Başka uygulamada mesela youtubeda vs sorun yok gayet renkler iyiDolby Vision ve HDR ile ilgili sorunu var gibi duruyor, Netflix lisansında sorun olabilir. Harici bir medya oynatıcısı varsa (Mi Box gibi) oradan deneyin.
Şimdi youtubede hdr bi video açtım ordada aynı solukluk olduDolby Vision ve HDR ile ilgili sorunu var gibi duruyor, Netflix lisansında sorun olabilir. Harici bir medya oynatıcısı varsa (Mi Box gibi) oradan deneyin.
L1 düzeyinde Netflix lisansı yoksa HDR oynatamaz cihaz. Youtube'da lisans gerekmediği için orda sorun olmuyordur veya Youtube'da HDR görüntü denememişsinizdir.Başka uygulamada mesela youtubeda vs sorun yok gayet renkler iyi
Benim cihazımda lisans varmı yokmu nereden bakabilirim youtubedede aynı sorunu yaptıL1 düzeyinde Netflix lisansı yoksa HDR oynatamaz cihaz. Youtube'da lisans gerekmediği için orda sorun olmuyordur veya Youtube'da HDR görüntü denememişsinizdir.
![]()
Android cihazlarda ''DRM'' info diye bir program kurularak bakılıyordu ama Webos için bilgi sahibi değilim, nasıl bakabilirsiniz bilmiyorum.Benim cihazımda lisans varmı yokmu nereden bakabilirim youtubedede aynı sorunu yaptı
Android cihazlarda ''DRM'' info diye bir program kurularak bakılıyordu ama Webos için bilgi sahibi değilim, nasıl bakabilirsiniz bilmiyorum.
Bir yakınınızda lisanslı kutu varsa (Mi box, Apple TV gibi), o kutudan Netflix'i açarak kontrol edebilirsiniz. Veya televizyonu bilgisayara bağlayıp, Windows 10'daki Netflix uygulamasından çalıştırmayı deneyin.
* Netflix'te içerik oynatırken tv'nin kumandasındaki ''info'' tuşuna basın bakalım çözünürlükle ilgili detay verecek mi. Eğer çözünürlük gösterirse ve o çözünürlük FHD ve altındaysa lisans sorunu vardır, tabi Netflix hesabınız sınırsız paketteyse.
Sanırım sorunun sebebi parlaklığın maksimuma çekilmiş olmasından kaynaklanmış, çoğu kullanıcı için 40-45 idealdir. Çok yükseltirseniz ekranı beyaz yapar ve kontrastı bozar.Parlaklık 100deydi şimdi şu ayarları yaptım o solukluk gitti gibi en doğru ayar kaç olmalı
![]()
![]()
Evet evet parlaklığı kısınca laptopu bağladım ordanda netflix açtım düzeldi korktum vallahi solukluk görünceBenim diğer televizyondaki ayarlarım;
![]()
Siz referans olarak almayın ama 40-45 idealdir. Tv’nin paneline, kalitesine göre değişebilir.
Sorunun çözülmesine sevindim.Evet evet parlaklığı kısınca laptopu bağladım ordanda netflix açtım düzeldi korktum vallahi solukluk görünce
Teşekkür ederimSorunun çözülmesine sevindim.