Odadan Odaya İnternet Taşıma

Y Çevrimdışı

yuopo6767

Yeni Üye
20 Şub 2025
9
31
Arkadaşlar merhaba,

100 Mbps hızında bir internet paketi kullanıyorum. Modeme fiber kablo geldiği için cihazı salona yerleştirmek zorunda kaldım ve dışarıya taşıma imkanım yok. İnterneti kullanacağım oda ile salon arasında yaklaşık 20 metre mesafe var. Kablo çekmek estetik açıdan uygun olmuyor çünkü kablo ortada kalıyor.

Genellikle Warzone ve PUBG gibi düşük ping gerektiren oyunlar oynuyorum, bu nedenle bağlantı kalitesi ve ping değerleri benim için oldukça önemli. İnterneti, hız ve ping kaybı olmadan odama en iyi şekilde nasıl aktarabilirim? Aklıma gelen bazı yöntemleri aşağıda paylaştım. (Ev yeni.)

"Şu anda elimde MR20 Mercusys cihazı var. Salondaki modemin Wi-Fi sinyalini alıp, odamdaki masaüstü bilgisayara aktarıyor. 100 Mbps internet hızının tamamını alabiliyorum ancak online oyunlarda ping yüksekliği ve dalgalanmalar yaşadığım için cihazı değiştirmek istiyorum.

1. PowerLine ile prizden taşıma ( Bazı yorumlarda kopmalar olduğunu ve stabil olmadığını okudum.
2. Deco M4 Tarzı bir şey alıp Mesh Sistem kurmak

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
wifi sinyal yükseltici gibi şeylere kesinlikle bulaşma, 15-20mt az değil, tam ortaya koysan ne modemden tam internet çekebilir ne de pcye gönderebilir. Modemden ne kadar lazımsa 15-20mt LAN kablosu ile PCnin bulunduğu konuma router veya router görevi yapabilen bir modeme girmek. PCye de ordan standart kablo ile lan girersin. Ha PCnin orada wifi istemiyorsan LANı direkt pcye girersin.

Eğer telefona wifi lazım, video için pcye wifi lazım deseydin wifi sinyal arttıcılar sistemler düşünülebilirdi.

Ben kendim laptop kullanıcısıyım, oyun oynayacağım zaman 7mt lan kablom var aktif onu kullanıyorum.

Wifi standartı oyun için kaliteli modem ve iyi laptop ile dip dibe, aynı odada olmadıktan sonra bir işe yaramıyor.

Farklı çözümler yerine LAN kablosunu gizlemeyi düşün, eski evde kabloyu tavanın köşesine sabitleyerek geçirmiştim, sonra unuttuk gitti göze de batmıyordu.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,843
Kaliteli powerline ürünlerini tercih edersen sorun yaşayacağını sanmıyorum. Mikrotik tavsiye ederim :ok

Geri
Üst Alt