Onvo 50ovf9000 Nasıl?

P Çevrimdışı

piyanist89

Yeni Üye
17 Eki 2024
12
35
Merhaba Yakinda zamanda Samsung m7 monitör almistim. Bulutlanma ve ghosting problemi için servise yollamıştim. Tabiki samsung merkez bu bir sorun değil normal diyerek red verdiler. Bende amazondan almistim iade icin yolladim simdi bekliyorum. İade alirlarsa m7 yerine başka birsey bakıyorum.

Amav pc ye baglayip flim seyretmek ve oyun oynamak. Oyunda suanda sadece pes futbol fps felan pek oynamam.

Vatanda .onvo 50ovf9000 modelini gördüm. M7 den daha buyuk 127 cm hemde Qled 4k sizce tekrar samsung m7 yerine bunu almak daha iyi olur mu ?

P Çevrimdışı

piyanist89

Yeni Üye
17 Eki 2024
12
35
Bağ evinde kullanmak için alıyorsanız güle güle kullanın. Garanti, Servis hizmetleri konusunda beklentinizi olabildiğince düşük tutun.
Yok ya aktif kullanicam. Garanti konusunda Samsung'un tutumunu gördüm. 20 gun beklettikten sonra güzel bir red cevabi aldim. Birde benden 13 gun sonra fotograf istediler. Servis kendi cekmeye usendi galiba. 13 gün hicbirsey yapamamışlar monitör oyle kenarda beklemis galiba.

Onvoda ic açıcı değildir Türkiye'de garanti felan yalan. Ama görüntü kalitesi felan hangisi daha iyidir bilemedim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,543
tv konuların tasviye verecek teknik bilgim yok fakat servis anlamında vasat olduğunu bilmelisin. Enazında Vestel grubundan birşeyler al ileride yazılımsal sorunlar yaşarsan yardımcı olabiliriz.
Onvo yazılımları bildiğin kara borsa

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,691
40
Garanti konusunda Vestel ve diğerleri diye ayırıyorum.

Görüntü kalitesi şüphesiz Samsung tarafında daha iyi olur. Bundan ziyade arada piksel yoğunluğu farkı da olacak ebat nedeniyle.

Samsung: 139 PPI (1 inç başına yani her 2,54 cm'de 139 adet piksel)
Onvo: 89 PPI (Tahmini söylüyorum, katalog verisi yok)

Uzaktan çok fark edilmeyebilir fakat piksel yoğunluğu görüntü keskinliğini etkileyecektir.

Hemen hemen her açıdan Samsung üstün çıkar. Renk gamutu, tepkime süresi vs.
Samsung
SRGB: 97%
DCI-P3: 86%
REC 2020: 62%

ONVO
SRGB: 88%
DCI-P3: 71%
REC 2020: 52%

Bulutlanma ve diğer panel sorunları yerli televizyonlarda daha fazla olur. Şu an servis güvencesi ve fiyat dışında yerli tv almak için hiçbir sebep yok açıkçası. Bilgisayara bağlayacaksanız monitör almanız daha iyi bir fikir sanki.

P Çevrimdışı

piyanist89

Yeni Üye
17 Eki 2024
12
35
Garanti konusunda Vestel ve diğerleri diye ayırıyorum.

Görüntü kalitesi şüphesiz Samsung tarafında daha iyi olur. Bundan ziyade arada piksel yoğunluğu farkı da olacak ebat nedeniyle.

Samsung: 139 PPI (1 inç başına yani her 2,54 cm'de 139 adet piksel)
Onvo: 89 PPI (Tahmini söylüyorum, katalog verisi yok)

Uzaktan çok fark edilmeyebilir fakat piksel yoğunluğu görüntü keskinliğini etkileyecektir.

Hemen hemen her açıdan Samsung üstün çıkar. Renk gamutu, tepkime süresi vs.
Samsung
SRGB: 97%
DCI-P3: 86%
REC 2020: 62%

ONVO
SRGB: 88%
DCI-P3: 71%
REC 2020: 52%

Bulutlanma ve diğer panel sorunları yerli televizyonlarda daha fazla olur. Şu an servis güvencesi ve fiyat dışında yerli tv almak için hiçbir sebep yok açıkçası. Bilgisayara bağlayacaksanız monitör almanız daha iyi bir fikir sanki.
Teknik detay için teşekkürler. Onvoyu öyle magazada gördüm. Qled felan olmasi artıdir diye düşündüm. Ama internette onvo ile ilgili cok olumlu yorum yok.

Samsung M7 monitörumun iadesi onaylanmis amazon bu konuda cok iyi 🙂

M7 güzel monitör ama bana aşırı derece bulutlanma ve ghosting olani denk geldiği için baya uğraştirdi.

Olmazda bir daha m7 siparis edecem. Ben 2024 modelini sipariş vermiştim. Diger yılların modelinde ayni sorun varmi bilmiyorum.

Magazada m7 baktim. Ghosting bendeki kadar yoktu. Bulutlanmayi magazada gormek imkansiz her taraf ışık 🙂

Birde m7de şöyle birsey vardi. Beyazlar aşırı beyazdı. Özellikle bilgisayara bağladigimda mesela bir klasor açtığımda veya bilgisayarıma girdiğimde arka plandaki beyazlar aşırı beyazdı.

Pes oynarken beyaz formali takima gelirsen aşırı beyaz veriyordu. Acaba dedim bilgisayarin ekran kartı ayarlarindan mi diye düşündum.

Bu sefer pc baglantisindan ciktim. Tizen uzerinden YouTube actim. Pes 2021 4k ultra yazdım. Videosunu izledim oradada beyaz formali takımlar aşırı beyazdi.

20 nokta beyaz ayarlari ile oynadim. Bişey değişmedi. Acaba bu genel olarak monitörün karakteri mi yoksa buda bir sorun muydu bilemedim.

Bu fiyatlara bu incde alternatif yok. 120 hz tv baktım uçmuş 50 60 lardan başlıyor 🙂

Geri
Üst Alt