Müfredat gerçekte içi boş tıntın teneke bir şey. İş bilen, öğrencisine değer veren, saygı duyan öğretmen zaten mevcut müfredata bağlı kalmıyor.
Resmiyette yıl başı tüm planlamalar yapılır, kazanımlar saptanır, yıl içinde de bu programa göre hareket edilir.
Kağıt üstünde. İlk paragrafı bir daha okuyun...
Müfettişler ve idare de bunun farkındadır. Evrak işlerinde bir problem olmadığı sürece kimse ses etmez.
Ancak sizin bahsettiğiniz, görünen o ki, müfredattan ziyade haftalık ders programı. Buna da teoride ve kağıt üstünde bire bir uyulur ama iş pratiğe döndüğünde o gün ne yapılacağına öğretmen karar verir.
Basit bir örnek vereyim: çok önemli bir konu o gün işlenmek durumunda, o konu anlaşılmaz ise peşine gelen diğer konular öğrenci için anlaşılmaz olacak ama programda o gün işlenmeli diye yazmakta. Ancak hastalık vb hikaye yüzünden sınıfta kaydadeğer bir sayıda öğrenci yok. Öğretmen o durumda o dersi yapmaz. Bedene çıkarır, sosyal etkinlik yapar vs vs. Bunun gibi kiloyla örnek yazarım program dışına çıkmayı mübah kılan.
Öğrencinin kazanımları edinip edinmediğine yıl içinde sürekli bakılır, dönem/sene sonu da müfredat tamamlanmış olur zaten.
Bi salın yakasını şu öğretmenlerin. Eşki sözlükteki hödüklerin gazına gelmeyin.
Bazı sınıflar diğerlerine göre daha önde olabiliyor hal böyle olunca hoca sıkılmamaları adına yapmış olabilir diyecektim fakat diğer sınıflardan gerisindeyken hala laylaylom yapıyorsa önce sınıf annesiyle görüşün hala devam edersen okul müdürü yine devam ederse ilçe milli eğitim ve cimere başvurun.Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an 5. sınıf proje sınıfı sınavları var ve konular örneğin nisan ayına kadar işlennmiş konulardan çıkıyor. çocuğum sınava girdi 4 konu geride olduğu için o konulardan çıkan 6 soruyu bilememiş diğer derslerin hepsi doğru bu sebeple istediğimiz iyi bir okulu kazanamadık konular zamanında işlenmiş olsaydı şu an kazanmış olacaktı bu durumda öğretmen hakka girmiş olmuyor mu? Bu okulların sınavlarının olacağınıda bize öğretmen bildirdi.
yorumunuzu bekliyorum![]()
Eğer öğretmen ücretli değilse, yıl içinde sağlık sorunları ya da başka dertler yüzünden geri kalmaya neden olacak şekilde rapor kullanmamışsa, ekstrem bir durum vardır, uygun bir dille öğretmeni ile görüşün derim. Zira bu tür sınavlara girecek öğrencilerin velileri ayrıca yönlendirilir.Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an 5. sınıf proje sınıfı sınavları var ve konular örneğin nisan ayına kadar işlennmiş konulardan çıkıyor. çocuğum sınava girdi 4 konu geride olduğu için o konulardan çıkan 6 soruyu bilememiş diğer derslerin hepsi doğru bu sebeple istediğimiz iyi bir okulu kazanamadık konular zamanında işlenmiş olsaydı şu an kazanmış olacaktı bu durumda öğretmen hakka girmiş olmuyor mu? Bu okulların sınavlarının olacağınıda bize öğretmen bildirdi.
"Çocuğum 6 soruyu bilememiş" cümlesi üzerine konuya müsaadenizle farklı bir bakış açısı getirmek isterim: Cümlenin başında belirtildiği gibi o bir "çocuk", çocukların bilinç altına şimdiden "kazanmalısın" ı aşılamak acaba o çocukları nasıl bir strese sokuyor düşünülüyor mu? Bence bu kadar takılmayın, aldığı eğitim kötü de olsa ilerde üniversite okumak isteyen bir çocuk açığını kapatıp başarır.Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an 5. sınıf proje sınıfı sınavları var ve konular örneğin nisan ayına kadar işlennmiş konulardan çıkıyor. çocuğum sınava girdi 4 konu geride olduğu için o konulardan çıkan 6 soruyu bilememiş diğer derslerin hepsi doğru bu sebeple istediğimiz iyi bir okulu kazanamadık konular zamanında işlenmiş olsaydı şu an kazanmış olacaktı bu durumda öğretmen hakka girmiş olmuyor mu? Bu okulların sınavlarının olacağınıda bize öğretmen bildirdi.