apt. dahil yandaki 2 Apt. da tüm TV lerin PWB leri de yanmıştır!
ciddi araştırdım bu konuyu komşularla,1 kişi çıktı TV sine bir şey olmayan
o da Panasonic PDP idi:ok

şimdi senin paneli açarlar PWB den başlarak takip ederler ve sorunu bulurlar,eski Pany Servisleri
şayet ilgili biriyse de hemen halleder sıkıntıyı.

OLED ler "şaka" gibi kalitede yaw,yine tek istisna Panasonic dir zira bunlar ciddi kalitedir
herifler asla kaliteyi düşürmediler,diğerleri isimde veriyim sana en başta bir dünya paraya satılan
Sony ve Samsung kaliteden adeta can çekişiyorlar(donamım dan bahsediyorum)

Sony/Samy Servislerine girerseniz manzara zaten şak diye ortada görülüyor

yani bugün aldığın örneğin 2019/2020 den sonraki tüm paneller de durum aynen böyledir MARKA filan farketmez
Panasonic hariç hala!
Türkçesi şudur;3/4 sene gittimi iyi demek dir 4/5 sene gittimi de şanslısınız daha fazlası biraz zor:hmm

++
PDP ler 100bin saat gider;bu hem teorik hemde fiziki olarak zaten görülen bir gerçek dir artık!
LCD ler için 60bin saat gider;bu küllüm koca bir yalandır!(USA standardına göre istenen min. süredir
ancak Avrupa için bu süre 50bin saat ama "gitmiyor"

LCD 60bin saat bazı markalar için için doğru kabul ediliyor ancak bu süre 2010 dan önce üretilen Modüller içindir
(matrix ünitesinden bahsediyorum)sizin "panel" dediğiniz eleman 2008/09 dan sonra üretilen Matrix ler
20/30bin saat dense bile ciddi zorlanarak gider+Baclit üniteleri de bir şekilde arıza yapıyor zaten şimdi panel
sağlam baclit gitmiş ve sana deniyordki komple panel değişimi!! sen aynen TV yi servis de bırakıyorsun

Sharp gibi bazı FALD paneller ise komple değişir daha doğrusu değişemez gider yeni TV alırsın
Sony/Samsung da durum daha da ciddi yani git yeni panel al

max.30bin saat gitmişse bir LCD bu süper demek dir!

bu arada benim Tosh panel geçenlerde yazmıştım 52bin saat oldu(14 sene 9 ayda) baclit gücü hala %100!!!
ülen 15. senede bile ışık şiddeti hiç değişmedi panel gitse bile NIT değeri belli bir zaman sonra illaki düşer
benim ki hala Araba farı gibi mübarek yaw 450/500nit o zaman max. değer idi(Samsung paneller için)

ancak Toshiba/Japan baclit ünitesini kendi geliştirip takıyordu yani bunu satın almıyordu,Panasonic de
öyle dir kendisi üretir daima,diğer tür olursa dandik Çin işi olur!

şimdi Araba parasına OLED satıyorlar içini açıyorum zaman zaman bir şekilde servis arkadaşlarla
gördüğümüz manzara karşısında gözlerimiz yaşarıyor:gul

abi sen bir de Sony/Samsung OLED leri gör diyorlar(henüz bunları görmedim çünkü)benim gördüklerim
Philips ve LGE OLED ler,gerçi yinede fena değil ama anlayan için bu malzemelerin çok daha kaliteli
olması gerekiyor!

yıldırım düştüğünde diğer odadaki TV açıktı. saniyelik gidip geldi ekranı, demek o ara oldu ne olduysa. plazmanın 1. ve 3. hdmi doluydu 2. boştaydı ama o da çalışmıyor artık. scart ile uydu alıcı bağlı şekilde sorunsuz izleniyor şuan.

boş bir zamanda servise götürüp baktıracağım ama yaptırmazsanız arıza tespit ücreti alırız diyordu çalışan eleman şaka gibi...

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
izledim

videoyu izledim. standart kontrollerden bahsetmiş. TV'nin içini açıp kontrol edebilecek bilgim yok ama diğerlerini denemiştim. başka videolarda da power boarddaki 2 voltaj veremeyen parçayı bulup (biri 12v diğerini unuttum) değiştirip çözenler var fakat A board üzerinde de olabiliyormuş bu sorun ve A board tamir olmuyormuş. serviste de parçası olduğunu sanmıyorum 12 senelik plazma. buraların en eski tvcilerine anlatırken direk hdmi yanmıştır diyor... bunlara emanet edersem geçmiş olsun.

ne yapacağım bilmiyorum...
Tükettiği elektriğe değmez.
Parça kapasitör ise değişimi olur ama aynı kalite ve nitelikte takılması lazım.
Çin işi ucuz çöp komponentler sistemin kararlı çalışmasını engeller.

Geri
Üst Alt