Onvo OV55500 webos 55 inç panel sorunları

cellman3092 Çevrimdışı

cellman3092

Yeni Üye
20 Ağu 2023
3
29
Onvo bu model tv aldım. Fakat 10 dk sonra panel sorunları oluştu. Ve şikayet var sitesinde bu konuda birçok yorum gördüm. Tv açtığımda eğer hiç bir video ile temas olmazsa hiç bir panel sorunu olmadığını gördüm. HDMI ile pc'ye bağladım. Video izlerken sorun olmadı. FAKAT 4k 60 fps'ten 50 fps ve 30 fps altı ayarlayinca yine panel sorunları olmaya başladı. Hatta usb'den denemek için 50 fps video attım klasöre girer girmez yine aynı sorun oluştu. Uydu alıcılı tv box ile denedim . Bir süre sonra yine aynısı oldu. Firmadan usb ile firmware dosyalarını istedim vermedi. Hatta umrunda bile olmadı.

IMG_20230819_194602.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,799
''Abi adamlar bir TELEVİZYON yapmış offff'' diyerek size bu malı güzelleyen her kimse yakasına yapışın. 3-5 kuruş reklam parası alacağım diye yüzlerce insanın yaktı.!

Ürünü nereden aldınız.?

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Benim 58 inç tv sadece ara sıra kumanda kilitleniyor .
Dertlerimden vakit kalmıyor dert etmiyorum .
Bir reklam furyası ile sattı . Fazla traş cildi bozuyor .

Müşteri bir kez aldınır , bir daha aldanmaz .
Çünkü bir kez aldanmış ve ders almıştır .

Bence ders almamış gözüküyor .

Bir anımı anlatayım .
Geçenlerde aliexpress satış sitesinden ürün alacağım .
Yorumda ürünü almayın diyordu
Ürünün ekranı yamuk gönderdiler diyordu .
Kırk yıl bir çıkar dedim sağlam çalışıyorsa pek sorun etmedim .
Sipariş ettim ürün geldi tüm aldığım ürünlerinin açılımını videoya çekerek yaparım ve testini
Ürün çalışmıyor bozuk satıcı kandırmaya çalışyor paranı paypaldan geri vereceğiz zaten Türkiyede yok .
Anlaşmazlık açtım parayı geri aldım ( video kanıt ) ama vergi gümrük parasını geri alamadım .

Ders aldım . şimdi ders veriyorum .
Nasıl kazıklanırsınız dersini ücretlimi versem o zaman dersi daha iyi anlaşınır .

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,799
Benim 58 inç tv sadece ara sıra kumanda kilitleniyor .
Dertlerimden vakit kalmıyor dert etmiyorum .
Bir reklam furyası ile sattı . Fazla traş cildi bozuyor .

Müşteri bir kez aldınır , bir daha aldanmaz .
Çünkü bir kez aldanmış ve ders almıştır .

Bence ders almamış gözüküyor .

Bir anımı anlatayım .
Geçenlerde aliexpress satış sitesinden ürün alacağım .
Yorumda ürünü almayın diyordu
Ürünün ekranı yamuk gönderdiler diyordu .
Kırk yıl bir çıkar dedim sağlam çalışıyorsa pek sorun etmedim .
Sipariş ettim ürün geldi tüm aldığım ürünlerinin açılımını videoya çekerek yaparım ve testini
Ürün çalışmıyor bozuk satıcı kandırmaya çalışyor paranı paypaldan geri vereceğiz zaten Türkiyede yok .
Anlaşmazlık açtım parayı geri aldım ( video kanıt ) ama vergi gümrük parasını geri alamadım .

Ders aldım . şimdi ders veriyorum .
Nasıl kazıklanırsınız dersini ücretlimi versem o zaman dersi daha iyi anlaşınır .
Biz doğru bildiklerimizden şaşmayalım, eğri duranlar elbet birgün kendini belli edecektir.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
servis ve fabrika panel yok dediği için 10 günlük onvo tv (paneli kırıldı) depoda duruyor.servis ve fabrika yardımcı hiç olmadılar.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Tüketici hakem heyetine gidin derim.
Ar-ge'si çinde yapılan, ülkemizde montajlanan ürünler.
Vestel, Arçelik, Samsung alınca hiç yoktan bir muhatabınız var.

cellman3092 Çevrimdışı

cellman3092

Yeni Üye
20 Ağu 2023
3
29
''Abi adamlar bir TELEVİZYON yapmış offff'' diyerek size bu malı güzelleyen her kimse yakasına yapışın. 3-5 kuruş reklam parası alacağım diye yüzlerce insanın yaktı.!

Ürünü nereden aldınız.?
Vatan

Panel sorunu bu anlattıklarıma göre yazılımsal mı? Yoksa donanımsal mı? Çünkü bir çok kişi aynı durumdan muzdarip.

Son düzenleme:
cellman3092 Çevrimdışı

cellman3092

Yeni Üye
20 Ağu 2023
3
29
Büyük ihtimal yazılımsal bazı ayarlamalar yaptim
Yazılım-Donanım arasında uyumsuzluk var gibi görünüyor.
Bazı ayarlamalar yaptım. Normalde tv box ile de sorun oluyordu fakat tv webos kurulumda tv için sadece tv kutusu olarak ayarladım. Ve rastgele hdmı ile kullanacağım cihazı seçeneklerde D-Smart veya kablonet gibi seçenekleri gösterdim. İki saat test ettim şu anda sıkıntı yok fakat hala test ediyorum. Çoğunluğun bu televizyon da sorun yaşaması bunun ya panel üretim hatası ya da webos yazılımı ile ilgili olduğunu düşündürüyor.
IMG_20230821_081226.jpg

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
248
36
Büyük ihtimal yazılımsal bazı ayarlamalar yaptim

Bazı ayarlamalar yaptım. Normalde tv box ile de sorun oluyordu fakat tv webos kurulumda tv için sadece tv kutusu olarak ayarladım. Ve rastgele hdmı ile kullanacağım cihazı seçeneklerde D-Smart veya kablonet gibi seçenekleri gösterdim. İki saat test ettim şu anda sıkıntı yok fakat hala test ediyorum. Çoğunluğun bu televizyon da sorun yaşaması bunun ya panel üretim hatası ya da webos yazılımı ile ilgili olduğunu düşündürüyor.
IMG_20230821_081226.jpg
Hala bir sorun var mı hocam. Çözüldü mü veya. Ne yaptınız merak ettim

Geri
Üst Alt