Onvo 43f900 Rca Ses Aktarım Sorunu

N Çevrimdışı

niqhtdevil35 

Yeni Üye
11 Şub 2021
11
30
Selamlar dostlar,
Televizyonuma rca çıkıştan bir amfi taktığımda ses alamıyorum, android menüsünde ki ayarları yaptım fakat ses gelmiyor.
Aşağıda attığım fotoğrafta gözüktüğü üzere, servis menüsünde bir ayar yakaladım fakat ayarladıktan sonra bir geri menüye dönse bile standarta geri dönüyor, ayarları kaydetmem için başka bir tuş kombinasyonu mu var ?
Şuanlık optik dönüştürücüyle ses alabiliyorum,fakat ses kalitesinin etkinlendiğini düşünmekteyim (psikolojik olsa dahi) sonuçta 2 dolarlık bir devre elemanı, yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

IMG_20220709_224637.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
optik ile daha iyi ses alınır diye biliyorum ,servis menü değil de,normal ses menüsünden yapılmıormu ayar :alala

N Çevrimdışı

niqhtdevil35 

Yeni Üye
11 Şub 2021
11
30
optik ile daha iyi ses alınır diye biliyorum ,servis menü değil de,normal ses menüsünden yapılmıormu ayar :alala
Evet doğru hocam optik ile aktarım daha temiz olur fakat amfi de optik giriş yok o yüzden arada 3 4 dolarlık bir dönüştürücü var o işini ne kadar iyi yapıyor tartışılır, ayrıca çok az dip ses var.
Normal ayarlardan olması gerekeni yaptım fakat olmuyor, servis menüsünden çıkışın spdif olduğunu gördüm bunu LineOut yapabiliyorum fakat kayıt etmiyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Evet doğru hocam optik ile aktarım daha temiz olur fakat amfi de optik giriş yok o yüzden arada 3 4 dolarlık bir dönüştürücü var o işini ne kadar iyi yapıyor tartışılır, ayrıca çok az dip ses var.
Normal ayarlardan olması gerekeni yaptım fakat olmuyor, servis menüsünden çıkışın spdif olduğunu gördüm bunu LineOut yapabiliyorum fakat kayıt etmiyor.
Peki ayrıca tvde rca ses çıkışı var mı optik çıkış yanında,cevap evet ise o zaman yazılımsal sorun var demektir(seçim yaptırmıyor ise)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Çok teşekkür ederim hocam aydınlanma yaşattınız bana soketler input muş yazıyı şimdi gördüm :(

IMG_20220710_003852.jpg
Öncelikle iyi bayramlar.
Dip ses sorunu varsa dönüştürücüyü başka adaptörle beslemeyi deneyin.
5 Volt ile çalışıyorsa telefon şarj cihazı iş görecektir. (Orijinal adaptörler tabi ki.)
Aynı dip ses sorunu USB hoparlörler de de oluyor, beslemeyi telefon adaptörü ile verdiğimizde sorun ortadan kalkıyor.

N Çevrimdışı

niqhtdevil35 

Yeni Üye
11 Şub 2021
11
30
Öncelikle iyi bayramlar.
Dip ses sorunu varsa dönüştürücüyü başka adaptörle beslemeyi deneyin.
5 Volt ile çalışıyorsa telefon şarj cihazı iş görecektir. (Orijinal adaptörler tabi ki.)
Aynı dip ses sorunu USB hoparlörler de de oluyor, beslemeyi telefon adaptörü ile verdiğimizde sorun ortadan kalkıyor.
Teşekkür ederim hocam sizinde iyi bayramlarınız olsun.
Sabah benimde aklıma geldi televizyondan güç almak yerine telefon sarj adaptöründen aldım sorunum çözüldü.

Geri
Üst Alt