Onvo OV58350 genel bakış

N Çevrimdışı

Nordre

Yeni Üye
1 Ara 2021
24
41
İyi günler arkadaşlar,

Bir inceleme değil ama Onvo 58 inç TV hakkında görüşlerimi yazayım(Onvo OV58350). Zaten Adem Helvacı tarafından detaylı incelemesi var , bunun yanında TV'ler ilgi alanıma giren bir konu değil, o yüzden çok fazla bilgim ve tecrübem de yok. Sadece bu televizyonu satın almış biri olarak size düşüncelerimi yazayım.

Öncelikle ürün ucuz bir TV havası vermiyor, yani dış görünüşünde olsun, kanal geçişlerinde olsun, görüntü kalitesinde olsun böyle marketten alınmış bir TV izlenimi yok. Yani ilk kullanımda bir yıldız verilecek, alan kişinin pişman olacağı bir ürün değil kesinlikle. Bunun üzerine fiyatıyla ayrı bir yerde duruyor, çünkü muadili, markalı, televizyonlara bakınca fiyat 2 hatta bazen 3 katına yaklaşıyor, o zaman bence "al geç" bir TV haline geliyor.

Kaliteyi ucuza vermek pek mümkün olan bir şey değil, fakat Türkiye'de üretilmesi, diğer firmaların tekel konumuna yakın olması belki düşük fiyatlara böyle TV üretilmesini açıklayabilir.

1,5 GB Ram için bir sıkıntı görmedim, internette rahatça gezinebildim, işlemcisi vs şu an için yeterli gözüküyor. Oyun henüz yüklemedim, o konuda pek bir bilgim yok, telefonda da oyun yüklü değil.

Ses konusunda yetersiz olduğuna dair pek çok yorum var, bu da standart kullanıcının fark edemeyeceği bir şey. Belki iyi ses donanımına sahip TV'ler ile yan yana koyulsa o zaman fark edilebilir, ama bence yeterli.

Wifi çekim gücü çok zayıf (belki duvara monte olduğu için sinyali alamıyor olabilir) ve yine belki bu yüzden ya da başka bir nedenden telefondan ve bilgisayardan görüntü aktarımı sağlayamadım. Şöyle diyorum: "Ne yapayım, görüntü de aktarmayı versin." İnternete kablolu olarak tam bağlandım.

Burada TV ile ilgili en büyük şüphem ileride çıkarabileceği arızalar, sonuçta bir yerlerden kısmak zorundalar, 3 ay sonra, 6 ay sonra hatta 1-2 yıl sonra bir arıza verip ıskartaya çıkarsa işte o zaman yanlış bir seçim yaptığımı anlarım, ama bu da bir vesvese olabilir.

TV'yi Hepsiburada'dan peşin fiyatına 6 taksitle aldım, Horoz Lojistikten 3 günde getirdiler, 2 günde de kurulumu oldu (Ankara). TV'yi kuran servis gayet kibardı, yardımcı oldular. Strafor korumasının yetersiz olması beni şaşırttı biraz. TV'lerin 20 tanede 3 tanesinin kırık çıktığı söylendi, bu doğruysa devasa bir oran.

Son düzenleme:
Butateknoloji Çevrimdışı

Butateknoloji 

Aktif Üye
23 Mar 2020
91
36
hocam lisans olayını ocak ayında yeni üretilecek modellerle çözüleceğini sölemişler adem hocamıza.gözü kapalı alınacak tv ler aslında fiyat performans olarak.

N Çevrimdışı

Nordre

Yeni Üye
1 Ara 2021
24
41
hocam lisans olayını ocak ayında yeni üretilecek modellerle çözüleceğini sölemişler adem hocamıza.gözü kapalı alınacak tv ler aslında fiyat performans olarak.
Evet, o videoyu ben de izlemiştim. Sorunları çözmeleri güzel de bunu fiyatlara yansıtırsalar bir anlamı kalmaz bu TV'lerin. Yine fiyatı ucuz kalır ama çok ucuz olmadığı için bizim diğer yerel TV'lere döner. Onun dışında, örneğin Nordmende, Saba'lara bu özellikleri ekleyip yüksek fiyattan satılması bir taktik olabilir (lisanslı modeller, gelişmiş subwofer olan hoparlörler, ücretsiz kurulum vb.).

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Onvo ya genel olarak bakmamak görünce başımızı çevirmek, almamak,alana mani olmak en güzeli bana göre ?

Hasan3472 Çevrimdışı

Hasan3472 

Aktif Üye
30 Kas 2021
198
39
Onvo ya genel olarak bakmamak görünce başımızı çevirmek, almamak,alana mani olmak en güzeli bana göre ?
Bence yalnış düşünce. Bu kriz ortamında 7/17 bin yerine durumu olmayan insan 3/6 bine alıyor. Üretici Mehmet Atmaca zaten demiyor kalite satıyoruz hataları gidermek için şu alt alt marka tv sektöründe en iyisi olmak istiyoruz diyor. Telefon sektörü de böyle. Orjinal/yarı orjinal(reeder vestel casper tecno infinix vs ve replika telefonlar diye üçe ayırırım. Tv sektörü de Türkiye de şu an sektör yarı orjinal yani alt marka sektörü eline geçmiş sayılır %70 oranı bence. Servis konusunda büyük markalar bile amatör sınıfına düştü bile

Son düzenleme:
Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Bence yalnış düşünce. Bu kriz ortamında 7k ya durumu olmayan insan 3k ya alıyor. Üretici Mehmet Atmaca zaten demiyor kalite satıyoruz hataları gidermek için şu alt yapı tv sektöründe en iyisi olmak istiyoruz diyor. Telefon sektörü de böyle. Orjinal/yarı orjinal(reeder vestel casper tecno infinix vs ve replika telefonlar diye üçe ayırırım. Tv sektörü de Türkiye de şu an sektör yarı orjinal yani alt marka sektörü eline geçmiş sayılır %70 oranı bence. Servis konusunda büyük markalar bile amatör sınıfına düştü bile
Ben bilmem kaç k gibi saçma, şirketlerin çıkar yarışlarına girmiyorum.oled buled, o panel şu panel vs. Gözümün farketmeyecegi farketsede çokta önemli olmayan şeylere ne kafa yorar nede son modelinden olsun yarışına girerim. 11 senelik lcd tv var ki Hollanda yaşıyorum çok ileri teknoloji TV almam zor da değil. Tv isteklerimi karşılıyor. Diyelim son model tv aldım, izleyeceğim iptv yayın kalitesi yada kaç kanal 7 k yayın veriyor, kaç dizi 7k çekiliyor vs. Ses ve görüntüsü kabul edilebilir bir bilindik marka ve lisanslı bir TV box gayet güzel ve uygun bir çözüm olacaktır bana göre. Bu çinden devşirme merdiven altı TV markalarınin tv diye sattığı tost makineleri ile uğraşılmaz. Bu tamamen benim görüşüm ?

N Çevrimdışı

Nordre

Yeni Üye
1 Ara 2021
24
41
Ben bilmem kaç k gibi saçma, şirketlerin çıkar yarışlarına girmiyorum.oled buled, o panel şu panel vs. Gözümün farketmeyecegi farketsede çokta önemli olmayan şeylere ne kafa yorar nede son modelinden olsun yarışına girerim. 11 senelik lcd tv var ki Hollanda yaşıyorum çok ileri teknoloji TV almam zor da değil. Tv isteklerimi karşılıyor. Diyelim son model tv aldım, izleyeceğim iptv yayın kalitesi yada kaç kanal 7 k yayın veriyor, kaç dizi 7k çekiliyor vs. Ses ve görüntüsü kabul edilebilir bir bilindik marka ve lisanslı bir TV box gayet güzel ve uygun bir çözüm olacaktır bana göre. Bu çinden devşirme merdiven altı TV markalarınin tv diye sattığı tost makineleri ile uğraşılmaz. Bu tamamen benim görüşüm ?
Hocam şimdi sizin için önemsiz olan, size saçma gelen bir şey başkası için çok önemli olabilir, siz onun yaşantısnı yaşamıyorsunuz o da sizin yaşantınızı. Mesela sigara içmek kötüdür ama insanlar içiyor ve zararlı olduğunu bildiği halde içiyor, bunu anlamak için o insanın geçmişine, tüm yaşanmışlıklarına ve bugününe bakmak gerekir.

Bunun dışında mütevazi olmakla mecbur olmak ayrı şeyler. Bir insan yüce gönüllülük yapıp ya da sadece umursamadığından bazı konularda daha basit bir yaşam seçebilir, ama geri kalan parasıyla da Karayiplerde tatile gidebilir, yatırım yapıp büyük servetler kazanabilir ya da çocuğunu dünyanın en iyi üniversitelerine gönderebilir vs. Başkalarının böyle bir şansı yok.

Şimdi bu televizyon özeline gelirsek tekrar, fiyatına göre kaliteli bir televizyon izlenimi veriyor, öyle sizin çamur attığınız gibi merdiven altı üretim ya da tost makinesi değil. Sizin önerdiğiniz markalı televizyonlar 2-3 katı fiyata satılıyor, bozulsa bile gidip bir tane daha alırsınız. Yine bu bilindik markalı televizyonlarla tüketicilerin yaşadığı mağduriyetleri de görüyoruz. Sonuç olarak garantici davranıp bilinen markalara da yönelinebilir, ama böyle bir seçim yaptık, yukarıda da nedenlerini anlatmaya çalıştık, göreceğiz ne olduğunu...

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Hocam şimdi sizin için önemsiz olan, size saçma gelen bir şey başkası için çok önemli olabilir, siz onun yaşantısnı yaşamıyorsunuz o da sizin yaşantınızı. Mesela sigara içmek kötüdür ama insanlar içiyor ve zararlı olduğunu bildiği halde içiyor, bunu anlamak için o insanın geçmişine, tüm yaşanmışlıklarına ve bugününe bakmak gerekir.

Bunun dışında mütevazi olmakla mecbur olmak ayrı şeyler. Bir insan yüce gönüllülük yapıp ya da sadece umursamadığından bazı konularda daha basit bir yaşam seçebilir, ama geri kalan parasıyla da Karayiplerde tatile gidebilir, yatırım yapıp büyük servetler kazanabilir ya da çocuğunu dünyanın en iyi üniversitelerine gönderebilir vs. Başkalarının böyle bir şansı yok.

Şimdi bu televizyon özeline gelirsek tekrar, fiyatına göre kaliteli bir televizyon izlenimi veriyor, öyle sizin çamur attığınız gibi merdiven altı üretim ya da tost makinesi değil. Sizin önerdiğiniz markalı televizyonlar 2-3 katı fiyata satılıyor, bozulsa bile gidip bir tane daha alırsınız. Yine bu bilindik markalı televizyonlarla tüketicilerin yaşadığı mağduriyetleri de görüyoruz. Sonuç olarak garantici davranıp bilinen markalara da yönelinebilir, ama böyle bir seçim yaptık, yukarıda da nedenlerini anlatmaya çalıştık, göreceğiz ne olduğunu...
Hocam bu kadar yormasaydin kendini, nedenleri ile kendi görüşümü yazdım ben. Benin söylediğim kanun değil, mecburi değil. O'na bakarsanız git şu marka al demek benimkinden de saçma olur zira o'da aynı şey. Size güzel gelen markanın renk tonu, sesi diğer kişiye kötü gelebilir. Ben marka vermiyorum mesela, daha geniş bakıp daha stabil bir çözüm önerisi benimki. Yapmak zorunda da değil, doğru bulmak zorunda da. Özellikle konularda yazımın sonuna kendi görüşüm diye eklerim.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Ben aldım
Tekrar bu markadan almam derken aynı özelliklerle ve firmanin tutumu ile .

Benim görüşüm ile herkesin görüşü ile bir olacak bir durumu yok .

Alacak şahıslarda kendileri bilirler .
Tavsiyem görerek test ederek ve diğer firma tutmunu test ederek karar vermeleridir . Çözüm getirme durumları.

Geri
Üst Alt